Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Fotbalisté jdou do boje – rozhovor s trenérem

NOVINKY PŘED FOTBALOVOU SEZÓNOU

Rozhovor s trenérem KORABÍKEM

Čtvrtou sezónu zahájí fotbalový tým TJ Dobratice v 1.A třídě. A jak už to bývá, jakmile skončí jeden ročník, už se vše plánuje a připravuje na ten nadcházející. Chvilka volna pro fotbalisty slouží nejen k regeneraci, ale také k zaslouženému odpočinku. Přece jenom hráči na krajské úrovni musí chodit do zaměstnání, škol a tak je třeba tzv. vypnout a nechat na pár dnů míč a fotbalové myšlenky v klidu.

O druhém srpnovém víkendu se už rozjíždí další ročník soutěží i 1.A třídy, kde dobratičtí hrají. Co se změnilo, a co nového mohou očekávat fanoušci, jsme se zeptali osoby nejpovolanější, trenéra mužů Mariána Korabíka.

  1. Určitě všechny zajímá, kdo bude na podzim hrát v dresu TJ Dobratice?

Jako v každém klubu se po skončení sezóny provádí zhodnocení ročníku a ani my jsme nebyli výjimkou. Před  novou sezónou probíhala letní příprava, včetně dvou utkání (dvě výhry – s Č.Těšínem 4:0, Hukvaldy dostaly příděl 9:2), ve které jsme vyzkoušeli některé nové adepty, kteří by se nám hodili do sestavy. Nakonec se v našem kádru objeví dvě nové posily a to budou Otakar Popelka z České Těšína a Dominik Pánek z Raškovic. Na poslední chvíli se podařilo dojednat přestup Adama Šiguta z Frýdlantu, za což jsem opravdu rád.

2. Kádr je tedy opravdu silný, a co s dalšími hráči, co by seděli nejspíše jen na lavičce?

Nechtěli jsme připustit takovou variantu a tak se dává hráčům možnost hrát v jiných klubech. Svobodník se z hostování  vrátil zpět do Palkovic, Galusík do Vendryně. Další naši hráči posílí sousední Tošanovice v 1.B třídě, kde si zahrají Světlík, Zeman a mladičký Kohut.

3. S jakými ambicemi jdete do letošního ročníku?

Cílem bude umístění do pátého místa, i přesto, jak je soutěž vyrovnaná a ostatní soupeři budou určitě také dobře připraveni.  Myslím si, že kádr máme vhodně doplněn a pokud se nám budou vyhýbat zranění, chceme hrát útočný fotbal, který bude diváky bavit.

Otázky pro trenéra připravil Karel Moškoř.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč