Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Ve Vendryni si fotbalisté s chutí zastříleli

Vendryně – Dobratice 3:5 (1:3)

Naši fotbalisté opět zamířili na Třinecko. Po odloženém zápase s D.Datyní se tak museli fandové vydat za svým týmem do Vendryně. Zde jej čekal soupeř, který ještě minulou sezónu hrál krajský přebor.  Tak se tedy čekalo srovnání, co dokáže domácí výběr proti střelecky úspěšnějším hostům.

Dobratice stále postrádají zraněného gólmana Tesarčíka a do brány musel L.Klesniak. Trenér Korabík má k dispozici kvalitní kádr a nenechal nic náhodě a postavil tuto sestavu:

Klesniak – Popelka, Škapa, Dobiáš, Somr (67.Pánek) – Kantor (88.Bezecný), Šigut, Causidis, Hlaváč, Skotnica – Zábelka (73.Bortlíček).

Nádherné slunečné počasí přilákalo na fotbal přes stovku diváků a musím ke cti dobratických říci jen chválu. Většina z nich přijela právě z Dobratic a vytvořili svým hráčům doslova domácí prostředí. A už v 7.minutě si zakřičeli gól, kdy zpoza šestnáctky napřáhl Zábelka a jeho střela skončila přesně u pravé tyče mladého Galusíka, 0:1. Domácím stačila na vyrovnání hned následující akce, po které kopali rohový kop. Míč do šestnáctky sice odhlavičkoval Causidis mimo dosah branky, jenže ten trefil nádherně z voleje Dawid a Klesniak se jen podíval za sebe, 1:1. Prvních dvacet minut zápasu měl strhující tempo a zejména hosté zle přitápěli domácí obraně.  V 18.minutě na nic nečekal za šestnáctkou Škapa a utěšenou střelou do podobného místa jako jeho spoluhráč před tím, znovu získal vedení pro Dobratice, 1:2. Za minutu se opět valil dobratický útok, tentokráte z levé strany a po zmatcích na malém vápně a několika střel do brankáře či obránců si míč vzal na svou nohu Zábelka a ukončil zmatky třetím gólem, 1:3. Výborná první část utkání pak na chvilku dostala odpočinkové tempo. Vendryně doslova zmražena vývojem utkání se jen snažila o rozehrávku po stranách hřiště, ale blíže k brance Dobratic se díky dobrému pohybu a pokrytí protihráčů nedostala. Ani hosté nikam nespěchali, dvoubrankový náskok byl nadějný, ale i tak se mohli více snažit skóre navýšit. Některé akce zbytečně zakončovali přihrávkami navíc a to k ničemu nevedlo. Do kabin šli samozřejmě spokojenější než domácí.

Druhý poločas začali pro změnu lépe domácí fotbalisté a už v 51.minutě  kontaktní brankou zdramatizovali zápas. Třeba říci, že gól byl opět po standardní situaci a znovu se odražený míč dostal jen ke kopačce vendryňského fotbalisty a Buzek upravil na 2:3. Za deset minut na to se ozvala i levá tyč Klesniakovy branky a to bylo znamení, že domácí chtějí minimálně srovnat skóre. Tlak byl viditelný a o vyrovnání nechtěl slyšet Klesniak, který skvěle vychytal Lachoviče. V 67.minutě už do sestavy zasáhl trenér Korabík ve snaze zklidnit hru a podržet déle míč na svých kopačkách.  Změna vyšla geniálně. Příchozí Pánek nebyl na hřišti ani minutu a už měl zápis do listiny střelců. Pěkná akce Dobratic po pravé straně vyústila na milimetry přesným centrem Kantora a Pánkovi stačilo nastavit jen nohu, 2:4. V 73.minutě sáhl hostující kouč ke druhé změně a opět to byl gólový žolík. Bortlíček potřeboval ke vstřelení branky minuty dvě. Předcházela tomu nejpěknější individuální akce zápasu. Marián Causidis se zmocnil míče u postranní čáry na levé straně a pak si pohrál se vším, co mu stálo v cestě. Skvělým slalomem alá Messi udělal z domácích hráčů jen kužely a na samotném konci jen posunul míč volnému Bortlíčkovi a minout branku ze dvou kroků bylo skoro nemožné, 2:5.  Gólovou tečku ve střelecky bohatém utkání udělal domácí Pliska a jak jinak? Znova rohový kop, nedůsledný odkop od branky a trest v podobě hlavičky z bezprostřední blízkosti, 3:5. Poslední možností na úpravu skóre měl z přímého kopu Hlaváč, jeho střela přes zeď přeletěla nejen hráče, ale i branku. To však nemuseli nikoho mrzet, tři body se zaslouženě stěhují do Dobratic. Závěrečná děkovačka fanoušků společně s hráči byla krásným završením vítězného venkovního tažení (po Bystřici) Dobratic.

Fotky z utkání najdete zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/196._VENDRYNE_-_DOBRATICE_3_5_1_3

Postřehy z Vendryně i foto připravil KaMoš.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč