Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Těsná výhra nad Jablunkovem

Dobratice – Jablunkov 2:1 (2:0)

Podle původního losu měly hrát Dobratice v Jablunkově. Tam však stále probíhají dokončovací práce sociálního zázemí a tak se hrálo netradičně v Dobraticích, a v neděli.

Babí léto bylo jako bonus pro všechny, co přišli povzbudit ten svůj tým. Diváků se sešlo přes stovku. Pro domácí tu byla povinnost získat konečně doma tři body, pro hosty jen další ze zápasů na venkovním hřišti.  Trojice rozhodčích, bráchové Tomáš a Ondřej Boráňovi společně s Martinem Chýlkem přivedli na střed oba týmy a to v těchto sestavách:

Dobratice : Polách – Popelka, Škapa, Béla, Skotnica – Causidis, Hlaváč, Šigut, Kantor  – Pánek a Zábelka, střídali Somr, Bortlíček a Bezecný, trenér Korabík.

Jablunkov:  Bruk – Bulawa, Ciencala, Pustka, Hupka, Nieslanik, Sikora, Szotkowski, Lachowicz, Raszka, Hudzieczek, střídali Turoň,  Puczok a Martynek, trenér Kluz.

Moje postřehy budou jen z prvního poločasu, který jsem sledoval přímo u hřiště. Do základní sestavy se poprvé dostal po delší zdravotní odmlce Patrik Béla a zaujal místo v obranné čtveřici. A právě domácí obrana nechala už ve 4.minutě trestuhodně volného Hupku a jen díky včasnému vyběhnutí Polácha nešli hosté do vedení. Ti se bez bázně pustili do domácích a diváci fandící Dobraticím se jen divili, co to jejich tým předvádí. Naštěstí slabá chvilka trval jen deset minut a potom se už rozjel dobratický stroj na plné otáčky. Poprvé se prodral do blízkosti Bruka Zábelka, spletitou situaci vyřešila jablunkovská obrana razantním odkopem. V 16.minutě při tlaku domácích podnikli hosté brejk ve třech hráčích proti jedinému obránci a bylo veliké štěstí, že měl Pustka vychýlenou mušku a o centimetry minul pravou tyč. Po té si režii vzal na svoje kopačky Zábelka. Nejprve ve 25.minutě pěkně protáhl brankáře Jablunkova, aby za minutu na to upláchl dvěma zadákům a s přehledem obstřelil vyběhnuvšího gólmana a Dobratice šly do vedení 1:0. Ve 33.minutě zahrávali domácí snad už osmý rohový kop a tentokráte po rozehrání nakrátko a přesném centru na malé vápno  stačilo Škapovi vyskočit výše než jeho bránící protihráč a míč zapadl u levé tyče Bruka, 2:0. Až do konce první půle byli domácí ve velikém tlaku a hosté odolávali i díky výborným zákrokům jejich brankáře. Bylo to zejména po centru Skotnicy a střele Causidise z několika metrů. Pak si Ondra udělal svoje oblíbené sólo, jen chyběla přesnost v zakončení, stejně tak se vedlo i Šigutovi. Co bylo cenné, tak obětavé vracení hráčů do obrany, kdy se z ojedinělých protiútoků Jablunkova  rýsovala jaktaž šance, stačili se vždy vrátit a dostat míč mimo nebezpečí. Ve druhém poločase už k navýšení skóre nedošlo, ba naopak hosté snížili kapitánem Szotkowskim na rozdíl jediného gólu. Od 62.minuty se stav už nezměnil a Dobratice po dvou domácích nezdarech urvali všechny body. Nyní je čeká další domácí zápas a to derby s Dobrou. Utkají se momentálně druhý a třetí tým tabulky, tak se přijďte podívat, je o co hrát!  KaMoš

Momentky z 1.poločasu najdete zde:

https://dobratice.rajce.idnes.cz/198._DOBRATICE_-_JABLUNKOV_2_1_2_0/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč