Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Derby s Dobrou rozhodl Somr

DOBRATICE – DOBRÁ 3:2 (2:0)

Sestavy:

Dobratice: Klesniak – Popelka, Škapa (55.Lýsek), Béla, Skotnica – Hlaváč, Marián Causidis, Šigut, Kantor – Pánek (71.Marek Causidis), Zábelka (80.Somr), trenér Marián Korabík.

Dobrá: Lužný – Šmahaj D., Maléř, Bařina (46.Damek D.), Filipčík – Groš, Malchárek, Javorek, Kisza, Papřok (84.Laštovička) – Šmahaj L., trenér Dalibor Damek.

Rozhodčí: Bednář – Szwed a Szkuta, ŽK: Šigut, Marek Causidis –  Kisza, Filipčík a Lužný, 230 diváků.

 

Očekávané derby přineslo ten správný fotbalový náboj už jen v tom, že se utkaly dva celky ze samotného vrcholu podzimní tabulky. Dobrá byla na druhém a Dobratice hned za nimi na třetím místě. A tak se na dobratické hřiště přijelo podívat spousty diváků nejen z Dobré, ale i z okolních vesnic. Zkrátka, derby táhne!

Zápas začal velmi opatrně z obou dvou stran a diváky nemohlo nic navnadit k tomu, aby zatleskali. Ani povzbuzování domácích fandů nezabíralo a tak ten, kdo přišel na utkání někdy v první třetině první půle, nemusel litovat. O první gólovou možnost se postarali až po půl hodině hry hosté, ale bravurním zákrokem jim zkazil radost Lukáš Klesniak. I dnes se potvrdilo to známé sportovní pravidlo: nedáš – dostaneš. Dobraticím k tomu stačily následující dvě minuty, kdy si na výtečnou přihrávku mezi beky naběhl Hlaváč, posunul si míč do šestnáctky a zleva přesně našel nabíhajícího Zábelku a tento dobratický střelec věděl, kam s míčem, 1:0. Stačily další dvě minuty a mohlo být srovnáno. To zůstal zcela osamocený na šesti metrech L.Šmahaj, jeho hlavička jen těsně zapadla mimo levou tyč Klesniaka. V posledních pěti minutách první části zápasu měli více ze hry hosté a opět skvělý Klesniak vyřešil spletitou situaci po standardní situaci. Poradil si i s výborně kopnutým přímým kopem Malchárka a stačil konečky prstů vytlačit míč nad břevno. Když pominulo toto nebezpečí, dostali se do rychlého brejku domácí a provedli nejlepší koncovku, jak mohli. Po Pánkově přihrávce se konečně prosadil i Marián Causidis a to byla doslova podpásovka do plánů doberských.

Hosté udělali hned na počátku druhého poločasu změnu v sestavě s úmyslem změnit skóre. Mohlo se jim to vymstít v 50.minutě, kdy se středem hřiště prodral Béla a Lužný zabránil jistému gólu a podržel Dobrou. O minutu na to se do podobné brejkové možnosti dostal Skotnica, ani on nebyl úspěšný. To muselo domácí zamrzet, místo pojištění vedení přišly zanedlouho nedobré okamžiky. Nejprve v 55.minutě zajel Kisza nešetrně při odehrávání míče na kotník Radka Škapy a pro něj zápas skončil na nosítkách. Když po přihrávce Skotnicy promáchl v dobré příležitosti Zábelka, bylo to z domácí strany na hodně dlouhou dobu vše. Hostům najednou narostla křídla a zle dotírali na domácí obranu. Ta odolávala až do 78.minuty. Pak nádherně poslaný centr z pravé strany našel úplně osamoceného Lukáše Šmahaje a jeho volej byl ukázkový, 2:1. I další minuty byly ve znamení tlaku Dobré a Klesniak se v brance vůbec nenudil. V 87. minutě si míč z levé strany pokutového území zatáhl na střed Kisza a nečekanou střelou překvapil nejen brankáře, 2:2. Do konce zbývalo už jen několik málo minut a s domácím výběrem to nevypadalo dobře. Jako by na ně najednou spadla vidina ztraceného vítězství a opravdu byla Dobrá blíže k otočení stavu. V nastaveném čase dvou minut, (ošetřování zraněného Škapy), se přece jenom měnilo skóre. K radosti domácích fandů. Přispěla k tomu situace, kdy zahrávaly Dobratice přímý kop skoro od poloviny hřiště ze strany lavičky hostů. Na centr si vyběhl hodně ven hostující brankář Lužný, ale nezasáhl míč přesně, ten se po několika hlavičkách dostal do strany na volného Somra, který vyřešil derby jedinečně, prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a zabezpečil cenné tři body. Závěr byl ze strany hostů hektický, cítili křivdu, což dávali hlasitě najevo rozhodčímu Bednářovi. Ten po udělení poslední žluté karty utkání pak ukončil. Pro Dobratice znamená výhra skok na 2.místo tabulky hned za D.Datyní. Nyní třeba toto skvělé podzimní tažení potvrdit na půdě posledního celku, kterým je celkem nečekaně Sedliště. Tak fandové, za týden v sobotu ve 14 hodin do Sedlišť – Dobratice do toho!  KaMoš

FOTKY Z DERBY ZDE:http://dobratice.rajce.idnes.cz/199.DOBRATICE_-_DOBRA_2_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč