Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Fotbalisté vyhráli v Sedlištích 4:0

SEDLIŠTĚ – DOBRATICE 0:4 (0:2)

K poslednímu venkovnímu utkání na podzim zajížděly Dobratice na půdu posledního celku v této sezóně. Hrálo se na hranici regulérnosti, nicméně rozhodčí uznali terén jako hratelný a tak se početná divácká skupinka z Dobratic mohla těšit na to, jak se povede jejich týmu. Venku to Dobraticím šlape, bez jediného bodu odjely jen ze Stonavy a v nastaveném trendu, dovozu tří bodů, chtěly pokračovat. Trenér Korabík se však potýká s marodkou a nepřítomností některých hráčů a dnes se na plac musel od počátku postavit na kraj obrany Patrik Lýsek. Chyběli totiž jak zraněný Škapa, tak i distancovaný Dobiáš a rovněž Béla. Do branky nastoupil Polách a defenzívu vyztužil i Hlaváč. Na lavičce byl po dlouhé herní přestávce připraven naskočit do hry Vojta Škola. Domácí momentálně šlapou naprázdno vodu a jen střelec Krejčok měl být jediným hráčem, na kterého se upínala pozornost dobratických zadáků. A v průběhu utkání bylo znát kvalitu jednotlivých fotbalistů na obou stranách hřiště. Jak tedy šly oba mančafty na první minuty utkání?

Sedliště: Šupolík – Adamus, Krischke, Vlček (78.Mojžíšek), Papřok, Jiříček, Tesařík (58.Košťál), Krejčok, Majer Dom. (83.Mohyla), Majer T., Bílek.

Dobratice: Polách – Somr, Popelka, Lýsek, Skotnica – Hlaváč (68.V.Škola) – Kantor (83.Bezecný), Causidis, Šigut, Pánek (78.Březina) – Bortlíček (52.Zábelka)

O první vzruch v utkání se hned v první minutě postaral souboj Krejčoka s Bortlíčkem, po kterém náš mladý hráč neudržel nervy, ohnal se po kapitánovi domácích, a už po pár sekundách obdržel žlutou kartu. Ta patřila určitě mezi nejrychlejší v celé soutěži. Na těžkém terénu bylo od prvních přihrávek znatelné, že nějaká kombinační hra našich dostane na frak a bude třeba odehrávat míče přesně na nohu spoluhráčů. Nasáklý trávník umožňoval lepší herní pohodu po stranách, čehož Dobratice od počátku využívaly. V 5.minutě se jeden centr zleva snesl do vápna a po odhlavičkování domácím zadákem se k míči dostal v pravém rohu velkého vápna Kantor. V šestnáctce si udělal kličku, ale sedlišťský hráč mu tam nechal nohu a pískala se jasná penalta. Míč z bílého puntíku poslal bezpečně po pravé ruce gólmana do sítě Hlaváč, 0:1. Potom přišla desetiminutovka, kdy Dobratice zcela zřetelně přehrávaly soupeře, jen tomu chybělo to hlavní, branky. K další změně skóre pomohla první chyba domácího brankáře Šipulíka, který se nedohodl s obranou a vyběhl na přesný pas po pravé straně na Kantora. Lukáš si opět ve hře jeden na jednoho poradil skvěle, obešel brankáře a naservíroval míč na volného Adama Šiguta a ten už věděl, jak namířit mezi zkoprnělé obránce, 0:2.  Běžela 22.minuta a bylo na fanoušcích Dobratic znát, jak se jim ulevilo. To za pár minut zklamaně zaznamenali únik Causidise a jeho střelu jen do brankáře, ten byl na zemi v pravý čas. Po půlhodině si zkusil přímý kop Šigut. Z dobrých 25 metrů jeho pokus do branky chytil brankář. To na druhé straně se dobratický Polách klepal zimou. Pozornost věnoval jen přímému kopu, který skončil v dobře postavené dobratické zdi. Jedinou, můžeme nazvat gólovou příležitost, měl Tesařík, ale na mokrém terénu míč rychleji odskočil, než předpokládal. Výsledek se na ukazateli skóre už nijak neměnil.

V poločasové přestávce hodnotili zápas přítomní fanoušci na domácí i hostující straně. Sportovního detektiva Martina Blahutu, který připravoval další díl pro Deník, překvapila slabá hra domácích: „Je vidět, že Sedlištím chybí fotbalová kvalita na hřišti. Krejčok je sám schopen něco připravit, ale nemá k sobě nikoho dalšího, kdo by na něj navázal. Hosté jsou na tom jednoznačně lépe a na výsledku to je i znát,“ doplnil poločasovou debatu hukvaldský kouč Blahuta. Ani ve druhé části se obraz hry příliš nezměnil, ba naopak, převaha Dobratic byla místy drtivá. První náznaky na navýšení skóre šly z pravé strany po centrech Kantora, nikdo však jeho nabídnuté míče ve vápně nezpracoval tak, aby hrozilo nebezpečí. Domácí jedinou přímou střelu na Polácha vyslali až v 54.minutě, a nebyl to nikdo jiný než Krejčok. Polách ještě chvíli cítil jeho jedovatou střelu v místech, kde to chlapy nejvíce bolí. A to bylo až do konce utkání z domácí strany vše. Přišly už jen možnosti pro hosty. Ta první v 62.minutě při zahrávání rohového kopu Šigutem. Jeho přetažený centr na zadní tyč podcenil vysoký brankář Sedlišť a Patrik Lýsek rybičkou umístil z nulového úhlu míč hlavou přesně, kam bylo třeba, 0:3. V 69.minutě přišla nádherná akce hostů a opět byl u toho Kantor. Škoda jen, že Zábelka úplně sám před Šupolíkem neměl gólovou slinu a jeho pokus gólman lapil. Dobrou příležitost zase po centru zprava nevyužil Pánek a tak jediným nebezpečím byl odkop míče domácího hráče jen centimetry od tyče své branky. Ke čtvrtému gólu zase přispěl často chybující brankář domácích. Jeho nepřesný odkop zachytili Dobratičané hned za šestnáctkou a opět šlo nebezpečí a gól z pravé strany. Najednou se k míči na úrovni pokutového kopu dostal úplně sám Marián Causidis a neměl tentokráte problém zakončit a navýšit vedení, 0:4. K této akci třeba doplnit skvělé propuštění míče Zábelkou, který tak doslova zmrazil dva domácí hráče a Marián už měl volnou cestu. Podobnou, jakoby přes kopírák připravenou možnost, zase s propuštěním míče Zábelky na Causidise už dobratičtí diváci spokojeni nebyli, střela totiž z pravačky kapitána skončila až v ochranné síti. To však nikomu nevadilo, poslední minuty, to byla exhibice Dobratic a marnost Sedliště, a ti byli nakonec rádi za milostivou prohru jen o čtyři góly. Hosté tak potřetí za sebou dobyli venkovní hřiště a připsali si do tabulky další tři body. Nyní je čekají dva poslední zápasy podzimu doma. V sobotu 4.listopadu přijede Jistebník (porazil nyní Stonavu 2:1) a pak 11.11., pokud počasí dovolí, se bude pravděpodobně hrát v odloženém utkání o podzimního mistra s Dolní Datyní.

A ještě doplnění statistiky.

Utkání řídili jako hlavní Jozef Pasterčák, na čarách mu asistovali Josef Fanc a Karel Mikeska. ŽK: Jiříček, Dom.Majer – Bortlíček a Šigut. Diváků v tomto chladném počasí přihlíželo kolem osmdesáti, z toho dvě třetiny z Dobratic.   KaMoš

FOTKY ZE ZÁPASU ZDE: http://dobratice.rajce.idnes.cz/200._SEDLISTE_-_DOBRATICE_0_4_0_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč