Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice - Fotbalový oddíl » Zbytečná prohra s Jistebníkem

V předposledním utkání podzimní sezóny hostily Dobratice nováčka z Jistebníku.  Domácí chtěli potvrdit dobrou formu z minulých dnů, ale žádný zápas v této soutěži není předem jasný. Když se podíváme na čelo tabulky, tak je velmi našlapané a rozdíl mezi prvním a sedmým celkem je pouhé čtyři body. To stačí dvakrát zaváhat a najednou jste dole, nebo naopak stačí výhry a jdete na špici. Dobratice povzbuzené vysokou výhrou v Sedlištích vletěly na svého dnešního soupeře jako uragán. Již ve druhé minutě přišel přesný centr zprava na hlavu Zábelky a bylo to 1:0. Za pět minut měl dobrou příležitost po pasu Causidise Pánek, ale břevno bylo proti. Na počátku běžící desáté minuty se snažil hostující brankář Krayzel pochytat zblízka střely dobratických, jenže další vyražený míč se odrazil k úplně volnému Hlaváčovi a jeho placírka byla přesná, 2:0. To byl vskutku výborný začátek utkání a hosté byli zralí na pořádný nářez.  Prvních dvacet minut se hrálo jen na jednu branku a hosté mohou děkovat svému brankáři za skvělé zákroky, kdy vychytal střely Hlaváče i Kantora. Hosté v té době hráli na hraně pravidel a během jediné minuty dostali dva hráči po žluté kartě. Besta byl rád, že viděl jen žlutou barvu, jeho faul byl zralý na červenou, ale mladý rozhodčí neměl odvahu takto ocenit jeho nesmyslné počínání. Byl to možná zlomový okamžik zápasu. Kdo ví, co by byl schopný Jistebník vyprodukovat, když jim nic nešlo a byl hodně dole. Škoda, že po výborném centru Šiguta ve 24.minutě jen těsně minula branku střela Causidise.  Hosté do první vážné akce dostali až po půl hodině hry a byla to stoprocentní příležitost kapitána Lebicy. Toho skvěle zblízka vychytal Klesniak. Ve 37. minutě odpískal rozhodčí vymýšlený faul, kdy hostující hráč upadl vlastní vinou na trávník. Míč si postavil pár kroků od rohu šestnáctky Pasker a přesně našel hlavu Štverky a hosté snížili na 2:1. Domácí cítili křivdu, ale hrálo se dál. O dvě minuty později se řítil na Klesniaka osamocený Ogon a i tady byl domácí gólman lepší a zabránil jistému gólu. To bylo ze zajímavých okamžiků v první půli vše.

Druhý poločas začali opět bleskově dobře domácí, ale střela Šiguta ve skluzu bohužel skončila jen na pravé tyči z pohledu brankáře. To se ukázalo jako klíčový moment utkání, protože hosté udeřili opět ze vzduchu a Besta si v 50.minutě zkušeně naběhl na centr mezi naše beky a hlavou umístil míč přesně, 2:2. Kalich hořkosti si vypil v tomto zápase především Lýsek. Asistoval totiž zbytečným otálením u rozhodující branky utkání. Zcela nepochopitelně otálel s odkopem míče u postranní čáry až jej dostal mimo tak, že hosté kopali rohový kop. Do třetice inkasovaly Dobratice gól hlavou a byl u toho znova Štverka.  Jeho náběh na přední tyč byl gólový, 2:3. Když po chvilce hasil další tutovku Klesniak až na brankové čáře, přišly změny v sestavě. Odstoupil nejprve Pánek a zanedlouho i Lýsek, oživit hru měli Uherek a Bortlíček. Ani tyto změny však domácím nepřinesly zlepšení hry.  Hosté vycítili šanci k navýšení a Pietras nebyl daleko, jen těsně minul.  V závěrečných minutách bylo vidět, jak domácí tým chce aspoň srovnat. Žel, dnes vázla kombinace, spousta nepřesných přihrávek dost nahrávala soupeři, který si dovoloval jít do brejkových situací, což bylo i tím, že domácí chtěli přes risk nějaké body.  Možnosti byly, například přímý kop Hlaváče gólman jen vyrazil na roh. Největší šancí zcela určitě pohrdl v 75. minutě Šigut po perfektním vysunutí Kantorem, zase  byl  úspěšnější gólman Jistebníku.  Neuspěl ani Zábelka po přímém kopu Šiguta a tak si gólovku vytvořili Jistebničtí. Besta skvěle uvolnil Ogona a i jemu zkazil radost náš strážce branky Lukáš Klesniak.  Dnešní zápas tedy přinesl všechny body hostům. V mnoha rysech se průběh utkání podobal tomu proti Dobré, Taky jsme vedli o dva góly, a pak najednou konec a místo klidného dohrání přišly okamžiky druhých 45 minut, které si domácí fotbalisté ani podruhé za sebou za rámeček nedají.  Na jeden poločas se nevyhrává a to ve fotbale platí také. Jak se říká, zajíce sčítáme až po honu, ve fotbalové hantýrce až po posledním písknutí rozhodčí. Žel, těch fotbalových zajíců bylo na straně Jistebníku o jednoho více. Škoda, po zaváhání DolníDatyně doma jsme mohli jít poprvé na úplné čelo skupiny.  A o tom bude poslední utkání podzimu. Právě D. Datyně bude hrát o poslední podzimní body a možná se v Dobraticích rozhodne, kdo přezimuje v tabulce na prvním místě.

 

Sestavy:

Dobratice: Klesniak – Somr, Popelka, Lýsek (71.Bortlíček), Skotnica – Kantor, Šigut, Causidis, Hlaváč – Pánek (69.Uherek)  a Zábelka, trenér Korabík.

Jistebník: Krayzel – Prčík, Dresler, Košina, Pasker (89.Tyleček), Pietras, Lebica, Besta (82.Mohyla), Ogon a Štverka, trenér M.Štverka.

Rozhodčí: Smetana, Viščor a Vidlička

ŽK: Somr, Lýsek, Hlaváč, Šigut, Kantor – Prčík, Besta, Košina a Štverka, 156 diváků

Fotky ze zápasu zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/201._DOBRATICE_-_JISTEBNIK_2_3_2_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč