Domů » Sdružení a spolky » Sport » První jarní výhra na domácím hřišti

DOBRATICE – VENDRYNĚ  5:2 (4:1), branky Causidis, Somr, Pařenica, Mandičák, Skotnica – Pilch, Hulboj M.

Až do května si museli fanoušci dobratické kopané počkat na výhru svého mužstva. Stalo se tak proti Vendryni, která bojuje o přežití v této soutěži. Po dnešní výhře a klopýtnutí Brušperku se naši fotbalisté posunuli na 3.místo. Vede suverénně Dolní Datyně se ziskem 42 bodů, druhá Stonava má 34 bodů, Dobratice před úterní dohrávkou, právě se Stonavou, o dva body méně.

Jak dnes vypadal zápas mezi Dobraticemi a Vendryní?

Domácí nastoupili v této sestavě: Tesarčík – Somr, Šigut, Dobiáš (58.Béla), Hlaváč – Stříž (82.Březina), Mandičák, Causidis, Skotnica – Pařenica (88.Bezecný) a Zábelka (74.Matula), trenér Korabík.

Vendryně se pohybuje na hraně sestupu a před dnešním zápasem byla předposlední. V dohrávce  1.května ale vyhrála v Dobré a tak se museli mít domácí na pozoru. Úvod utkání začaly Dobratice velmi aktivně a už ve 2.minutě se ocitl v dobré střelecké pozici Causidis, jenže míč mu sjel z kopačky a střela skončila vedle branky. Nemusel ale smutnit, protože v 6.minutě napřáhl zpoza vápna Šigut a jeho projektil tečoval Causidis na jinou stranu branky a bylo to 1:0. Po chvilce vystrašil povedenou střelou hostujícího brankáře Hlaváč a z následujícího rohu nezamířil přesně Zábelka. V 16.minutě si na první sólo troufl Skotnica a jeho centr stačil brankář vyrazit před dotírajícím Pařenicou. Hned z protiútoku musel až na hranici šestnáctky Tesarčík a odvážným výběhem zpacifikoval šanci hostů. V dobré příležitosti pak byli nejprve Mandičák a po střele Skotnicy i Stříž, žel gólman a blokující obráínce byli proti navýšení stavu. Ve 22.minutě už ale musela obrana kapitulovat, dorážkou z pravé strany zvýšil Somr na 2:0. Hosté se však nepoložili a také si vypracovali pěkné momenty, kdy nejprve Szymczykovi chybělo jen několik centimetrů po centru zprava a pak se mezi třemi dobratickými hráči prohnal Kuczynski a zamířil naštěstí nad břevno domácí branky.  Velice pohlednou fotbalovou akci předvedli domácí hráči ve 30.minutě. Míč šel z hloubi domácí šestnáctky od Somra na vysunutého Skotnicu, který po sprintu na pravé straně poslal míč Pařenicovi, který už z úhlu chtěl vylepšit pozici Zábelkovi, ale obrana stačila míč odkopnout do bezpečí. Ještě v téže minutě sice skončil míč zásluhou Dobiáše v brance, předcházelo tomu všemu odmávané postavení mimo hru lajnovým rozhodčím. Ve 33.minutě však již měna skóre nastala. Po rychlém útoku domácích a střele Causidise se poprvé doma prosadil Pařenica a zvýšil na 3:0.  Ještě jsem ani nestačil ohlásit s fanoušky střelce a už se opět radovali domácí. Do šestnáctky vběhl jako vítr Mandičák a s  přehledem poslal míč po pravé ruce gólmana přesně k tyči, 4:0. Pět minut před koncem půle se vydal na další výlet Skotnica a ani tentokráte akce ztroskotala na finální přihrávce a hosté si oddechli. Minutu před skončením poločasu podnikli hosté výpad po pravé straně, kde nedůrazný Dobiáš neposlal míč do autu a Pilch neměl po přihrávce problém pokazit nulu Tesarčíkovi, 4:1.

Hostující trenér Sikora určitě nebyl spokojený s výsledkem a do druhé části zápasu poslal hned dva čerstvé hráče. Ve srovnání s tím, co se již odehrálo, byla druhá čtyřicetipětiminutovka slabým odvarem té první. Vzrušení nastalo v 54. minutě, kdy se z velké vzdálenosti odhodlal ke střele Dobiáš a po bloku hostujícího hráče skončil pro něj zápas s vyhozeným levým ramenem. Na jeho místo pak do obrany nastoupil Béla. V 61.minutě překvapil brankáře Kolarczyka Pařenica lobem z dobrých osmnácti metrů a brankář byl rád, že míč skončil jen na síti za břevnem. Po výkopu od branky došlo v šestnáctce domácích ke střetu hostujícího útočníka s obranou Dobratic a pískala se penalta. Ač Tesarčík vystihl směr střely M.Hulboje,  na míč nedosáhl a hosté snížili na 4:2. Z jasného vedení se najednou domácí fotbalisté mohli strachovat o výsledek. Když v dobré pozici neuspěl Somr a po něm jej následoval i Pařenica, diváci přidali na hlase a začali intenzivněji povzbuzovat. Další šance přišly, ty největší zmařil Causidis, kdy mu včas zmenšil střelecký úhel brankář a po dalším přiťuknutí míče od Matuly mířil pro změnu nad. Až 81.minutě se k míči dostal na pravé straně Skotnica a utěšenou střelou na zadní tyč nedal Kolarczykovi šanci, 5:2. Poslední vendryňskou šanci na zkorigování měl po rohovém kopu kapitán Pilch, ale jeho pumelice jen prosvištěla mezi bránícími hráči kousek nad branku do ochranné sítě.

Střeleckou tečku udělal v poslední minutě Mandičák, jenže radost mu zkazil nejlepší hráč hostů na hřišti gólman Kolarczyk. Více se již neudálo, protože rozhodčí nic nenastavoval a ukončil utkání.

Statistické údaje: rozhodčí Jurajda – Jurček a Čecháček, delegát na utkání pan Jan Wojaczek

ŽK: Šigut – Pilch, Szymczyk, Guznar a Vítek, utkání sledovalo 135 diváků.  KaMoš

 

 

FOTO ZDE: https://dobratice.rajce.idnes.cz/208._DOBRATICE_-_VENDRYNE_5_2/

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč