Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dobratice rozstřílely Sedliště

DOBRATICE – SEDLIŠTĚ 7:0 (3:0)

V netradiční den, už v pátek, se odehrál zápas 23.kola 1.A třídy, skupiny B mezi domácími Dobraticemi a týmem ze Sedlišť.  Ještě v půl šesté večer bylo nejen v Dobraticích pořádné vedro a vůbec to nevypadlo, že máme dnes teprve první červnový den. Přesto si na fotbal našlo cestu okolo dvou set diváků. Kdo přišel nebo přijel, nelitoval, protože mohl vidět sedm branek v zápase. K domácí radosti všechny padly do sítě hostů, ale více k utkání až nyní.

Dobratice přeložily utkání s vidinou sobotního veselení se na akci v blízkém okolí, což je Koníčkův den. Do zápasu šli domácí fotbalisté pod vedením Mariána Korabíka v tomto složení: chytal L.Klesniak, před něj se seřadila čtyřlenná obrana Béla, Šigut, Škapa a Skotnica, v záloze pak Březina, Stříž, Causidis, Pařenica, na hrotu Mandičák a Zábelka.V průběhu utkání přišli na hřiště Hlaváč (57.minuta), Matula (62.minuta) a Bezecný v 65.minutě.

Dobratice vtrhly do zápasu jako uragán. Už po pár sekundách se v šestnáctce uvolnil Causidis, ale rozhodující okamžik prováhal a obrana stačila míč poslat pryč od branky. Ale už ve druhé minutě nešetrně fauloval obránce hostů Stříže a kopala se penalta. S přehledem ji proměnil k pravé tyči Mandičák, 1:0. Zanedlouho se poprvé dostal ve vápně k míči Zábelka a nejstarší hráč a gólman na hřišti, skoro pětačtyřicetiletý D.Majer skvěle vyrazil jeho střelu. V tlaku domácích se po hrubce v rozehrávce dostal k dobré příležitosti hostující kanonýr Krejčok a střelou zpoza šestnáctky vystrašil Klesniaka, míč však šel kolem pravé tyče do zámezí. Podobně to zkoušel na druhé straně Pařenica a také jeho pokus nemířil mezi tyče. To v 15.minutě zapomněla obrana Sedlišť na zcela osamoceného Zábelku a zkušený snajper nezaváhal a zvýšil na dvoubrankový rozdíl, 2:0. Pak nastalo období klidu před bouří. Domácí v klidu kontrolovali hru a hostům nic nedovolili. Jen propagační střela nechala robinsonádou vyniknout Klesniaka a to bylo vše. Ve 29. minutě se do brejku dostalo Pařenica a před sebou měl jen hostujícího brankáře. Jenže těsně před šestnáctkou jej dostihl Jiříček a faulem zezadu poslal na trávník. Rozhodčí Adamec neváhal ani vteřinu a poslal viníka předčasně do sprch.  Z následujícího přímého kopu nic nebylo a zase nastala desetiminutovka bez jiskry a fotbalového umu. Z pohody do poločasového finiše zavelel rychlým průnikem zleva Stříž a obrana hostí za cenu žluté karty stačila možnost zhatit. Nebylo to však nic platné. V poslední minutě první části pěkně odcentroval z levé strany Pařenica a mezi stopery Sedliště byla nejvýše hlava Causidise a šlo se do kabin za stavu 3:0.

Kdo neslyšel hvizd rozhodčího, že začal druhý poločas, nemusel stihnout velice rychlý gól Dobratic už po minutě hry. To Béla nádherným centrem poslal míč na Zábelku a tomu stačilo jen nastavit dlouhou svou nohu a Majer byl bezmocný, 4:0. Co mne osobně na utkáních především doma nejvíce mrzí, je střelecká smůla mladičkého Stříže. I dnes měl výbornou možnost po střele v 55.minutě, ale na brankové čáře mu radost zkazil zapomenutý obránce Sedlišť. Zato Mandičákovi stačilo za tři minuty jen stát na správném místě a placírkou upravil na 5:0. Podle skóre to vypadá na jednoznačný průběh, ale hosté měli taky několik výborných příležitostí na zkorigování výsledku. Dnes však měl svůj den Lukáš Klesniak a nedal se překonat. V 59.minutě se před ním objevil zcela osamocen Krejčok, dobratický brankář byl na místě. Sólovým průnikem se prezentoval Mandičáka a jeho cesta mezi hráči skončila faulem před šestnáctkou, Hlaváč pak jen těsně netrefil branku. V 70.minutě už byl Hlaváč tam, kde jej našel míč po skvělém načasování přihrávky Mandičákem, 6:0. Další sólo si připravil pro diváky Mandičák na 76.minutu, a to si vychutnal všechny protihráče včetně brankáře Majera. Hattrick však nedal, trefil totiž tyč! A potom přišla opět skvostné momenty Klesniaka. Hostující Foukal bude mít asi noční můru z toho, co mu během pár minut Lukáš chytil. Nejprve zblízka z menšího úhlu Klesniak reflexivně vyráží jeho střelu, ale zákrok dne si nechal na 83.minutu, to znovu Foukal dostal super míč za obranu a napálil jej z voleje pod břevno, avšak dobratický brankář akrobatickým zákrokem dostal míč nad břevno a mohl se o pár minut později těšit vychytané nule. Než k tomu došlo, poslal Šigut dloubákem míč za obránce Causidisovi a jeho šanci zmařil nedovolený zákrok v šestnáctce a pískala se druhá penalta. To už bylo na hostujícího brankáře moc a nevybíravými slovy častoval sudího tak, že si vykoledoval červenou kartu. Do branky tak musel náhradní brankář, další z rodu Majerů, a kopnout penaltu dostal Jakub Bezecný. Ač nově nastoupivší  brankář směr střely vystihl, bylo to marné a Kuba si připsal premiérový gól v tomto ročníku a upravil na konečných 7:0. Výsledek je pro hosty krutý, jejich výkon však neměl parametry této soutěže a jejich setrvání v 1.A třídě je už jen v teoretické rovině. Domácí si naopak třetí výhrou za sebou bez obdržené branky upevnili druhé místo v tabulce.

Utkání řídili Jiří Adamec, Pavel Podracký a Radek Poledník

ŽK: Zábelka, Mandičák, Pařenica a Šigut – u hostů Krischke, Adamus a Krejčok, ČK Jiříček a D.Majer.

Fotky najdete zde:  https://dobratice.rajce.idnes.cz/DOBRATICE_-_SEDLISTE_7_0_3_0/

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie