Domů » Sdružení a spolky » Sport » Střelecké fotbalové hody

 

Dobratice – Libhošť 5:4 (3:2)

Do posledního duelu na domácím trávníku vběhla pozměněná sestava domácích a svou příležitost dostali i hráči z lavičky. Od první minuty hrály Dobratice v této sestavě:

Tesarčík – Březina (60.Marek Causidis), Škapa, Šigut, Hlaváč – Matula, Stříž, Marián Causidis, Mandičak – Pařenica a Zábelka (70.Bortlíček), trenér Korabík.

Hosté v silně oslabené sestavě, ještě stále bez distancovaných hráčů, začali zápas velmi svižně a už v 1.minutě šel sám na Tesarčíka  Vavřík, šanci nu včasným vyběhnutím gólman zhatil. Domácí však hráli v pořádném útlumu a Libhošť se dostávala do slibných možností nadále. V 6.minutě se opět vydali do rychlého brejku a rychlonohý Vavřík nezištně přihrával na volného spoluhráče, jenže koncovku za něj udělal vlastním gólem Březina, kdy poslal míč do protipohybu Tesarčíka a  hosté vedli. Bylo to zasloužené vedení Libhoště, protože domácí se na hřišti teprve dávali hráčsky dohromady. Vždyť k první střele z jejich strany došlo až v 16.minutě, Zábelkův pokus mladý brankář, teprve osmnáctiletý, snadno lapil. Podruhé se za obranu Dobratic dostal Vavřík ve 21.minutě  a ani tentokrát na Tesarčíka nevyzrál.  Po ztrátě míče na pravé straně se za další tři minuty dostali hosté do přečíslení a nejstarší hráč na hřišti, čtyřicetiletý Jaroslav Čapka zvýšil na 2:0 pro hosty. Dobratice stále nic nehrály a o minutu později mohlo být už příliš zle, protože centr Vavříka dostal na pěti metrech Symerský a jeho střelu zázračně vyrazil dobratický gólman. Vysvobození z mizérie přišla po půlhodině hry, kdy se k odraženému míči dostal v šestnáctce Pařenica a zamířil přesně, 1:2. Ve 34.minutě už křičeli domácí diváci gól, ale střela pod břevno skončila na reflexivním zákroku ne brankáře, ale hostujícího Juřeny,  a to byl poslední jeho zákrok v zápase. Za úmyslnou ruku musel předčasně ze hry a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Mandičák, 2:2. Najednou bylo vše jinak a domácí dostali chuť do hry a přidali na důrazu. Ten se vyplatil a těsně před přestávkou  opět Pařenica z dorážky dostal Dobratice  poprvé do vedení.

Druhý poločas začal ofenzívněji domácí celek a už ve 46.minutě mohli zvýšit po signálu od rohového praporku. Na přetažený centr Mandičaka však Hlaváč nedosáhl. V 51.minutě se pěkně probil mezi obránci Mandičak, perfektně jej však vykryl brankář Mička a bylo po  šanci. Střeleckou smůlu neprotrhl ani Stříž, jeho pokusy dnes končily mimo branku. Zvláště ta druhá po krásné kombinaci Mandičak – Zábelka a Stříž měla gólové parametry, jen obětavý blok jednoho z obránců zabránil navýšení skóre. I v Dobraticích platilo  známé pravidlo nedáš – dostaneš a stalo se tak po dalších dvou minutách. Nádherný centr z pravé strany dostal na hlavu nikým nepokrytý Melčák a Tesarčík marně plachtil vzduchem, srovnáno v oslabení na 3:3. Pak nastala tzv. pětiminutovka protiakcí a možností. Nejprve Matula uvolnil Hlaváče, střela vedle, na druhé straně osamocený Vavřík jen těsně mimo i díky teči, následná hlavička Melčáka po rohu už tak přesná nebyla.  V  72.minutě si nachystal míč Hlaváč a ze 20 metrů jen orazítkoval břevno hostující branky. Jak trefit níže předvedl v 77.minutě Mandičak a střelou pod břevno opět strhl vedení na domácí stranu, 4:3. Hosté ani za tohoto stavu neubrali na snaze a zase musel nebezpečí zažehnávat včasným vyběhnutím Tesarčík.  V posledních třech minutách utkání padly ještě další branky. Nejprve se dostal za všechny hráče do sóla Pařenica, ale kličku mu brankář vystihl a míč dostal mimo šestnáctku, tam si jej opět vzal na kopačky Pařenica a krásným přelobováním na zadní tyč zvýšil na 5:3 a zapsal si první hattrick v dobratickém dresu. Chvilku po rozehrání šli hosté na zteč dobratické branky a zase přišel centr zprava a volný Pham snížil na 5:4. Definitivní podobu mohl dát výsledku Marek Causidis, i jeho souboj s brankářem vyhrál mladý muž na straně Libhoště. V Dobraticích padlo tedy devět branek, domácí potvrdili opět střeleckou potenci, ale matný výkon a čtyři branky v síti dobrou vizitku obraně a dalším hráčům na hřišti, nedává. Tak ještě s odhodláním odehrát venkovní zápas v Jistebníku a pak už zasloužený oddech po výborné sezóně 2017-2018.  Utkání s přehledem rozhodoval Michal Karas s asistenty na čárách, jimiž byli Marcel Bednář a Jan Sivera. ŽK: Hlaváč, Šigut  a Bortlíček – Čapka Patrik, Melčák a Symerský, ČK Juřena, poslední domácí zápas sledovalo 180 diváků.   KaMoš

Foto zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/211._DOBRATICE_-_LIBHOST_5_4_3_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč