Domů » Sdružení a spolky » Sport » Překvapivá výhra nováčka v Dobraticích

Dobratice – Smilovice 1:5 (1:2)

Historicky první zápas v 1.A třídě odehrály Dobratice proti Smilovicím. Po výborném výkonu Dobratic na půdě vedoucí Bystřice minulou neděli, se očekávalo potvrzení dobré formy i doma. Žel, opak byl pravdou. Dalo by se krátce říci, před nejslabší návštěvou diváků, také nejslabší výkon domácích fotbalistů!

Něco málo přes stovku diváků bylo asi jen spokojeno se šesti brankami, ale celých pět jich skončilo v domácí síti. Přitom se zápas vyvíjel zpočátku úplně jinak. Už v 5.minutě se dostal do šestnáctky Causidis, ale místo střely volil přihrávku na Pařenicu, kterému chyběl pověstný krok k zakončení. Po několika minutách se nepovedl odkop Šigutovi a Przyczko pelášil sám na Tesarčíka, který domácí tým podržel výborným zákrokem. Další střelecký pokus zaznamenal Causidis, i jemu zkazil radost gólman. Hostující Przyczko byl svým pohybem stálým nebezpečím dobratické obraně a po čtvrthodině hry si Tesarčík připsal další úspěšný zákrok.  Ze šancí tak nebylo nic, avšak v 18.minutě napřáhl svou levačkou z dobrých 25 metrů Hlaváč a míč zapadl vedle levé ruky Bašandy přesně u tyče, 1:0. V té chvíli ještě nemohli domácí fandové tušit, že si naposledy zakřičeli gól v podzimní sérii na dobratickém hřišti. Vyrovnání přišlo po půlhodině, obranou Dobratic prošel jako nůž máslem Przyczko a tentokráte už míč nasměroval podél Tesarčíka do branky, 1:1. Když už se zdálo, že nám skončí poločas vyrovnaným výsledkem přišla druhá gólová příležitost Przyczka a hosté šli spokojenější do šatny, 1:2. Třeba říci, že zaslouženě.  Největším rozdílem byla hra obranných řad, ta domácí vypadala jako ementál a do děr v ní se hosté dostávali až moc snadno, zkrátka svým nasazením a rychlostí dokázali příliš jednoduše přecházet až před našeho brankáře.

Druhá půle přinesla hned na úvod dobrou střeleckou možnost domácích, střelu Causidise po signálu z přímého kopu jen ztěžka vyrazil Bašanda na roh. Za minutu již měly Dobratice opět veliký problém, po ztrátě míče na půlce hřiště běžel  Przyczko  zcela sám k brance Dobratic a Tesarčík skvěle vyběhl a nedovolil hostům navýšit skóre. Další hrubku v domácí obraně už hosté ztrestali třetí brankou, mezi dva obránce bez snahy jej zastavit vběhl Baron a uklidil míč k levé tyči, 1:3. Dobraticím ještě zbývala půlhodina na obrat v utkání, ale když máte den blbec, neuděláte s tím nic. Nenašel se nikdo z hráčů, kdo by pozvedl potápějící se tým. Neujala se ani slibná akce Causidise po levé straně hřiště, žel zakončení si vychutnal smilovický brankář a vyboxoval míč do uctivé vzdálenosti. Hra vabank je vždy veliký risk a při bojovnosti Smilovic a rychlém přechodu do protiútoku se poslední minuty odehrávaly v soubojích útočníků hostí s domácím brankářem, který zůstával častokrát napospas osudu. Zde byl podstatný rozdíl, Dobraticím zkrátka nic nevycházelo a Smilovice nemilosrdně trestaly. Podruhé  za sebou se také trefil Baron a čtyři minuty před koncem propálil vše za pomocí teče obránce Ciencala. Domácí si tak připsali vcelku nečekanou a vysokou porážku. Kdo na fotbale byl, musel uznat kvalitu nováčka a špatný výkon dobratických fotbalistů. Věřím, že poslední utkání podzimní série zakončí Dobratice v Albrechticích zodpovědnějším přístupem. Bylo by škoda si pokazit dobře rozjetý podzim. Po této porážce se najednou propadly Dobratice až na 7.místě tabulky.

Sestava Dobratic: Tesarčík – Skotnica, Škapa, Dobiáš (66.Březina),  Lýsek – Somr (72.O.Boráň), Šigut, Hlaváč (85.Vrábel), Causidis – Pařenica a Zábelka (46.T.Boráň), trenér Korabík.

Rozhodčí: Jantoš – Klimek a Jurygáček, ŽK: 1-1, 120 diváků    KaMoš

FOTKY:https://dobratice.rajce.idnes.cz/217._DOBRATICE_-_SMILOVICE_1_5_1_2/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč