Domů » Sdružení a spolky » Sport » Pohár „OLD BOYS CUP“ zůstal v Dobraticích

V tělocvičně ZŠ Dobratice se poslední sobotu roku 2018 uskutečnil 1.ročník turnaje  „OLD BOYS CUP 2018“.  Cestu na palubovku si po vánočních svátcích našlo 7 týmů. V malé kopané se tak nejprve hrálo ve dvou skupinách do kterých si kapitáni sami vylosovali svoje soupeře. Bylo o co hrát, na stole byly připraveny poháry pro tři nejúspěšnější týmy a pro vítěze také a krásný putovní pohár věnovaný J.Volným. Pozvání organizátorů přijali fotbalisté z družební polské  obce  Kończyce Wielkie, dále Peron Kravaře, Hokej Frýdek, Dream team Kačabar, Nošováci, a dva domácí celky, staří páni Dobratice a  FC Filip/Jakub.

Při utkáních bylo znát, kdo je fotbalově vyspělejší, ale to vůbec nebylo podstatné. Důležité bylo, že se chlapi proběhli po placu a trošku možná shodili nějaké nabraná kila při vánočním hodování. Aplaus všech si určitě zasloužili organizátoři sportovní akce – Křesťanský spolek Dobratice, který celou akci zastřešoval. Všechny utkání pískal 77.letý sudí Josef Handlíř a tak si nikdo nedovolil proti jeho posuzování nic namítat. Ostatně ani nebylo třeba, utkání se hrály v přátelském duchu. Tabulky po odehrání všech zápasů ve skupinách ukázaly, kdo s kým si zahraje o určené příčky pro konečné pořadí. V boji o 3.místo  slavili vcelku nečekaně úspěch hosté z Polska po výhře 4:2 nad Nošovičáky. Finále slibovalo vyrovnaný zápas. Bylo tomu však jen v prvních minutách, ale pak již nedali domácí hráči protivníkovi ani čuchnout a navyšovali svůj náskok ke konečnému stavu 6:2 ve svůj prospěch. Putovní pohár má svého prvního držitele, zasloužili se o něj vynikající  gólman  O.Spilka, dále  V.Jež, P.Cebula, P.Lýsek, T.Nogol a L.Veselka.

Vyhlášení výsledků a předání pohárů a cen provedli za organizátory J.Volný a patron turnaje V.Pala. Ti společně s rozhodčím vybrali hráče k  individuálnímu ocenění. Nejlepším střelcem se stal Przemek Piekar (Kończyce Wielkie) a brankářem domácí Ondřej Spilka. Cenu pro nejlepší hráče převzali dva fotbalisté, a to Roman Vojvodík (Kačabar) a Patrik Lýsek.  KaMoš

Konečné pořadí:

  1. Staří páni Dobratice 2. Dream team Kačabar  3. Old boys Kończyce Wielkie

Fotky z turnaje zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/219._Vanocni_turnaj_OLD_BOYS_CUP_2018/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč