Domů » Sdružení a spolky » Sport » Šťastná výhra Dobratic

Po střeleckých hodech v minulých dvou utkáních (dali 13gólů) se čekalo, že proti mužstvu ze samého konce tabulky (12.místo) budou mít Dobratice opět dobrou střeleckou mušku. Jednou věcí je přání a tou druhou realita. A ta byla v sobotním utkání proti Jistebníku poněkud jiná. Do Dobratic přijel sice tým, který má o osm bodů méně než domácí, ale na hřišti byli více než vyrovnaným soupeřem. V jaké sestavě tedy nastoupil domácí celek? V brance se představil mladíček na hostování Adam Padušák, obrana hrála ve složení Škola, Dobiáš, Šigut a Lýsek, v záložní řadě se pohybovali Somr, Hlaváč, Causidis, Skotnica a vpředu pak Hlaváč a Kohut. V průběhu utkání pak střídal Kohuta Březina a zraněného Šiguta Vrábel. Tým na lavičce vedl M.Korabík.

Ve svých  modrých dresech měly Dobratice první příležitost po střele Hlaváče, která jen o kousek minula levou tyč hostující branky. Pak převzal iniciativu Jistebník a jen díky včasnému vyběhnutí Padušáka se Malý neprosadil. To, co mu vychytal mladý gólman napravil v 17.minutě, kdy dostal výbornou přihrávku z levé strany a placírkou přesně zamířil do pravého rohu domácí branky, 0:1. Byla to zasloužená branka za předvedenou hru a vyústěním herní převahy v první čtvrthodině zápasu. Dobratice se velice rychle otřepaly a už po minutě pronikal do velkého vápna Skotnica a byl zastaven nedovoleným zákrokem a pískala se penalta. Z ní nedal Hlaváč vůbec žádnou šanci Krayzelovi, kterého poslal na opačnou stranu a srovnal tak na 1:1. Kdo si myslel, že nyní už bude aktivitou hýřit domácí výběr, tak byl překvapen. Nebylo tomu tak, protože Jistebník důsledně bránil, lépe rozehrával míč a bylo vidět na hráčích snahu dostat se opět do vedení. Měli k tomu několikrát blízko. Nejprve po půl hodině hry otálel s rozehrávkou Lýsek, situaci řešil nedovolený zákrokem Šigut a ze dvaceti metrů zahrávali přímý kop. Výborně kopnutý míč přes zeď skvěle vyrazil Padušák. Ten se měl co ohánět a řešil ošemetné situace především po centrovaných míčích na malé vápno. Zatrnulo mu po centru Capovského, kdy zblízka minul branku Pasker. Ve 38.minutě po rohovém kopu se do míče opřel hlavou Vedlich a míč jen o pár centimetrů  skončil vedle levé tyče v zázemí. Nakonec byli domácí fotbalisté rádi za konec první půle, ve které tahali za kratší konec.

Ve druhém poločase trenér Korabík trochu popřehazoval hráčům jejich posty na hřišti. Na hrotu se objevil například Šigut. Už ale první útok hostů byl gólový, protože se nedohodla dobratická obrana s brankářem a rychlonohý Malý si zase vylámal zuby na pozičně dobře postaveném Padušákovi. Opět minimálně 15 minut druhé části patřilo hostům, jejich pěkné fotbalové akce postrádaly jediné, gólové zakončení. Blízko k tomu měl například Pasker i stále agilní Malý. A jak už to ve fotbale bývá, můžete mít jakoukoliv převahu, stačí jeden nenápadný protiútok a vše jinak. Přesvědčil se o tom Jistebník v 65.minutě, kdy zmatku na hranici šestnáctky využil zkušenostmi mazaný Causidis a propasíroval míč k radosti domácích fandů kolem pravé nohy gólmana do sítě, 2:1. Tento nečekaný zvrat chvilku vyvedl hosty z tempa, ale nechybělo dlouho, aby přidali na tempu a zle dotírali na zadní řady domácího celku.  Přibyly další mnohé centry zleva i zprava, několik rohových kopů a další výborné zákroky Padušáka. Ten stěžejní si nechal Adam do poslední minuty a zcela určitě vychytal svým spoluhráčům a Dobraticím tři body. Přesně zahraný trestný kop k jeho levé tyči dokázal s vypětím vytáhnout do bezpečí a pak již jen následoval poslední hvizd rozhodčího Dvořáka. Všichni se shodli, že dnes v Dobraticích vyhrál šťastnější tým a tím byl ten domácí. Dlouho si hráči neodpočinou, už příští týden, 8.května,  je čeká dohrávka zápasu se Starým Městem.  KaMoš

Fotky zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/225._DOBRATICE_-_JISTEBNIK_2_1_1_1/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč