Domů » Sdružení a spolky » Sport » V dohrávce vysoká prohra Dobratic

DOBRATICE – STARÉ MĚSTO 2:6 (1:4)

Třetí zápas během osmi dnů odehrály Dobratice na svém hřišti. Oproti těm předcházejícím si ten dnešní, ve státní svátek, za rámeček nedají. Hotová mizérie a tak se není čemu divit, že hosté ze Starého Města odjížděli nadmíru spokojeni nejen se třemi body, ale i vylepšeným skóre.

V dohrávaném utkání nastoupily Dobratice v této sestavě:

Tesarčík – Březina (55.Béla), Dobiáš, Šigut (84.Vrábel), Lýsek – Skotnica, Hlaváč, Kantor, Causidis – Pařenica a Kohut (74.Matula), trenér Korabík.

Na zápas dorazilo spousty diváků nejen domácích, ale též z okolních vesnic a samozřejmě nechyběli ani fandové Staráčku. Hosté byli od samotného počátku utkání aktivnější a v prvních minutách se hrálo překvapivě jen na půlce domácích . Platonická převaha se brzy proměnila v realitu a to po zbytečné ruce Šiguta v pokutovém území a Němec poslal svůj tým do vedení už v 8.minutě, 0:1. Až potom na chvilku začali domácí hrát a po pěti minutách již bylo srovnáno. Zmatku v obraně využil všudybyl Kantor a přesnou střelou z deseti metrů rozjásal domácí publikum.  Pak se zase více hrálo na domácí polovině, střely však končily mimo dosah Tesarčíka. Dobratice mohly zahrozit  z přímého kopu po faulu na Kantora, pro Hlaváče však byla zeď moc dobře postavená a trefil jen jednoho hráče. Brzy na to se hosté vydali do rychlého brejku, na jehož konci byl souboj Kantora se Štěrbou v šestnáctce vyhodnocen jako nedovolený a kopala se druhá penalta. Tu sám postižený hráč s přehledem proměnil, 1:2. Jen dvě minuty stačily Staráčku, aby další nedůslednost obrany potrestal Němec a hosté šli do vedení o dvě branky. Už v další minutě mohl snížit Šigut po přihrávce Kohuta, bohužel tak zkušený hráč si s tutovkou neporadil a nechal vyniknout brankáře. Podobně si vedl na druhé straně Němec, od hattricku jej dělil jen lépe trefený míč, který pokryl gólman. Ve 41.minutě dlouhý výkop od branky prodloužil ve vyhraném hlavičkovém souboji Střalka na Smilovského a míč z jeho kopačky skončil přesně v horním rohu Tesarčíkovy branky. To bylo na první poločas až moc branek v domácí síti.

Ani druhou část nezačaly Dobratice s viditelnou snahou něco s katastrofálním stavem udělat. Štěrba se ocitl úplně sám a jeho volej prosvištěl nad brankou. Stejně zakončoval z podobného místa i Němec. I v dalším průběhu utkání měl mnohem více práce domácí gólman než ten na protější straně. Další brance zabránil včasným vyběhnutím, i dál řešil některé nedorozumění v obraně. Na přesnou hlavičku Střalky po hodině hry však neměl nárok a bylo to 1:5. K několika dobrým možnostem se dostali také domácí. Například dobře kopnutému míči z nohy Hlaváče na hlavu Dobiáše chyběla jen trefa mezi tyče, stejně tak nebezpečná střela Causidise jen těsně minula levou tyč. Nakonec se přece jenom domácí dočkali gólu v 75.minutě. Nejprve doslova vzal z hlavy jednomu z domácích hráčů míč hostující kapitán Papaj, ale následující rohový kop proměnil přesnou hlavičkou Causidis ke snížení na 2:5. Poslední tečku za zcela nevydařeném zápase domácích udělal hostující Sušovský a uzavřel skóre na 2:6 v neprospěch Dobratic.

A ještě malá statistika nakonec. Zápas řídili Tvardek, Kubáček a Jedlička před 320 diváky!

Fotky: https://dobratice.rajce.idnes.cz/226.DOBRATICE_-_STARE_MESTO_2_6_1_4



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč