Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dobratická dělba bodu s lídrem tabulky

TJ DOBRATICE – TJ Bystřice nad Olší   1  :  1, (0  :  0)

Za krásného slunečného počasí před slušnou diváckou kulisou zavítal do Dobratic lídr I. A. třídy, sk. B z Bystřice. Domácí tým, který v posledních týdnech hrál okresní i krajský pohár ve středy a mistrovská utkání o víkendech, začala pronásledovat zranění. Mimo hru je mladý brankář Padušák, zkušený Šigut, ve středu k ním přibyl Pařenica a Béla. Před utkáním se zranil stoper Dobiáš.

Vzhledem ke kvalitě a především umístění soupeře v tabulce trenér Korabík naordinoval defenzivní taktiku. Pečlivě organizovaná obrana v čele s Lýskem nedala soupeři nic zadarmo. Přesto obě mužstva začala utkání opatrně. Ve 24. minutě postihla domácí další rána. Po nešetrném zákroku, tzv. „koňaru“ opustil hřiště Hlaváč. Do hry nastoupil další mladý hráč Matula. Domácí se začali ještě více soustředit na kvalitní obranu a v Dobraticích se mohlo vzpomínat na „prešovský beton“, či italské „Catenaccio“ hru ze zajištěné obrany na rychlé brejky. Jak je v takových utkáních důležité, toto vše musí být doplněno kvalitním brankářským výkonem. Ten za „zaparkovaným autobusem“ předváděl brankář Tesarčík. Veškeré hostující šance, pološance i pokusy útočníků z dálky, či trestných kopů likvidoval bravurními zákroky. Nutno dodat, že domácí jen důsledně nebránili, ale využili každou možnost ohrozit hostujícího brankáře. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Hosté střídáním posílili útočné snahy, ale stále jen kombinovali před „zaparkovaným autobusem“ a domácí se uchylovali k rychlým brejkům. Ve 49. minutě po získání míče v hloubí domácí obrany, vyrazil dopředu stoper Lýsek a na jeho dalekonosnou střelu k tyči byl hostující brankář bez šance. Vedení domácích na dlouhé minuty vyvedlo hostující hráče z míry. Utkání nabízelo stále stejný scénář. Hosté se po dalších střídáních hnali do útoků a domácí se snažili oplácet neustálými brejky. Když už se zdálo, že body zůstanou doma, tak v 88. minutě přišel nákop do malého vápna a balon proletěl až do sítě. Bylo vyrovnáno a tak i utkání skončilo. Závěrem je potřeba říci, že všichni domácí hráči bojovali jeden za druhého a jejich snahu korunoval vynikajícím výkonem brankář Tesarčík.

Sestava: Tesarčík, Skotnica, Březina, Škola, Causidis, Hlaváč, Škapa, Somr, Kohut, Lýsek, Kantor. Náhradníci: Bezecný, Matula.

Utkání s přehledem řídila trojíce rozhodčích Kret (H), Písečný (A) a Smetana (A) před návštěvou 120 diváků.

P.V.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč