Domů » O obci » Informace » Den pěstounství v Moravskoslezském kraji 10. října 2019, Dolní oblast Vítkovice, z.s.

Moravskoslezský kraj chce poděkovat lidem, kteří mají děti v pěstounské péči. Proto pořádá dne 10. října 2019, od 10:00 do 18:00 hodin, „Den pěstounství“ v Dolní oblasti Vítkovice, z.s.

Během této společenské akce bude umožněn pěstounským rodinám bezplatný vstup do interaktivních expozic Velkého a Malého světa techniky či vstup na Bolt Tower.

Pro návštěvníky  z široké veřejnosti, kteří v den konání akce dorazí, bude zajištěna 20% sleva na vstupném do Malého a Velkého světa technicky.

Pro všechny účastníky bude navíc zajištěn po celý den bezplatný zábavný program sportovního a zážitkového charakteru. Doprovodný program bude zpestřen např. o skákací hrady, deskové hry, interaktivní taneční vystoupení, science show či fotokoutek, kde se budou moci všichni účastníci vyfotit a odnést si tak ze Dne pěstounství památku v podobě fotografie. Lákadlem pro návštěvníky se může stát i hudební vystoupení známého muzikálového zpěváka Tomáše Savky a jeho kolegyně Martiny Šnytové, děti a mládež zajisté přivítají hudební a taneční číslo Patrika Ulmana nebo vystoupení parkouristů.

Rozšířena bude i nabídka produktů sociálních podniků s různými druhy občerstvení.

V rámci Dne pěstounství nebudou chybět ani zástupci doprovázejících organizací působících v našem kraji se svými edukačními a zábavnými programy, např. malování na obličej, tetování henou, tvůrčí vlasová dílna, soutěže, lukostřelba, projížďky na koni, či registrační stánek s nabídkou výhodných rodinných pasů.

Návštěvníci se mohou zúčastnit i přednášky Mgr. Jana Špilara na téma významu rodiny v životě dítěte. Zajímavým bonusem bude zajisté diskuze s mladými lidmi, kteří prožili své dětství v dětských domovech a s pomocí organizace Mimo domov, o.s., se učí žít samostatný život.

 

 

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč