Domů » Sdružení a spolky » Sport » Cenné body z Jablunkova

Sobotní ideální fotbalové počasí, dobře připravený terén, to byly dva předpoklady, které ukazovaly, že by se mohl hrát dobrý fotbal. Ten se hrál před návštěvou asi 90 diváků. Z nich početnou skupinu tvořili fanoušci z Dobratic, kteří tradičně přijeli podpořit svůj tým.

Hosté z Dobratic nastoupili v sestavě: Tesarčík, Škapa, Lysek, Dobiáš , Kantor, Stříž, Somr, Šimeček, Mitrenga, Causidis, Skotnica. Na střídání byli připraven: Bocek, Kohut, Číž, Koloničný, Béla, Matula. Trenéru Korabíkovi asistoval Musálek a vedoucí mužstva Ševčík.

Hráče obou celků přivedla na zelený trávník jablunkovského hřiště trojice rozhodčích: HR Kyselý, AR1 Hykl, AR2 Hrňa.

Zápas začal tlakem hostů, kteří v prvních dvaceti minutách zatlačili domácí před jejich pokutové území. Z tlaku přicházely šance, které hostující hráči Causidis, Skotnica, Šimeček spálili nebo skončily na brankové konstrukci, či mimo bránu. Až ve 29. minutě se nemýlil kapitán hostů Causidis a ti se tak dostali do zaslouženého vedení 0:1. Hosté si i nadále vytvářeli šance a tím skončil také první poločas. Domácí hráči se během prvního poločasu k vážnějšímu ohrožení hostujícího brankáře nedostali.

Do druhého poločasu provedl domácí trenér Kluz jednu změnu a domácí se snažili s výsledkem něco udělat. V 50. minutě však z rozjíždějícího se tlaku pozapomněli na rychlonohého Šimečka, který po přesné přihrávce utekl domácí obraně a kličkou domácímu brankáři nedal šanci a zakončil do prázdné brány na konečných 0:2. Domácí po obdržené brance sice vyvinuli tlak na bránu hostujícího mužstva, vytvořili si několik slibných šancí, ale všechny jejich snahy o zakončení zlikvidovala pozorná obrana hostů, nebo výborně chytající brankář Tesarčík. V 89. minutě jinak docela přesně pískající rozhodčí Kyselý nařídil pokutový kop proti hostujícímu mužstvu po nevinném souboji o míč v pokutovém území. Střelu domácího exekutora fantastickým zákrokem kryl brankář Tesarčík, který tím udělal tečku za svým kvalitním výkonem a vychytanou nulou. Ale to nebylo vše. Ještě ani dobratický brankář nestačil vykopnout míč po chycené penaltě a rozhodčí nařídil v pokutovém území nepřímý volný kop ze 14 metrů za mluvení hráče Somra, kterému navíc udělil jedinou žlutou kartu utkání. Střela domácího hráče z následného nepřímého volného kopu do postavené zdi udělala tečku za tímto fotbalovým utkáním.

Nutno dodat, že se hrál zajímavý zápas a domácí diváci při odchodu ze hřiště kvitovali pozitivně výkon dobratických hráčů.

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč