Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbal – třetí výhra v řadě

DOBRATICE – SMILOVICE 2:0 (2:0)

Další sousedské derby se hrálo v Dobraticích. Z nedalekých Smilovic přijel soupeř, který vloni jako nováček soutěže uštědřil dobratickým hráčům  nejvyšší prohru v celém ročníku a tak se čekalo, co se odehraje nyní.  Domácí opět postrádali několik hráčů a trenér Korabík moc na výběr neměl. Na plac poslal tento základní kádr:

Bocek – Béla, Dobiáš (46.Somr), Škapa, Lýsek– Kantor, Causidis, Mitrenga (84.Matula), Stříž, Skotnica – Pařenica (78.Kohut).

Hosté se pustili nebojácně do utkání a už v prvních sekundách se prohnal dobratickou obranou Cienciala a Bocek už měl první zákrok. O čtyři minuty později se opět dostal na střelu zblízka stejný střelec a opět vynikl skvělým reflexem gólman v domácí brance. Prvních deset minut měli herně navrch Smilovice a ještě jednu tutovku si vytvořili po centru Ciencialy, ale Roman Barteczek jen míč olízl  a trefil břevno. Až potom se osmělili domácí fotbalisté a hned z první možnosti přišla branka. Po centru zleva si těžký míč zpracovával na malém vápně Pařenica, smilovický zadák je posunul jen na chvilku do bezpečí, ale opětovný návrat míče už Pařenica dokázal nasměrovat za záda Cymorka a Dobratice vedly 1:0. Další šance na navýšení přišla záhy, jenže ani na třikrát se Causidisovi nepodařilo překonat brankáře i dobře clonící protihráče, kteří nakonec odkopli míč na rohový kop. Potom se fotbal trošku vytratil a hrálo se především ve středu hřiště s občasným nakopáváním na křídelní hráče.  Ve 23.minutě pořádně vystrašil domácího Bocka střelou z poloviny hřiště Pristáš, naštěstí jeho vtipná střela, kdy byl brankář hodně z branky ven, proletěla kolem pravé tyče za branku. Pořádné vzrůšo nastalo až ve 38.minutě po úniku Skotnicy. Až v šestnáctce jej zastavil jeden ze smilovických hráčů a rozhodčí Vojkovský neváhal a ihned zapískal pokutový kop. To se pochopitelně nelíbilo hostům a během chvilku si za protesty vysloužili žluté karty dva jejich hráči a smilovický trenér u lavičky. Po uklidnění situace se k exekuci penalty postavil Pařenica a s přehledem zvýšil na 2:0.

Do druhé půle přišel na hřiště místo Dobiáše Somr, ale opět to byli hosté, co okamžitě zahrozili Samkem, kdy jeho pěkně zatočená střela z 18 metrů jen olízla síť za břevnem branky. V 52.minutě se po pravé straně uvolnil Pařenica a když už bylo zřejmé, že je z úhlu, přihrál zpětně na volného Mitrengu a jen milimetry chyběly na navýšení stavu, míč se jen otřel o levou tyč a skončil vedle branky. Velmi blízko byli hosté ke snížení stavu v 62.minutě a až na brankové čáře akrobatickým zásahem uchránil nulu na domácím kontě obětavý Béla. Po několika minutách se po skvělé uličce hnal za míčem Mitrenga, souboj s ním vyhrál smilovický brankář odkopem na poslední chvíli. Po té si zase vzali několik minut pro sebe Smilovičtí a zle zatápěli dobratické obraně. Největší šanci ke zkorigování doslova zazdil střídající Kroužek, protože snad z pěti kroků úplně sám před brankou  hlavičkoval míč sice prudce, ale jen polechtal břevno Bockovy svatyně. Poslední minuty už byly spíše ve znamení nějakých střídání a jediné slibné možnosti domácího výběru po centru Kantora chybělo Causidisovi jen dobře trefit míč. Domácí to však nemuselo mrzet, pár minut už vydrželi dohrát a získali třetí výhru v řadě. Po třech prohraných zápasech je toto příjemná změna a také si vysloužili vítězné skandování domácího publika. Trošku statistiky nakonec: utkání řídili Vojkovský, T.Boráň a Tvardek, žluté karty: 3:6!! Utkání sledovalo za pěkného počasí 176 diváků. KaMoš

Fotky najdete zde:

https://dobratice.rajce.idnes.cz/235._DOBRATICE_-_SMILOVICE_2_0/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč