Domů » Sdružení a spolky » Sport » Výborný fotbal se hrál v Dobraticích

DOBRATICE – STONAVA 3:0 (2:0)

Za chladného počasí, za neustálého deště, ale na výborně připraveném terénu se dnes hrál v Dobraticích velmi dobrý fotbal. Do Dobratic zavítal horký kandidát na postup do Krajského přeboru, družstvo SK Stonava. Tým složený ze zkušených fotbalistů hrajících kolem jednoho z nejlepších střelců 1.A třídy Zollera,  byl hlavním tahákem dnešního fotbalového odpoledne. A bylo se vskutku na co dívat. Kdo přišel do Dobratic na fotbal, určitě nelitoval.

Domácí hráči nastoupili v sestavě: Bocek – Škapa, Lysek, Dobiáš, Kantor, Stříž, Somr, Šimeček, Mitrenga, Causidis, Skotnica. Na střídání byli připraveni: Kohut, Pařenica, Koloničný, Béla, Matula a Lisník. Trenéru Korabíkovi asistoval Musálek.

Hráče obou celků přivedla na mokrý, ale kvalitně připravený trávník dobratického hřiště trojice rozhodčích: hlavní Řezníček, na čarách asistovali Kašpařík  a Barčík.

Zápas začal náporem hostů, kteří se v prvních deseti minutách tlačili před domácí pokutové území. Trenér domácích Korabík naordinoval opatrný začátek. Z počátečního tlaku hostů přicházely občas šance, které ovšem domácí obránci spolu s výborně chytajícím brankářem Bockem vždy vyřešili. Počáteční tlak hostů se začal vytrácet a začaly se rodit šance před hostujícím brankářem. Z jedné takové v 15. minutě skóroval domácí Skotnica a Dobratice rázem vedly 1:0.Domácí hru vyrovnali a začal se hrát výborný fotbal. Bylo vidět, že oba týmy chtěly hrát fotbal, vyhrát a neuchylovaly se na těžkém terénu k žádným záludnostem. Nutno dodat, že lví podíl na tom měla rozhodcovská trojice, která nechala hráče hrát a zbytečně nezasahovala do průběhu hry. Svým velmi dobrým výkonem přispěla ke kvalitě utkání. Po oboustranných akcí přišla 39. minuta a po akci a střele domácího kapitána Causidise domácí zvýšili náskok na 2:0. Druhý gól hosty otřásl. Přesto se nevzdávali a snažili se skóre zkorigovat, ale do konce poločasu zůstalo jen u šancí.

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Hrál se fotbal a hosté se snažili z výsledkem něco udělat. Zkušeným urostlým stonavským hráčům však dělali velké potíže na mokrém terénu domácí rychlonozí fotbalisté,kteří velmi často pronikali do hloubi stonavské obrany a ta jen stěží odvracela šance domácích. Trenér hostů vycítil, že pokud chce s výsledkem něco udělat, musí střídat. Počínaje 60. minutou poslal na trávník tři čerstvé síly. Stonavští začali vzadu hrát na riziko a veškeré síly vrhli do útoku.To byla voda na mlýn domácích. Rychlými narážečkami pronikali po stranách do brejků a hosté často řešili gólové situace na poslední chvíli. Na jeden takový brejk v 81. minutě, ale již nestačili. To domácí kapitán upravil výsledek utkání na 3:0. Po té přišla na řadu fotbalová taktika a domácí opakovaným střídáním hru kouskovali a utkání se již jen dohrávalo.

Závěrem nutno dodat, že se hrál výborný fotbal. Ukázalo se, že když se hráči věnují tomu, proč jsou na hřišti, může se oko fotbalového diváka radovat. I v nepříznivém počasí se jich sešlo v Dobraticích více než 120.  PV



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč