Domů » O obci » Informace » Tříkrálová sbírka 2020

My tři králové jdeme k vám, štěstí zdraví vinšujem vám… Tato známá melodie rozezní na začátku ledna domácnosti mnoha z vás. A to díky Tříkrálové sbírce, největší sbírkové akci v České republice, která letos proběhne již po dvacáté. O čem tato sbírka především je, zrekapituloval ředitel Charity Frýdek-Místek Martin Hořínek: „Tříkrálovou sbírku charakterizuje hlavně předávání vánoční radostné zvěsti. Napříč generacemi nás těší vzájemné setkávání, radost z obdarování a z toho, že můžeme pomoci.“

Tříkrálová sbírka na Frýdeckomístecku organizuje Charita Frýdek-Místek ve spolupráci s obcemi, farnostmi a různými mládežnickými organizacemi. Díky vaší štědrosti a obětavé práci koledníků se nám loni podařilo celkem vybrat 2 227 293 Kč, z toho 50 256 korun ve vaší obci.

Při využívání výtěžku sbírky se řídíme předem danými pravidly tak, aby byla maximalizována její transparentnost. Každá Charita například sepisuje tzv. záměry, tedy dokumenty, ve kterých vysvětluje, jak chce získané peníze použít. „Využití Tříkrálové sbírky je široké. Pomůže zejména potřebným u nás v regionu, v republice, ale část putuje také na podporu potřebných a charitní činnosti v zahraničí. V případě Charity Frýdek-Místek používáme vykoledované finanční prostředky napříč cílovými skupinami na zajištění aktivit a investic, na které nemůžeme najít zdroje jinde. Jedná se například o volnočasové a vzdělávací aktivity pro klienty, investice do vozového parku pro terénní služby, které jezdí za klienty domů nebo rekonstrukce v pobytových zařízeních,“ doplnil ředitel frýdeckomístecké Charity Martin Hořínek. Konkrétní záměry najdete na webu Charity Frýdek-Místek.

Tříkrálová sbírka 2020 bude probíhat od 1. do 14. ledna. Přispívat můžete do tříkrálových pokladniček, příspěvkem na účet nebo zasláním DMS.

Více informací o sbírce najdete na www.trikralovasbirka.cz.

 

 

Jana Opluštilová

 

Koordinátor Tříkrálové sbírky Charity Frýdek-Místek

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč