Domů » Sdružení a spolky » Sport » Po znovuzrození fotbalu vítězství v derby s Dobrou.

Krásné teplé letní počasí, výborně připravený odpočinutý trávník dobratického hřiště a dlouho toužebně očekávané přátelské fotbalové derby po téměř sedmiměsíční pauze zaviněné pandemii Covid-19, byly hlavním tahákem,proč sobotní prosluněné odpoledne strávit v Dobraticích na fotbale.

Trenérovi domácích, Korabíkovi a jeho asistentu Musálkovi se hlásil téměř celý početný kádr domácích fotbalistů. Dá se říci, že až na Školu a Bélu bylo mužstvo zcela kompletní. Rovněž hosté disponovali  početným kádrem hráčů, což udělalo radost i hostujícímu trenérovi Zářickému.

Před zahájením utkání uctili hráči i diváci minutou ticha vzpomínku na hráče a rozhodčího pana Martina Šimíka, který dne 6.5.2020 nečekaně navždy opustil fotbalové trávníky. Odchovanec doberského fotbalu právě tam začínal s prvními fotbalovými krůčky v nejmladších kategoriích. Svůj fotbalový talent dále úspěšně rozvíjel následně v mládežnických družstvech v Městském fotbalovém klubu ve Frýdku Místku. Po přechodu do kategorie dospělých, přišel posílit náš dobratický fotbal. Stále více však tíhnul k poslání fotbalového rozhodčího. Pro svůj poctivý přístup byl oblíbeným rozhodčím a po získání ostruh v řadách okresních rozhodčích brzy postoupil mezi rozhodčí krajské. Dne 6. května nás tragicky ve věku 22 let navždy opustil.

Po vzpomínce na Martina dal hlavní rozhodčí Réwaj pokyn k zahájení utkání svým úvodním hvizdem. Po úvodním tlaku domácích přišla 6. minuta, kdy po akci Dobiáše si vstřelil vlastní gól asi nejzkušenější hráč a pilíř hostující obrany Kamil Zícha. Po té se po dlouhou dobu střídaly akce na obou stranách. Ve 27. minutě kopali hosté po faulu pokutový kop a nejenže směr střely vystihl domácí gólman Bocek, ale hostující exekutor netrefil ani jeho svatyni. Poté se opět rodily šance, ale více jich bylo na straně domácích. Jak poznamenal jeden z diváků „Šancí bylo na pět zápasů“. A tak po šanci, kdy se po centru netrefil hlavou Causidis ukončil dobře pískající rozhodčí první poločas.

Jak skončil první poločas, tak začal i druhý. Hráči měli chuť hrát, ale na některých byla vidět dlouhá sedmiměsíční herní pauza.Ne vždy je míč poslouchal, jak by si představovali. Pak přišla 68. minuta a domácí Pařenica po souvislém tlaku zvýšil svou brankou stav utkání na 2 : 0. Domácí ještě následně nastřelili břevno hostující branky. V 77. minutě měli hosté svou největší šanci druhého poločasu, kdy po rohu dvakrát nechali vyniknout domácího brankáře Tesarčíka, který bravurně zlikvidoval dvě gólové hlavičky hostů. To bylo z jejich strany vše a domácí již úplně převzali iniciativu. V 80. a v 86. minutě domácí ještě upravili brankami Hlaváče a Causidise výsledek na konečných 4 : 0.

Závěrem. Hrál se pohledný fotbal a početná divácká návštěva určitě nelitovala, že na utkání přišla a byla se snaživým výkonem obou celků spokojena. PV

Fotky najdete zde: https://dobratice.rajce.idnes.cz/238._DOBRATICE_-_DOBRA_4_0/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč