Domů » Sdružení a spolky » Sport » Ve svém druhém zápase Dobratice porazily dorost Třince U19.

 

Po utkání s Dobrou přivítal krásně připravený trávník dobratického hřiště dalšího soupeře. Tím byl ligový dorost Třince U19. Kdo přišel v Dobraticích na fotbal, určitě nelitoval.

Trenérovi domácích Korabíkovise hlásil celý početný kádr domácích fotbalistů až na brankáře Tesarčíka (pracovní povinnosti). A tak brankáři Bockovi kryl záda Lukáš Klesniak.Ten nastoupil do druhého poločasu a vůbec si nevedl špatně. Z mého pohledu je nutno dodat, že kdyby „Lučej“ pravidelně trénoval, byl by platným brankářem budícím respekt u soupeřů.

Již od první minuty se bylo na co dívat. To po průniku napřáhl k dalekonosné pumelenici z dobrých 25 metrů Stříž a jeho tvrdou střelu vytáhl na břevno neméně kvalitním zákrokem hostující brankář. Pak přišli na řadu hosté a mezi pátou a dvacátou minutou měli tři čisté gólové šance. Pro změnu hosté svou aktivitou nechali vyniknout domácího brankáře Bocka. Ten předvedl tři ekvilibristické zákroky a šance hostů zlikvidoval. Až poté domácí hráči otupili útočnou snahu hostů a přišla na řadu šance domácího Šimečka. Následně Pařenica nechal vyniknout opět hostujícího brankáře. Ve 35. minutě domácí vystřídali několik hráčů, ale bylo jasné, že než hráči chytnou zápasový rytmus, tak to chvílí potrvá. Nicméně dobře nastartovaný stroj se pomalu začínal rozjíždět. A tak první poločas zcela evidentně patřil oběma brankářům, kteří vynikali vysoko nad ostatní.

Tak, jak začal první poločas, tak divoce začal i poločas druhý. Z první akce se dostal do šance Causidis, ale nedal. Z protiútoku zase hosté ze své „mega“ šance nastřelili tyč. Pro doplnění dodávám, že to byla jejich největší šance druhého poločasu. No a poté již přešla iniciativa plně na stranu domácích. Sice ještě v 50. minutě Hlaváč nedokázal proměnit krásnou přihrávku, ale následující šanci a přihrávku Causidise již proměňuje Šimeček na 1:0. Snad poslední pokus o šanci hostů zlikvidoval Skotnica, kterému fandil spolu s maminkou jeho fotbalový následník v hledišti malý „Koňásek“. To bylo opravdu ze strany hostů i přes jejich snahu vše a bylo jen otázkou, kdy padnou další branky. Od 60. minuty předváděli hráči Dobratic výbornou kombinační hru nejen po stranách hřiště, ale i svými individuálními výkony předčili hráče soupeře. Šance a góly přišly záhy poté. Nejdříve Somr po samostatné akci dával na 2:0. V 67. minutě zvýšil na 3:0 Škapa. Následně prostřelil brankáře Causidis na 4:0 a po samostatné akci a výborném individuálním výkonu bombou z 20 metrů, která vyhnala ze šibenice všechny pavouky, upravil na konečných 5:0 Stříž. Byla to krásná zápasová tečka.

Závěrem. Hrál se pohledný rychlý fotbal a nutno říci, že dobratický stroj zvyšoval své tempo a poctivou prací všech aktérů dospěl k dalšímu přesvědčivému vítězství.

A na úplný závěr. V sobotu 20.6.2020 v 17,00 hodin se uskuteční pro všechny fanoušky opravdový fotbalový svátek. Na domácím hřišti přivítáme třetiligový tým účastníka Moravskoslezské fotbalové ligy z Dolního Benešova.PV



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč