Domů » Sdružení a spolky » Sport » Staří vyškolili mladé

Stará garda Dobratice – Dorost Dobratice (2015) 5:2 (5:0)

Fotbalu je v současné době minimum. Pokud nejezdíte na zápasy Baníku, Karviné nebo druholigového Třince či Vítkovic, nemáte moc možností se potěšit z pěkných akcí a gólů. Na dobratickém hřišti se v sobotu 27.6. odehrálo prestižní utkání dvou generací. Na jedné straně stáli v modrých dresech bývalí hráči domácího klubu, na druhé pak mladé pušky, bývalý dorost z let 2015 ve žlutých. Počasí velmi příjemné, zelený pažit výborně připraven, bufet otevřen a diváci taky nechyběli. To je to nejpodstatnější, aby se v Dobraticích hrál zajímavý fotbal a opravdu byl. Pro nepřítomné jen připomeneme některé fotbalové hráče na trávníku,  mezi kterými určitě největší pozornost poutala ocelářská hokejová legenda, Martin Adamský. Defenzívu starších v pohodě drželi např. L.Veselka, M.Skokan, V.Jež i P.Lýsek, což byla jistota, že to mladíci nebudou mít vůbec snadné. Svým přehledem a koncovými přihrávkami ke gólům přispíval T.Nogol, tvrdost nezapřel F.Gadlina. Na straně mladých byl nepřehlédnutelný přeliv Erika Dobiáše a fotbalová vyzrálost A.Kohuta.

Zápas by se dal shrnout stručně: první poločas jednoznačná záležitost starých pánů, druhý zase oživení mladých hráčů, dva pěkné góly a snaha o dorovnání skóre. To se nakonec nepodařilo, nakonec oba brankáři jak L.Klesnik, tak D.Dobiáš si mohli zapsat poločasové čisté konto.

Branky padaly nádherné, v prvních dvaceti minutách doslova válcovali zkušení hráči o mnoho mladší soupeře a tři branky padly po pěkných akcích, uvolnění do volného prostoru a přesném zakončení. Góly postupně stříleli M.Adamský dvakrát, J.Bezecný a P.Lýsek. Ten přidal i nejpěknější pátý gól první půle po nádherné střele z dvaceti metrů do šibenice. Zahanbit se nenechali ani mladí a ve druhé části se nejprve přesně k tyči trefil E.Dobiáš a podobně povedenou střelou zdálky jako Lýsek snižoval na konečných 2:5 z jejich pohledu A.Kohut. Utkání odřídil bývalý hráč Dobratic S.Matula. Diváckou kulisu hráčům na hřišti vytvořila šedesátka přítomných dětí, žen a mužů. KM

fotky zde:https://dobratice.rajce.idnes.cz/239._DOBRATICE_stari_pani_-_dorost_Dobratice/



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie