Domů » Sdružení a spolky » Sport » V derby s Dobrou bez bodů

Dobratice – Dobrá 2:3 (0:1)

Kdo čeká, že k utkání zde nalezne rozsáhlý komentář, bude asi zklamaný. V podstatě není o čem psát. Opožděný vstup do soutěžního ročníku 2020/2021 se dobratickým  fotbalistům nevydařil. Utkání prvního kola s Baníkem Albrechtice bylo odloženo na středu 16.9.2020, a tak o první body hrály Dobratice zrovna v sousedském derby. Stručně řečeno k utkání: zaujal snad jen hattrick devatenáctiletého Petra Gryžboně, který po třech průnicích doberských do blízkosti brány domácích třikrát lehce skóroval a je momentálně střeleckou hvězdou Dobré. Přesto pár vět k utkání. Jednoznačně zvítězila chytrost, jednoduchost a touha po vítězství nad kvalitou, laxností a profesorskou hrou.

Jak již bylo zmíněno, v prvním kole měli dobratičtí volno a většina hráčů se byla podívat v Dobré na její domácí utkání s Lučinou. Byli v hledišti přímými svědky a na vlastní oči viděli, že první čtyři rychlé průniky doberských do blízkosti brány Lučiny skončily brankou. V sobotním domácím utkání z první akce hostů do blízkosti brány domácích inkasovali branku. Protože se na tyčky, „těsně vedle“ a 100% „tutovky“ nehraje, skončil poločas 0:1 ve prospěch hostů.

Kdo očekával, že ve druhém poločase nastane změna, mýlil se. Přišel záhy trest v podobě druhé branky v síti domácích. Sice přišlo snížení na 1:2, ale dobratičtí znovu lehce inkasovali na 1:3 a co víc – přijali hru soupeře. Hostující hráči se prostě třikrát dostali do blízkosti brány domácích a pokaždé to skončilo brankou! Hosté z Dobré hráli to, co potřebovali. Závěrečná kosmetická úprava výsledku sousedského derby na 2:3 byla jen slabou náplastí. Nezbývá než na tento zápas zapomenout a těšit se na příští, opět skoro sousedské derby ve Smilovicích, kde si budeme chtít odvézt body.

Statistika ze zápasu:

Sestava Dobratic:  Bocek – Dobiáš, Slavík (20.Škapa), Lýsek, Skotnica – Somr, Mitrenga (75.Kohut), Stříž, Causidis – Pařenica (75.Lisník), Šimeček, trenér Korabík

Sled branek: 12.minuta Gryžboň 0:1, 47.minuta Gryžboň 0:2, 51.minuta Somr 1:2, 54.minuta Gryžboň 1:3 a  86.minuta Lýsek 2:3.

ŽK: Pařenica, Dobiáš, Somr – Zícha, Gieorgiovský, Figura, Musálek

Rozhodčí: Tomšík, Takáč a Hrňa, 320 diváků

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč