Domů » Sdružení a spolky » Sport » TJ Dobratice-TJ Sokol Dolní Lutyně 12:2 (5:2)

Kanonáda jako u Verdunu

Teplé počasí „babího léta“ a kvalitní terén dobratického hřiště, jakož i kvalita mužstev dávaly tušit, že se budou dít velké věci. Ty tak trochu asociovaly s historií, kdy v roce 1916 se na bojištích kolem Verdunu odehrála jedna z největších bitev 1. světové války. Po téměř desetiměsíční bitvě a souvislé kanonádě se ztráty na francouzské i německé straně počítaly na stovky tisíc. Podobná, leč fotbalová kanonáda dnes potkala dolnolutyňské fotbalisty v Dobraticích. Ti se dostali od počátku utkání pod velký tlak domácích hráčů a bylo jen otázkou, jak dlouho budou vzdorovat a kolik obdrží branek. A to ještě mnoha brankovým střelám zabránili tím, že se vrhali obětavě vlastními těly (podobně jako kdysi legendární jihlavský hokejový obránce a československý reprezentant Jan Suchý) do střel domácích hráčů.

Trenér domácích Korabík se svým asistentem Musálkem, poslali do zápasu tuto sestavu: Bocek, Kantor, Dobiáš, Slavík, Skotnica, Mitrenga, Pařenica, Stříž, Somr, Šimeček, Causidis. Na střídání byli připraveni a do utkání postupně zasáhli: Kohut, Lisník, Březina, Lysek, Škapa a na lavičce zůstal jen náhradní brankář Tesarčík.

Utkání řídila trojice rozhodčích: HR Priesol, na čarách mu asistovali Smetana a Beran, delegát FA Skoč.

Po úvodním hvizdu hlavního rozhodčího se hostující fotbalisté okamžitě dostali pod velký a souvislý tlak domácích hráčů, kteří jim v rozpětí mezi 9. a 28 minutou nastříleli 5 branek. Postupně se trefili Kantor, Causidis, Stříž, Somr a Pařenica a vyladili skóre utkání na 5:0 pro domácí. Od 30. minuty domácí ubrali na intenzitě kanonády a hostům se podařilo dvěma brankami snížit na poločasový výsledek 5:2.

Po zahájení druhého poločasu nabrala kanonáda domácích ještě větší intenzitu. Dobře hrající domácí hráči nedávali soupeři žádnou naději na úpravu či dokonce na korekci výsledku. Neustálými nájezdy a nevídaným počtem střel a následných šancí permanentně ohrožovali branku hostujícího mužstva. Postupně se tak trefili: dvakrát Šimeček, jednou Stříž, dva góly přidal také Skotnica, branku vstřelil i střídající Lisník a odpolední střelecké galapředstavení uzavřel kapitán Causidis. V utkání i přes jasné vítězství 12:2 byla vidět snaha a touha hrát fotbal až do závěrečného hvizdu rozhodčího.

Závěrem. Rozhodčí udělil dvě žluté karty a to domácímu Bockovi a Slavíkovi. Domácí tímto výsledkem splnili očekávané vítězství a tuctem branek docílili svou nejvyšší výhru v krajských fotbalových soutěžích. V dalším utkání jedeme na půdu překvapení letošního ročníku do Hnojníku, který je v tabulce o jednu příčku před našimi fotbalisty.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč