Domů » Sdružení a spolky » Sport » Senioři na krajských hrách nezklamali

 

Dobratičtí senioři na hrách těsně čtvrtí!

Původně se měly hry konat už v červnu, ale všichni dobře víme, co způsobil neviditelný virus  a drtivá většina nejen sportovních akcí muselo být zrušena. Krajská rada seniorů Moravskoslezského kraje hry přeložila na září a čekala, jak se situace k možnosti uspořádání změní. Celé hry měl na starost jako hlavní rozhodčí Karel Moškoř, který tak připravoval už v pořadí třetí takové sportovní setkání seniorů. Po Bílovci, Třinci se další ročník krajských sportovních her (KSH) konal 2.září v Ostravě v areálu místní TJ Ostrava. Poprvé se organizátoři z Krajské rady seniorů rozhodli pro týmovou soutěž, která nahradila dosavadní ročníky, kdy závodili seniorky a senioři individuálně. Kromě čtyřčlenných týmů se samozřejmě vyhodnocovaly ve víceboji i věkové kategorie žen a mužů. I přes tuto novinku v soutěžení byla účast velice dobrá a do Ostravy se nakonec sjelo 65 družstev, tedy 260 seniorských sportovců! Samozřejmě se postupovalo podle předem stanovených podmínek a pravidel, tentokráte doplněných o současná opatření z důvodu Covidu 19. Po různých patáliích některých původně přihlášených důchodců z Dobratic se přece jenom poskládaly dva týmy a naši obec odjelo reprezentovat těchto osm ochotných: A tým soutěžil takto, Marie Moskvová, Kateřina Moškořová, Pavel Volný a Jiří Mikoláš, B družstvo vytvořili Jarmila Čuboková, Daniela Gurníková, Antonín Šigut a Bohumír Tvrdý.

Slavnostního zahájení krajských sportovních her se poprvé zúčastnil hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a také předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes, který dorazil až z Prahy. Po uvítání ředitelem KSH Pavlem Glucem se představili i další hosté, Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz, kde se hry konaly, zastupovala místostarostka Alena Pataky a nechyběl rovněž Miloš Matula ředitel TJ Ostrava. Jen hodinu před hrami přestalo drobně pršet a po vydatných deštích den před tím se počasí umoudřilo tak, že se mohly hry doslova rozjet na všech původně naplánovaných místech. Moravskoslezští sportovci soutěžili týmově v těchto disciplínách: hod šipkami, střelba do florbalovou branku, hody kroužky, na basketbalový koš, míčkem na cíl, bollobal, běh s tenisovou raketou a také v petangu. Na hrách se objevili již tradiční účastníci, ale také přibyla nová družstva. V loňském roce se v Třinci soutěžilo v jednotlivcích a naši senioři tenkrát přivezli několik medailí. Letos bylo hlavní náplní soutěžit v družstvech a až při konečném sčítání se vědělo, jak to vše dopadlo. I když se vyhlašovaly jen tři nejlepší týmy, v první desítce máme i náš A tým.  Skončil mezi 65 družstvy na skvělém čtvrtém místě, jen těsně za třetími hasiči z Píště. Prvenství získaly Petřkovice, druzí skončili senioři z Bílovce.  Před tribunou beach volejbalového kurtu se uskutečnila závěrečná fáze předávání cen nejlepším. Tohoto úkolu se zhostili předseda RS ČR Zdeněk Pernes, místostarostka Alena Pataky a ředitel her Pavel Gluc. Ač naši senioři brali pomyslné brambory, přesto se mezi vyhlášenými zástupci Dobratic objevili. Vyhodnocovali se rovněž nejlepší seniorky a senioři ve víceboji podle věkových kategorií a také vítězové ve všech osmi disciplínách.

Ve víceboji žen do 70 let obhájila loňské třetí místo Kateřina Moškořová. V přesnosti střelby na malou florbalovou branku byl v kategorii mužů do 70 let nejúspěšnější Pavel Volný. Těsně druhá skončila v běhu s tenisovou raketou Marie Moskvová.

Krajské sportovní hry se řadí mezi nejmasovější akce v Moravskoslezském kraji. Každým rokem lákají k účasti nové občany, co již zaslouženě užívají důchodu. Dovolím si na závěr poděkovat OÚ Dobratice, který účast našich seniorů finančně zajistil a myslím si, že v tom velikém počtu účastníků se dobratické dresy vůbec neztratily.   Fotky z akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii obce. KM

VÍCEBOJ DRUŽSTEV – TOP 10

 

KLUB, ORGANIZACE BODY
1 PETŘKOVICE  – J.Fiala, V.Fialová, S.Lukš a M.Lukšová 83
2 BÍLOVEC T3 – J.Tisovský, J.Bláha, J.Nastálková a P.Nastálek 81
3 PÍŠŤ SDH – A.Lasák, V.Nosiadek, J.Menšík a K.Jakubek 79
4 Dobratice A – P.Volný, K.Moškořová, J.Mikoláš a M.Moskvová 75
5 Krnov A – M.Tesnerová, Z.Španerová, B.Hradilová a H.Šlimová 75
6 Hostašovice B – Z.Horák, A.Horáková, J.Rohel a V.Hasalík 75
7 Bílovec B – L.Břenek, Sedlák, K.Sekanina a P.Pavlovský 70
8 Střítež  C – A.Žuk, M.Žuková, K.Herec a L.Kubala 69
9 Háj ve Sl.B – R.Stašek, J.Stašková, L.Kartouz a V.Samek 69
10 Frýdek-Místek SČR  B – V.Kavka, M.Uhrová, I.Hlaváčová a I.Volná 68
11- 65 Ostatní týmy bez určení pořadí 67 – 43

O pořadí při shodném počtu bodů rozhoduje celkově starší věkový součet osob v týmu

 

VÍCEBOJ JEDNOTLIVCŮ

VĚKOVÁ KATEGORIE DO 70 LET

ŽENY

1 Bláhová Jaroslava – Bílovec
2 Horáková Anna – Hostašovice
3 Moškořová Kateřina – Dobratice

 

MUŽI

1 Bláha Josef – Bílovec
2 Moch Josef – Kravaře SDH
3 Tisovský Jiří – Bílovec

 

VĚKOVÁ KATEGORIE NAD 70 LET

ŽENY

1 Gelnarová Věra – Bílovec
2 Kutějová Miroslava – Martinov
3 Hudeczková Marie – Píšť-sousedé

MUŽI

1 Fiala Josef – Petřkovice
2 Kubala Libor – Střítež
3 Paš Jiří – Jakartovice

 

 

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč