Domů » Sdružení a spolky » SDH » Noví nositelé dýchací techniky 3.-4.5.2007

Řadu nositelů dýchací techniky rozšířili další členové jednotky, a to Radovan Čubok, Radovan Otipka a Miroslav Skokan, kteří úspěšně absolvovali dvoudenní kurz v Odborném učilišti požární ochrany MV ČR ve Frýdku-Místku a posílili tak akceschopnost jednotky.


První den kurzu byl věnován  teoretické přípravě, ve které si nováčci  probrali fyziologii dýchaní, Řád chemické a technické služby jednotek PO, výpočty spotřeby vzduchu, kontroly, zkoušky a revize dýchacích přístrojů a poprvé se seznámili se vzduchovými přístroji Saturn.


Druhý den byl zaměřen na praktické použití dýchací techniky. Fyzicky náročný výcvik probíhal v protiplynovém polygonu, ve kterém nováčci nejdříve absolvovali ,,rozcvičku“ v tělocvičně. Ta se skládala ze tří cviků: výstupu po nekonečném žebříku do výšku 15 m, běhu ne nekonečném pásu a přitahování kladiva. Po rozcvičení následoval samotný polygon, který je vlastně klecovým bludištěm a obsahuje různé překážky a nástrahy, např. zúžené a snížení průřezy, žebříky, roury apod. Tento výcvik probíhal ve tmě, za požití dýmovnice a je umocněn zvukovými efekty požáru, výbuchu, zřícení stavby a volání lidí o pomoc.Celková doba absolvování polygonu s tělocvičnou je 20 až 25 minut.   




  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč