Domů » Sdružení a spolky » Sport » Na novém trávníku jasná výhra v dohrávce

Dohrávka 17.kola Okresního přeboru
Dobratice – Tošanovice 7:0 (5:0), branky Marián Causidis 3, Marek Causidis, Světlík, F.Zeman a Slavický po jedné.

Na zbrusu novém trávníku se v Dobraticích uskutečnila dohrávka 17.kola Okresního přeboru mužů. Jak vypadá zrekonstruovaný sportovní areál zajímalo spousty lidí. Více než 120 diváků vidělo jednoznačný průběh zápasu, kdy poslední Tošanovice neměly vůbec na s chutí hrající domácí tým nárok. První záblesk dobré příležitosti naznačil Filip Zeman, ale mířil nad. V 7.minutě vyslal dlouhým pasem z hloubi pole Klesniak na zteč mladého Světlíka, ale střela mu nesedla a také skončila v ochranné síti nad tošanovickým břevnem. Za minutu se jen tošanovický gólman podíval, jak střela z kopačky Zemana razítkuje levou tyč branky. Ani Marek Causidis nebyl úspěšný v 18.minutě, kdy mu zmenšil střelecký úhel brankář hostí a vykryl jeho střelu. Tak se na první gól čekalo až do 20.minuty, kdy se po menším závaru v šestnáctce nejlépe zorientoval Marián Causidis a pokřtil tak svým gólem nové hřiště. Za osm minut přidal pojistku pohotovou střelou levačkou jeho bratr Marek. Jedinou šanci pro hosty nabídl domácí gólman Bouz, který přihrál prudce míč na kapitána Skokana, ten míč nezpracoval jak chtěl, od něj se míč odrazil k volnému hráči Tošanovic, ale jeho střelu reflexivně vyrazil strážce svatyně a tím znemožnil zkorigování výsledku. Pak už bylo na hřišti jen jediné mužstvo a to domácí. Ti se doslova vyžívali v kombinační hře a další navýšení skóre přišlo po centru Světlíka zleva, prostor v malém vápně si udělal Marián Causidis a zvýšil ve 38.minutě na 3:0. Za tři minuty potom unikl Filip Zeman, gólman Sukaný vytěsnil jeho střelu jen k volnému Světlíkovi a ten neměl problém poslat míč do opuštěné branky – 4:0. Minutu před koncem první půle si narazil míč Filip Zeman s Mariánem Causidisem a po té poslal nekompromisně pátý zásah pod břevno tošanovické branky.
Ještě se nestačili diváci usadit na počátku druhého poločasu a už z prvního protiútoku se opět k radosti domácích fanoušků měnilo skóre. Z dvaceti metrů napřáhl Marek Causidis, jeho střelu zblokovali obránci jen k volnému Mariánovi Causidisovi a ten s přehledem podél vyběhnuvšího gólmana dovršil svůj skvělý výkon hattrickem, 6:0. Po hodině hry si připsal tento excelentní střelec další asistenci a Slavickému stačilo mezi dvěma obránci nastavit jen nohu a bylo to 7:0. To už byli hosté zralí na ručník. Domácí trenér udělal několik změn v sestavě a dal příležitost hráčům z lavičky, stejně tak učinil za jasného stavu hostující kouč. Několik možností se dalo zužitkovat, Platoš a zejména Ševčík měli dobré náznaky, jenže se asi báli dát gól a v dobrých pozicích ještě nabízeIi míč svým spoluhráčům. Tošanovice se párkrát dostaly na dostřel dobratické branky, jenže to bylo tak všechno. Jediným zábleskem tak byla jedovatá střela Trpišovského z dobrých 40 metrů, která pět minut před koncem utkání zasvištěla vedle levé tyče Bouzovy branky. Dobratice tak zcela bez problémů získali tři body, na vedoucí Palkovice ztrácejí po dohrávce čtyři body.

Sestavy: Dobratice – Bouz, Skokan, Grygar, L.Klesniak, Liberda, Marián, Marek a Jakub Causidisové, F.Zeman a Světlík. Střídali ve 2.poločase Platoš, Ševčík a Jež, trenér M.Korabík.
Tošanovice – Sukaný, Hnidzik, Polka, Musálek, A.Trpišovský, Žuk, Hrabinský, Garbulinský, Konečný, Parák, Niemczyk, střídali Vrba, Zelina a Pavelka.
Rozhodčí: V.Sikora, Machala a Korous, ŽK 87.min.F.Zeman.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč