Domů » Sdružení a spolky » Sport » V utkání kola prohra dobratických žen

V sobotu 30.dubna se na dobratickém hřišti odehrály tři zápasy. Těsně před polednem začali utkání dorostenci a rozstříleli Hnojník 9:2, branky dávali: Kelecsény a M.Dobiáš 3, Skotnica 2 a T.Bortlíček 1. V utkání dvou nejlepších celků Moravskoslezské divize žen prohrály Dobratice s Bruntálem 1:2 (1:1), jedinou branku vstřelila Orečná. V okresním přeboru mužů zdolaly Dobratice Hukvaldy 4:1 (1:0), hattrickem se opět blýskl Marián Causidis, jeden gól přidal Marek Causidis.

Více na stránkách Deníku:http://fm.denik.cz/fotbal_region/souboj-o-celo-dobraticke-zeny-prohraly20110506.html

TJ Dobratice – Olympia Bruntál 1:2 (1:1), Orečná – Fišerová, Schoberová

V očekávaném šlágru kola byli diváci zvědavi, jak se bude vyvíjet souboj o čelo tabulky. První se dostaly na dostřel soupeřovy branky domácí hráčky, roh v 5.minutě nezužitkovaly a neujala se ani střela Herokové, která mířila vedle pravé tyče. Pak se osmělily fotbalistky z Bruntálu a první nebezpečný pozdrav vyslala Jarošová. Po té přišly minuty klidu a hra se převážně odvíjela v prostoru mezi oběma šestnáctkami. Hráčky důsledně plnily svoje obranné povinnosti a tak o první gólový okamžik rozhodla standartní situace ve 20.minutě.  Téměř ze 40metrů zahrávala zprava od postranní čáry přímý kop Mynářová. Míč výborně kopnutý zaplachtil na malé vápno, kde nedůsledná obrana hostí nepokryla volnou Orečnou a ta poslala míč přesně k pravé tyči, 1:0 pro Dobratice. Za čtyři minuty řešila ošemetnou situaci domácí gólmanka Skočovská a divákům zatrnulo po přímém střetu s protihráčkou. Po chvilce ošetřování pokračovala hra s větší snahou Bruntálu o vyrovnání stavu. Po půlhodině hry k tomu měly příležitost, přímý kop ze dvaceti metrů zahrávala Jarošová, jen těsně minula levou tyč. Tato hráčka byla největším nebezpečím v prvním poločase, i další její střela jen o pověstný chloupek minula cíl. Ve 37.minutě se v dobré pozici ocitla Schoberová, domácí gólmanka byla na místě. Ve 42.minutě přišla první citelná ztráta pro domácí tým, kdy musela střídat jejich kanonýrka Heroková.  Když se už zdálo, že domácí půjdou do šaten s jednogólovým ziskem, přišel faul na rohu šestnáctky. Míč si tentokrát postavila kapitánka Fišerová a perfektní střelou vymetla vzdálenější horní roh branky Skočovské a stanovila poločasový stav na 1:1.

Druhá půle začala větší aktivitou Bruntálu a dobratická brankářka měla plné rukavice práce. Odnesla to dalším střetem se Sedláčkovou a to už vytáhl sudí Priesol i žlutou kartu. Otřesená Skočovská vytáhla po chvilce další skvělý zákrok po střele Jarošové. Další a dost citelný zásah do sestavy postihl domácí tým,kdy musela pro zranění v 64.minutě odstoupit další z klíčových hráček Veselá. Bruntál byl tak na koni a zle zatápěl dobratické obraně. V 76.minutě chyběly jen decimetry lobu bruntálské Helekalové a ani další rohový kop hostí nepřinesl změnu skóre. V závěrečných minutách už domácí tahaly za kratší konec, odstoupila Mynářová a bylo na ostatních hráčkách ustát poslední minuty. Ty byly přešťastné pro hostující celek. Tři minuty před koncem přišel rozhodující úder z pravé strany. Centr na volné hrotové tykadlo přineslo stoprocentní tutovku, kterou bravurně zlikvidovala Skočovská, jenže vyražený míč se dostal ke zcela volné Schoberové a ta namířila přesně, 1:2. Dobratické fotbalistky se ze šoku už nevzpamatovaly a mohly jen děkovat své brankářce, že se stav už nezměnil. V boji o první místo vyhrály děvčata z Bruntálu a upevnily si vedoucí příčku s náskokem pěti bodů před Havířovem a Dobraticemi.

Sestavy: Dobratice – Skočovská – Fischbachová, Orečná, Štefková, Mynářová, Klusová, Uhrová, Gavlasová, Heroková, Veselá. Střídaly Dunová, Kuhová a Sikorová, trenér D. Bariš.

Bruntál: Hedvičíková – Jarošová, Kitnerová, Švajdová, Balážová, Helekalová, Šandová, Schoberová, Sedláčková, Fišerová a Dorňáková. V průběhu utkání nastoupily Holčáková,  Kaupová, trenér L.Švajda.

Žluté karty: Jarošová, Sedláčková, hl.rozhodčí Priesol z Ostravy, asistenti Maňák a Paranec.

 

Dobratice –  Hukvaldy 4:1 (1:0), branky Marián Causidis 3, Marek Causidis – Adam Holub

Domácí nastoupili s odhodláním opět navázat na dobrou formu s nadějí na stíhání vedoucích Palkovic. Jenže soupeř z Hukvald nepřijel jen bránit a také si první připsal výbornou příležitost, kterou Košica trestuhodně zahodil.  Hned z protiútoku se ocitl před brankářem Filip Zeman, ale nic z toho nebylo. O pár minut na to jen pravá tyč zachránila domácí od pohromy. Až po čtvrthodince se dobratičtí začali na deštěm zkrápěném trávníku více tlačit před branku Hukvald a hned bylo utkání zajímavější. Centr Mariána Causidise přes celou šíři malého vápna napálil Slavický jen do pravé tyče. Pak se sice rozvlnila síť za domácím gólmanem, ale gól pro postavení hráče mimo hru nemohl platit. Domácím zatrnulo ve 25.minutě, po centru z pravé strany si naběhl na míč Míček a jeho hlavička jen těsně minula tři tyče dobratické branky. Na mokrém terénu se už po půlhodině muselo na obou stranách střídat, domácího Klesniaka nahradil Světlík. Větší ztráta to byla pro hostující celek odchodem kapitána Koutného, který tvořil hru hostí.. Domácí přidali na tempu a ve 40.minutě jen obětavý pád hukvaldského Grufíka zabránil jisté brance. Přesto šli domácí do vedení těsně před poločasem, kdy hostující obranu po pěkné akci Grygara překonal střelec týmu Marián Causidis. Po vcelku vyrovnané první půli se druhý poločas jednoznačně nachýlil na stranu domácích. Už ve 48.minutě přidal uklidňující druhý zásah opět Marián Causidis. Pak ukázal i rozhodčí Láník z Raškovic, že má v kapse karty a v mžiku jedné minuty oslovil žlutou barvou Marka a Jakuba Causidisy a hostujícího Míčka. V 57.minutě po centru stejného hráče napálil míč do tyče vlastní branky hukvaldský hráč a ještě asi dlouho potom zvonila brankáři. V 65.minutě se radovali potřetí domácí fandové a hattrick dovršil střelecky při chuti Marián Causidis.  Netrvalo dlouho a domácí obranou snadno prošel Adam Holub a střelou mezi několika hráči překvapil zkoprnělého domácího brankáře, 3:1. Hosté pak vsadili více na útočnou fázi a to se jim vymstilo v 73.minutě. To se do rychlého protiútoku dostala čtveřice domácích proti dvěma obráncům a Marek Causidis s přehledem zavěsil k pravé tyči. Za dvě minuty se dokonce kopala penalta proti hostům, ale střela brankáře Bouze skončila nad brankou. Před koncem si zbytečně připsal další žlutou kartu domácí F.Zeman. Utkání tak skončilo 4:1, už ve druhém zápase za sebou se blýskl Marián Causidis třemi vstřelenými góly.

Sestavy: Dobratice: Bouz, Liberda, Grygar, Slavický, L.Zeman, Skokan, L.Klesniak, F.Zeman, Marek, Marián a Jakub Causidisové , střídali Světlík, Štíhel a Jež, trenér Marián Korabík

Hukvaldy: Pešák, Blaťák, Tobiáš, Opěla, Velart, Olbert, Košica, Koutný,Míček, Grufík a Fulnek, střídali A. a M.Holubové, Černík a Kosa, trenér Pavel Šlosar

Rozhodčí: Láník, Korous a Karch,  75 diváků.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč