Domů » Sdružení a spolky » Sport » Domácím premiéra nevyšla

Dobratice – Hrádek 1:5 (1:1), branky Grygar – Kantor 2, Dembinný, Szuscik a Szlauer
Utkání předcházelo fotbalové loučení s legendou dobratické kopané, kanonýrem Borisem Causidisem. Ten končil s hráčskou kariérou a jako kapitán přivedl domácí tým k prvnímu domácímu utkání v 1.B.třídě.
Domácí ale začali od první minuty hodně rozpačitě. Bylo cítit respekt ze soupeře, který byl od počátku aktivnější a vypracoval si dvě gólové příležitosti, které byly pro dobratické marným varováním. Udeřilo po necelé čtvrthodině hry. K přímému kopu se postavil Dembinný a zaskočil nepřipraveného domácího gólmana. Ten nebyl zjevně ve své kůži a v dalším průběhu utkání se to potvrdilo. Nováček soutěže se brzy otřepal z počáteční nervozity a už v 16.minutě měl na hlavě gól Lýsek, ale jeho hlavičku výtečně zmařil mladý brankář hostí. Dvě možnosti zakončit gólově svoji kariéru měl B.Causidis z přímých kopů, a zejména první pokus byl hodně nadějný, zase se zaskvěl gólman Holub. Ve 37.minutě zahrával rohový kop F.Zeman a nejvýše vyskočil domácí Grygar a hlavou poslal míč do sítě 1:1. Ještě před koncem poločasu se dostal do tutovky výborně hrající M.Páv, ale přehodil gólmana i branku domácích.
Hostům stačilo ve druhé půli jen pár minut k tomu, aby dali dva góly. Vedení získali fotbalisté Hrádku po krásné akci ve 49.minutě, kdy se před branku dostal zcela osamocený T.Kantor a s přehledem proměnil. Za dvě minuty vyrobil nepochopitelnou minelu domácí brankář Bouz a stejný hráč nabídku využil a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Domácí kouč Korabík provedl několik změn v sestavě, klíč na úpravu skóre však nikdo z domácích nenašel. Naopak hosté si počínali fotbalověji a byli také zaslouženě odměněni. V 82.minutě kopal z dobrých 30 metrů přímý kop Szuszcik a domácí strážce branky se jen podíval za míčem v síti. Debakl dokonal tři minuty před koncem Szlauer a upravil na konečných 5:1 pro hostující Hrádek. Pro domácí to byla ledová sprcha, oslavenci jeho spoluhráči radost z vítězství nepřidali.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč