Domů » Sdružení a spolky » Sport » Derby Dobrá – Dobratice vyhráli hosté

Dobrá – Dobratice 1:3 (0:3), góly hostů dali ve 2.minutě Lukáš Zeman, v 7.minutě Marek Causidis a ve 29.minutě dovršil skvělou půlhodinku kanonýr Marián Causidis.

Pěkné májové počasí přilákalo do Dobré i hodně fanoušků ze sousedních Dobratic. Domácí trenér Wiecek řekl pro Deník:“ Nechceme soutěž už jenom dohrát. Dali jsme si za cíl umístit se do pátého místa, což znamená v přímém souboji tříbodově vykročit přes Dobratice. Jejich výkony stoupají a padají s výkony a přítomnosti početné rodiny Causidisových. I podle toho se na tento zápas připravíme,  a pokud podáme takový výkon, jako minulý týden s Datyněmi, tak z toho nemám obavy“.

Slova jsou slova, o všem rozhodují hráči na hřišti a tam byli od počátku jednoznačně lepší hosté. Už ve 2.minutě využil podklouznutí krajního obránce Filip Zeman,  potáhl míč po pravé straně do šestnáctky a milimetrovou přihrávkou našel svého bratra Lukáše, který placírkou poslal míč k pravé tyči Glogarovy branky 0:1. Domácí také měli gól na kopačce, jenže Javorek sám na pětce nepřekonal Holinku. Ihned z protiútoku v 7.minutě si s míčem na noze  prošel z vlastní poloviny Skotnica, ideálně přihrál Markovi a jeho pravačka byla přesná 0:2. To byli domácí zralí na ručník. Však se hodně dlouho vzpamatovávali ze šoku a až břevno Koloničného ve 26.minutě přineslo trošku vzruch pro domácí hráče. Jejich hra však nadále působila hodně vlažně a nezodpovědně. Příkladem byla 29.minuta, kdy se míč dostal k jejich šestnáctce a váhali tak dlouho s rozehráním, že jim míč uzmul Marián Causidis a z otočky svou levačkou zvýšil na hrozivý tříbrankový rozdíl, 0:3. Na to už reagoval domácí kouč a vystřídal prvního hráče a po chvilce dalšího. A zdálo se, že přinesli větší náboj do hry. Ve 40.minutě si hosté nepohlídali výkop doberského brankáře, ale překvapený Šmahaj z pěti kroků ani netrefil branku.

Druhý poločas začal signálem Dobratic po rozehrání z půlky. Nakopnutý míč si v běhu zpracoval na levé straně Skotnica a až pohotový zákrok jednoho z obránců zabránilo jistému gólu, Mariánovi stačilo jen nastavit nohu. Pak převzali na nějaký čas herní iniciativu domácí. Pochopitelně chtěli něco udělat s výsledkem. Měli i příležitosti, nejprve hlavičku vychytal Holinka, aby v 50.minutě místo něj na brankové čáře zaskočil pohotový Grygar. Zaskvěl se i domácí gólman, kdy po spolupráci bratří Causidisů skvěle vyrazil střelu Mariána. V 55.minutě střídají hosté a kulhajícího Filipa Zemana střídá Tomáš Bortlíček, třetí změnu v sestavě dovršují i domácí.  Největší rozruch v zápasu přinesla  64.minuta. Domácí zahrávali přímý kop asi 30 metrů od branky. Dobře zahraná standardka přinesla v hostující obraně zmatek a Palarčík poslal míč šťastně do sítě. Domácí však nešetrně požadovali rychle míč a zbytečně vzplály emoce. To odnesl domácí hráč žlutou kartou, stejnou barvu karty viděl za kritiku asistenta rozhodčího Grygar. V 70.minutě mohl definitivu přinést střídající Bortlíček, skvělou přihrávkou od Mariána se dostal sám do vápna, ale překopl branku. Pořádnou kliku měli hosté po střele Ďurfiny, kdy tečovaná střela změnila směr a Holinka jen očima sledoval, kam směřuje. Následoval rohový kop a hlavička Rajnocha našla místo nad brankou. V 80.minutě vystřídal I.Klesniaka  Ševčík. Dobrá zvyšovala v závěru tlak, střely zpoza šestnáctky neměly účinek a tak skóre se mohlo měnit v samotném závěru na druhé straně. Marek Causidis pronikl s míčem až do šestnáctky a jeho pokus o zakončení zmařil domácí hráč zákrokem, který posoudil rozhodčí bez potrestání a hrálo se k nelibosti hostujících fandů i dobratických hráčů dál. V 88.minutě přistoupil trenér Korabík k taktickému střídání a do hry poslal na pár minut Borise Causidise, aby se naplnila slova trenéra Wiecka o početnosti klanu Causidisových. Symbolicky měl poslední příležitost snaživý Ďurfina, pokus hlavou zase mířil nad. Závěrečný hvizd dal prostor pro hostující fanoušky, kteří chlapcům za předvedený výkon poděkovali potleskem. Děkovačka přišla i ze strany hráčů, jen břišní dohra na trávníku požadovaná po Koudym nebyla.

 

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč