Domů » Sdružení a spolky » Sport » Z Doubravy vezou fotbalisté cennou výhru

DOUBRAVA – DOBRATICE 0:3 (0:1), branky M.Dobiáš 2 a F.Kolář. Po první výhře v minulém kole doma se podařilo dobratickým mužům získat tři body poprvé i na hřišti soupeře. Oba týmy měly před zápasem shodně šest bodů a tak se ve vzájemném duelu mělo ukázat, kdo bude lepší. Výsledek mluví sám za sebe. S ohledem na opětovné oslabení kádru o dva hráče základní sestavy (Marek Causidis stop za vyloučení a nešťastné zranění Stříže), je výsledek mimořádně cenný. Komentář k zápasu níže, včetně ostatních výsledků mládežnické kopané.

K utkání nastoupily Dobratice v této sestavě: Pielesz, Sanitek, Dobiáš, Skotnica, Světlík (62.T.Bortlíček), Béla, Klesniak L. Zeman F.(85.Liberda), Causidis Marián, Kolář, Zeman L.(28.Klesniak I.) – náhr.gólman Holinka, trenér M.Korabík. Pěkné podzimní počasí přilákalo do Doubravy i nejvěrnější fanoušky Dobratic. Na nerovném terénu trvalo deset minut hostům, kteří vyrukovali s novou akvizicí Filipem Kolářem, než pochopili, že soupeř po první své šanci není ve své kůži. V 18.minutě našel pěkným pasem L.Klesniak Dobiáše, ale domácí gólman včas zasáhl. Pak zase převzali iniciativi doubravští a Pielesz musel ukázat svoje dovednosti. Už ve 28.minutě museli hosté střídat zraněného L.Zemana a na plac se dostal I.Klesniak. Posledních deset minut první půle se začaly fotbalověji chovat Dobratice a jen sám Marián Causidis dvakrát prověřil domácí obranu. Výbornou střeleckou formu potvrzuje ve 40.minutě M.Dobiáš a získává hostům vedení. Srovnat mohli domácí po přímém kopu z 20 metrů, dobratický Pielesz radost domácím neudělal a střelu kryl. Druhý poločas začali fotbalisté Doubravy náporem, ale hosté odvraceli nebezpečí všemi dostupnými prostředky a v pohodě. Po výkopu Pielesze se ve 53.minutě řítil na domácího brankáře sám F.Zeman, obstřelil brankáře a ke smůle i branku, podobně se mu vedlo za chvíli i po hrubce gólmana. Minelu si neodpustili ani hráči Dobratic, i tady míč končí mimo tři tyče. V 63.minutě se na trávník podíval také další z mladíků T.Bortlíček a nahrazuje Světlíka. Za jeho přítomnosti se opět několikrát vyznamenal dobratický gólman. Pět minut před koncem rozehrává po faulu na Skotnicu míč do vápna Kolář, domácí jen na chvilku odvracejí k Bortlíčkovi a ten po skvělém uvolnění nachází opět Dobiáše a vedeme 2:0. Do závěrečných minut posílá trenér Korabík takticky dalšího hráče Liberdu, který střídá F.Zemana. Jen o pár sekund později může završit Dobiáš hattrick, ale jeho zkompletování po výborném centru Koláře maří faulem doubravský brankář. Nařízenou penaltu proměňuje debutant v týmu Dobratic Filip Kolář  a výsledek 3:0 ve prospěch hostí je na světě. K dobrému průběhu zápasu přispěli i všichni tři rozhodčí.

Výsledky dalších dobratických týmů: žáci Václavovice – Dobratice 3:0

dorost: Milíkov – Dobratice 2:2 (0:1),

Kratičký komentář jednoho z diváků:“Ideální podzimní počasí na fotbal a hrbolatý terén přivítalo naši jedenáctku proti celku Milíkova. Už v 10.minutě se tým složený z fotbalistů Dobratic a Hnojníku ujal vedení zásluhou Tomečka. To bylo na dlouhou dobu vše, co stálo za pozornost. Fotbal se hrál od šestnáctky k šestnáctce a sporadické střely končily povětšinou mimo branky. Až ve druhé půli se domácí více snažili a Pohludka v brance hostů měl mnohem více práce. Po rohovém kopu v 63.minutě se přece jen podařilo Milíkovu vyrovnat na 1:1. Hostům však stačily pouhé dvě minuty a D.Dobiáš pěknou střelou dostal svůj celek opět do vedení. V dalších minutách se mohlo skóre ve prospěch Dobratic navýšit, leč ani Tomeček a po něm Bezecný góly nedali. Přišla 81.minuta a táhlá střela z pavé strany si našla místo v Pohludkově brance 2:2. Když nebyl úspěšný po průniku D.Dobiáš, končí zápas plichtou, která je po předvedeném výkonu ztrátou pro dobratický celek.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč