Domů » Sdružení a spolky » Sport » Fotbal v sobotu – prohra dorostu, výhra mužů

Dorost: Dobratice(Hnojník) – Lučina(Vojkovice) 1:3, branku domácích dal Tomeček Muži: Dobratice – Hnojník 2:1 (0:1), branky Marek Causidis 2 – Rusz

Utkání dorostenců: prohra 1:3 s Lučinou

Výsledek je podle průběhu zápasu ještě milosrdný k domácím, protože hosté měli další gólové příležitosti. Ty jim z větší míry zlikvidoval dobratický brankář Pohludka. Dobratičti se museli už od 22.minuty obejít bez zraněného Kaňoka a do hry nastoupil jediný hráč z lavičky Pelzl. Hosté byli kombinačně lepším týmem a dokázal také některé možnosti proměnit. Poprvé se ujali vedení ve 27.minutě a těsně před poločasem navýšili po krásné střele na 2:0. V první půli se domácí zmohli jen na dvě příležitosti, ale Vojvodík a především Tomeček svoje šance zahodilii. Ani druhých 45 minut nebyl ze strany domácích ničím výjimečným a po úniku po pravé straně navýšili hosté po hodině hry na tříbrankový rozdíl. Až v samotném závěru se naskytly dvě standardky pro zkorigování, ale střely skončily vedle tyčí. Tři minuty před hvizdem sudího se přece jen podařilo Tomečkovi upravit hlavou na 1:3 z pohledu Dobratic.

Zápas mužů: výhra s Hnojníkem 2:1

Na dobratický trávník nastoupil poslední celek tabulky, ale vůbec to nebylo na výkonu znát. Hosté s posilami hráčů z Bystřice začali nebojácně a vytvořili si územní převahu. S větrem v zádech dostali domácí pod tlak a ve 14.minutě se dokonce po hlavičce Rusze ujali vedení. Domácí snad pod vědomím, že Hnojník je snadný soupeř, nemohli najít ten správný rytmus. Bezpočet nepřesných přihrávek jako by dával tušit, že dnes nemají svůj den. Ve 26.minutě se dostal po ideálním pasu do úniku Hlávka a Pielesz včasným vyběhnutím nepustil svůj bývalý tým do většího náskoku. Hostům jejich aktivitu narušil zbytečným vyloučením zkušený Kušnírák a Dobraticím se naskytla od 34.minuty přesilovka jednoho muže v poli. Hosté se však nezatáhli do obrany a dlouhými nákopy zlobili obranu domácích. Až  deset minut před poločasem se po úniku Filipa Zemana  naskytla možnost, na centr však nikdo nenaskočil. Ve 42.zahrával Marek přímý kop ze 30 metrů, každý čekal střelu, jenže jeho načechraný míč za obranu Hnojníku jen líznul jeho bratr Marián a gólman Lamoš stačil zasáhnout. Poločas tak skončil překvapivým vedením hnojnických fotbalistů. Ve druhé části se domácí diváci těšili na mohutný nápor svých hráčů. Ofenzíva nastala až po deseti minutách a Skotnicovi chyběl jen krůček ke srovnání. Radost přinesla až 57.minuta, po centru z pravé strany si za obrance Zahradníka naběhl Marek Causidis a poslal míč s přehledem do Lamošovy sítě. O tři minuty později se po osvobozujícím odkopu hostů prodral ze své poloviny až do koncovky hbitý Jaworek a domácí hasili šanci až obětavým skluzem na hranici šestnáctky.  Druhou možnost na skórování měl po centru Marka znova Skotnica, ani tentokráte neuspěl. Pak přišlo karetní období pro hlavního sudího Besedu, který rozdal za čtvrthodinu čtyři žluté karty. Domácí se stále snažili ztéci hnojnickou obranu, neujaly se však ani střely Mariána a Filipa Zemana. V 83.minutě přišel faul hostí těsně na hranici velkého vápna. Připravenou zeď doplnili i dobratičtí hráči a to dokonale zmátlo hnojnického gólmana. Čekal střelu z kopačky praváka, ale do míče nádherně kopl levou Marek Causidis a vymetl pravý roh branky, 2:1 pro domácí. Tomu chybělo ke třetímu gólu málo a těsně před koncem jen olízl boční síť u pravé tyče. Posledním dobrým zákrokem se prezentoval Pielesz a body tak po nemastném výkonu zůstaly doma.

Sestava domácích: Pielesz – Béla (89.Ševčík), L.Klesniak, Světlík, Kolář, Zeman L., Marián Causidis, Marek Causidis, Skotnica, Dobiáš (87.Platoš), F.Zeman (80.Liberda), náhr.I.Klesniak a Holinka, trenér M.Korabík

Hosté: Lamoš – Zahradník, Jantoš, Krawiec, Klus A., Škarka (61.Klus M.), Stryja, Kušnírák, Jaworek T., Rusz, Hlávka, náhr.Sikora, trenér J.Škarka.

Rozhodčí: Beseda M., Brabec R. a Chmiel J. ŽK 1:3, ČK Kušnírák, 120 diváků



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč