Domů » Sdružení a spolky » Sport » Havířov byl lepší

Muži odehráli po třech vítězných utkáních další zápas na půdě ČSAD Havířov. Tento soupeř okupuje čelo soutěže a tak dobratickým šlo uhrát co nejpřijatelnější výsledek. Jak se jim vedlo shrnuje článek sportovní rubriky Deníku:

ČSAD Havířov – Dobratice 4:2 (3:0) Hosté narazili tentokráte na velice dobrého protivníka. Domácí o svém vítězství prakticky rozhodli již během prvního poločasu, kdy Dobraticím nasázeli tři branky. Na čtvrtou, kterou přidalo ČSAD po změně stran, stačili hosté reagovat již jen korigováním nepříznivého stavu. O obě branky hostí se postaral Kolář, který nejprve krásně přeloboval domácího gólmana, podruhé jej pak překonal z penalty. „Byl to dobrý zápas, ale musím uznat, že to byl prozatím nejlepší tým, se kterým jsme se letos potkali. Jejich výhra je naprosto zasloužená,“ uznal sportovně po utkání hostující kouč Marián Korabík. Dobratice: Pielesz – Saniter, F. Zeman, Světlík, Skotnica – L. Zeman, Marek Causidis, Marián Causidis, Kolář – I. Klesniak (46. Liberda), M. Dobiáš (75. Holinka). Trenér: Marián Korabík.

Utkání z pohledu věrného fanouška Dobratic:

V neděli 14.10.2012 naše mužstvo zajíždělo na horkou půdu neporaženého mužstva ČSAD Havířova,které figurovalo na druhé příčce tabulky. Přijeli jsme oslabeni o obranu,ve které citelně chyběli L.Klesniak, Béla a dlouhodobě nemocný Stříž. Na lavičce chyběli další hráči Platoš a Ševčík. Domácí vlítli do utkání přesnou kombinací a převyšovali naše mužstvo pohybem a rychlým startem na míč. V desáté minutě při proniknutí kapitána domácích Vágnera do pokutového území,byl zastaven faulem brankáře,za což obdržel Vlado žlutou kartu a byl nařízen pokutový kop. Sám faulovaný hráč bezpečně penaltu proměnil. Ve 27. minutě jsme ztratili na útočné polovině zbytečně míč a kapitán domácích nás ztrestal krásnou střelu do levého rohu Vladovy svatyně. Za deset minut na to jsme dostali další zbytečnou branku, opět po ztrátě míče. Do druhého poločasu nastoupil místo Ivo Klesniaka Adam Liberda, který se zařadil na pravého beka.Následně byl vystřídán Michal Dobiáš Danielem Holinkou,který se postavil na hrot útoku. V 61.minutě jsme založili přímočarý útok, kdy po přihrávce Marka Marián ve vyložené šanci přestřelil. Nedáš ,dostaneš a po chvilce v 63. minutě po protiútoku a faulu před trestným územím inkasujeme z přímého kopu čtvrtý gól. I za nepříznivého stavu naše mužstvo nezabalilo hru a dále si vytvářelo větší tlak na soupeřovu branku. V 67.minutě byl zastaven faulem v pokutovém území náš útočník Filip Kolář, který penaltu proměnil. Nadále jsme tlačili soupeře před jeho trestné území. Po krásné akci v 73. minutě střílí opět F.Kolář druhou branku do soupeřovy sítě. Do konce utkání jsme tlačili soupeře, ale brankové skóre jsme nevylepšili. I přes porážku naše mužstvo dokázalo pro třicet věrných fanoušků, že i v oslabené sestavě dovede hrát pohlednou kopanou.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie