Domů » Sdružení a spolky » Sport » Výhra mužů nad Hrádkem

Dobratice – Hrádek 5:2 (4:2), branky 15.,33. a 35. M.Dobiáš, 8. a 85.minuta Marián Causidis – 14. Pav a 42.Duda

Zápasy žáků a dorostenců byly po dohodě týmů odloženy na jiný termín.

Dobratice – Hrádek 2:2 (4:2)

Na předposlední utkání na domácím hřišti se přišlo podívat na padesát těch nejvěrnějších fanoušků. Nádherné počasí, které panovalo ještě před týdnem je nenávratně pryč a bylo na zvážení rozhodčích, zda utkání bude odehráno.

Na podmáčeném trávníku se nakonec v Dobraticích odehrál zajímavý zápas a prokřehlým divákům se musel líbit. Padlo sedm branek, z nichž některé se na mokrém hřišti daly čekat. Úvodní gól padl už v 8.minutě, stejně jako v minulém zápase to načal kapitán domácích Marián Causidis, pěknou střelou po skvělém uvolnění Kolářem. Už za dvě minuty se individuální akcí prosadil hrádecký Páv a  střelou po zemi k pravé tyči vyrovnal skóre. Skóre se brzy znovu změnilo a v 15.minutě šli domácí do vedení 2:1. Nedorozumění na malém vápně využil na správném místě stojící Dobiáš. Potom se střelecké hody zastavily a hráči  na vodou nasáklém trávníku svoje akce končili u hranice šestnáctek. Některé zákroky byly oceněny žlutou kartou, ale na takovém terénu se dá očekávat horší koordinace pohybu. Po necelé půlhodině zaveleli domácí k pořádnému tlaku. Nejprve zahodil vyloženou příležitost Dobiáš, po něm trefil míč po hlavičce Mariána z pěti metrů jen dobře postaveného brankáře. Ve 33.minutě už přišla další branka, která byla zúročením navyšující se převahy domácích. Po rohu usměrnil centr Marka Causidise do sítě podruhé hlavou Dobiáš. Střelecký naladěný Michal se o dvě minuty na to dočkal prvního hattricku v mužské soutěži a upravil stav už na 4:1 pro Dobratice. Ještě před poločasem nechali nakopnutý míč téměř z půlky bez povšimnutí domácí hráči a kapitán hostí Duda hlavou poslal míč k levé tyči Holinkovy branky 4:2.

 Ve druhé části se Hrádek pustil do domácího celku s cílem utkání zdramatizovat. Nebyl k tomu daleko, po standardce v 50.minutě skončil  míč po hlavičce na tyči a  T.Kantor zblízka střílel vedle tyčí. Pak se ve stejném duchu projevili i domácí kanonýři. Nejprve Marián a po něm zejména Michal měli doslova gól na podnosu. V 72.minutě je stejně napodobil Filip Zeman a ani jemu nebyla branka souzená. Při závěrečné hře hostí vabank se přece jenom prosadili dobratičtí a Marián Causidis v 85.minutě uzavřel gólový stav střelou pod břevno na 5:2 pro Dobratice. Za zmíňku stojí posledních deset minut hry „Koudyho“ Ševčíka. Stihl si pořádně zašpinit dres po prvním ataku s hostujícím obráncem a mohl se také zapsat do střelecké listiny, kdy se protáhl kolem obránce až do vyložené možnosti, souboj s brankářem Hrádku Kawulokem ale prohrál.

Dobratice:  Holinka – Béla, L.Klesniak, Marek Causidis (81.Ševčík), Stříž (12.Světlík), Skotnica, Marián Causidis, Kolář, L.Zeman – F.Zeman, Dobiáš (66.Saniter). Trenér Marián Korabík.

Hrádek: Kawulok – Turoň, Pszczolka, Byrtus, Szlauer – Pav (62.Nytra), Duda, Kantor L., Jochymek (81.Riečičiar), Kantor T.- Szuscik, trenér Slavomír Byrtus

Rozhodčí: Tatarka – Sikora a Potiorek, žluté karty 2:3, 50 diváků

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč