Domů » Sdružení a spolky » Sport » Derby v Hnojníku rozhodl Dobiáš

Hnojník – Dobratice 1:2 (1:0), góly Kušnírák – L.Zeman a M.Dobiáš

 

Muži 1.B.třída skupina C: Hnojník – Dobratice

V sousedském derby na sebe narazily týmy, jejichž zápasy jsou vždy soubojem nejen fotbalistů, ale také diváků. Domácí Hnojník se poprvé představil na jaře doma, neboť zatím hrál tři zápasy venku a přivezl cenných šest bodů. V boji o záchranu v soutěži potřeboval dnes naplno bodovat. Utkání mělo několik zajímavostí. Ta první, že na trenérské lavičce domácích se objevil David Grygar, který pamatuje slavný postup v dresu Dobratic do vyšší soutěže. No a na hřišti se potkali hnojničtí hráči s gólmanem Pieleszem nebo Martin Oborný pro změnu hájící domácí barvy s dobratickými hráči.

K zápasu poslali trenéři tyto hráče:

Hnojník: M.Klus – Stryja, A.Klus, Kozel, Jantoš – Hlávka (86.Sebera), Pszczolka (77.Jaworek T.), Jantoš (61.Zahradnik), Oborný – Kušnirák a Walica.

Dobratice: Pielesz – Béla, Kolář, L.Klesniak, Marek Causidis ( 46.M.Dobiáš) – Světlík, Marián Causidis, Skotnica (64.I.Klesniak, L.Zeman (89.Ševčík) -Lýsek a F.Zeman, trenér M.Korabík.

Domácí vstoupili do zápasu s větším nasazením a už ve 4.minutě nebezpečně pálil Kušnirák. O chvilku později už musel Pielesz vyrazit první střelu mezi tyče na rohový kop.  Po dalším nakopnutém míči do šestnáctky Dobratic v 10.minutě si při hlavičkovém souboji ošklivě poranil ruku L.Klesniak. Tomu po dopadu na zem šlápl hráč na ruku a způsobil pořádnou podlitinu. Více ukáže až rentgen, ke cti hráče stojí fakt, že obětavě dohrál celý zápas a patřil k nejlepším hráčům v defenzivě hostů. Ve 14.minutě se před Pieleszem objevil zcela osamocený Oborný, dobratický brankář skvěle zlikvidoval jeho střelu zblízka. Hráči se v soubojích vůbec nešetřili a přibývalo více tvrdších soubojů a po jednom z nich přišla první žlutá karta, kterou obdržel za faul A.Klus. To už domácí převzali iniciativu na své kopačky, jenže jejich snaha končila na dobře zformované obraně hostů. Po půlhodině hry si na čechraný míč pěkně naběhl Lýsek a z voleje prosvištěl míč těsně pravé tyče. Třicátá osmá minuta přinesla vedení domácím. Po pravé straně se podařilo uniknout hnojnickému hráči a jeho přesný centr si stačil na malém vápně zpracovat Kušnirák a poslal míč s přehledem za Pieleszova záda – 1:0. Ještě však nebyl konec poločasu a v jeho závěru nejprve dostal F.Zeman žlutou kartu za nemístné poznámky, aby v posledních sekundách trefil z přímého kopu pravou tyč branky Hnojníku.

Do druhé půle již nenastoupil Marek Causidis a na hřiště vyběhl nejlepší snajper Dobratic M.Dobiáš. Mělo to být posílení útočné formace a hned v prvních minutách přišly možnosti, zejména Filipa Zemana. Po hodině hry se do slibné šance dostal domácí Pszczolka, naštěstí pro hosty nemířil přesně. Podobně mířil i pohybem hýřící Oborný. V 77.minutě se poprvé prezentoval fotbalovou dovedností Dobiáš, který po vynikající uličce obehrál dva domácí obránce a při konečné fázi mu skluzem radost vzal Jaworek. Radovat se však mohl o dvě minuty na to, to se z nenápadné akce rozhodl pro střelu z dobrých dvaceti metrů L.Zeman, a i když míč netrefil zcela dobře, skákavý projektil překvapil domácího Kluse a bylo srovnáno na 1:1. Ještě si diváci mezi sebou probírali tuto situaci a přišla pro domácí druhá pohroma. Z hloubi své poloviny hřiště zahrával přímý kop L.Klesniak, nakopnutý míč zaplachtil až na hranici šestnáctky, kde si brankář Klus nedohodl se spoluhráči a vzdušný souboj všech na míč skákajících hráčů vyhrál M.Dobiáš a poslal hlavou balón do opuštěné branky – 1:2. Pojistku mohl přidat v závěru Béla, do brejku jej vyslal Marián Causidis a na poslední chvíli mu míč vypíchl Klus mimo tyče na roh. Domácí v závěru měli ještě možnosti, tu největší v poslední minutě. To si na centr Walici naběhl Jaworek a jen nadzvedl míč nad břevno dobratické branky. Dobratice tak dosáhly už čtvrtého vítězství nad Hnojníkem v soutěži, ve kterém hrají druhým rokem (doma vyhrály 3:1 a 2:1, v Hnojníku pak 3:2).  Snad jedinou kaňkou na utkání měla nepříjemná zranění již zmiňovaného L.Klesniaka a také zřejmě natržený stehenní sval Skotnici.

 

 



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč