Domů » Sdružení a spolky » Sport » Prohra na domácím hřišti

TJ Dobratice – ČSAD Havířov 2:4 (1:3), góly Marián a Marek Causidisové – Čermák 3 a Hánl

Zápasy žáků a dorostu byly z důvodu nepřízně počasí odloženy, odehrají se v náhradních termínech.

 

Domácí hráči po středeční porážce 1:4 se třetím týmem tabulky ze Sedlišť, chtěli určitě uhrát lepší výsledek. Proti nim se však postavil ještě silnější celek  1.B.třídy sk.C, druhý ČSAD Havířov.

K utkání nastoupili soupeři v těchto sestavách: Dobratice – Pielesz – Béla, Kolář, L.Klesniak, Světlík – I.Klesniak (55.Liberda), Marek Causidis, Marián Causidis, Lýsek – Dobiáš (82.Ševčík) a F.Zeman (76. T.Bortlíček), trenér Korabík.

Hosté ČSAD Havířov: Směták – Vohánka, Přeček, Vasil, Kulhánek – Vohánka, Klus, Vrobel, Laurenčík (82.Chmiel), Hánl (76.Firuněk) – Čermák.

Zápas začal zajímavě už v první minutě, kdy se za obranu domácích dostal hbitý Čermák a jen obětavý skluz jednoho ze zadáků zabránil nejhoršímu. Přišel protiútok Dobratic a faul těsně za šestnáctkou. K exekuci se připravil Marek Causidis, který namísto střely přiťukl míč svému bráchovi a Marián střelou po zemi překvapil brankáře 1:0. Pak se dvakrát do dobré pozice dostal F.Zeman, gólman Havířova si připsal dva výborné zákroky. V 10.minutě se nepovedla střela Lýskovi a paradoxně se dostala na volného Bélu a i tomu radost překazil Směták v brance hostů. Hosté se v přibývajících minutách dostávali na půlku domácích častěji především lepší kombinační hrou. Přesto se mohli dobratičtí radovat, to se skoro z poloviny opřel do míče Marek Causidis a brankář konečky prstů stačil vytlačit míč nad břevno. Ve 27.minutě podnikli rychlý výpad do domácí obrany po pravé straně hosté, a centr napálil z voleje na malém vápně Čermák a srovnal na 1:1. Za necelé dvě minuty se tentýž hráč trefil podruhé, kdy zužitkoval krásnou uličku a střelou podél Pielesze získal hostům vedení 2:1. V těchto minutách Havířov zle zatápěl domácí obraně, tečovaná střela skončila jen těsně vedle pravé tyče, pak promáchl centr Pielesz a do třetice už zabránit gólu nikdo nedokázal. Vyspělý tým hostí ukázal, v čem je jejich síla a po krásné kombinaci využili rychlého protiútoku ke vstřelení třetí branky do domácí sítě, na 1:3 z pohledu domácích upravil do prázdné branky Hánl.

Druhý poločas začali zase lépe hosté a ve 47.minutě jen skvělý zákrok Pielesze udržel naděje domácích na lepší výsledek. K tomu o chvilku zavelela bratrská dvojice Causidisů a po průniku Mariána a nezištné přihrávce Markovi byl najednou stav 2:3. To do konce zápasu chybělo skoro 40.minut, ale hosté se nenechali deprimovat snížením a stále si hráli svou hru. V 61.minutě se prosmýkl hostující útočník kolem obránců a jeho kličku ve vápně řešil gólman nedovoleným zákrokem, za který dostal žlutou kartu. Pokutový kop s přehledem proměnil Čermák a zkompletoval hattrick, 2:4. Penaltu si za chvíli zkusili i domácí po faulu na Mariána Causidise. Exekutor F.Zeman však kopl míč přímo do středu branky a brankáře tím nezaskočil. To byla pro domácí studená sprcha a i když se prali o zvrácení výsledku, nebylo už štěstí. Lýskovo sólo chytil gólman, několik přihrávek do vápna s přehledem odvracela havířovská obrana s výborným kapitánem Přečkem. Hosté sice ještě jednou skórovali, gól jim nebyl pro odmávaný ofsajd uznán.  Do hry se také  v závěru dostali mladý Bortlíček i skoro o dvacet let starší Ševčík, ke zkorigování výsledku to nijak nepřispělo. Hosté odehráli v Dobraticích dobrý zápas, předvedli kvalitní hru a byli fotbalovější. Ke cti domácích lze říci, že bojovali ze všech sil a domácí fandové je odměnili dobratické hráče zaslouženým potleskem, byť na body nedosáhli.

 



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč