Domů » Sdružení a spolky » Sport » Vítězná dohrávka mužů

Dobratice – Mosty 5:2 (2:0), branky vstřelili Marek a Marián Causidisové po 2, M.Dobiáš – Kufa 2

Dobratice – Mosty, dohrávka 1.B.třídy sk.C

Optimální počasí na fotbal přilákalo vcelku slušnou návštěvu.  Trojice rozhodčích Kubáček, Jurajdová a Ondračka přivedla k zápasu tyto hráče:

Dobratice: Pielesz, Béla, Kolář, L.Klesniak, Liberda, I.Klesniak (46.Spilka), Marek Causidis, Marián Causidis, F.Zeman (86.T.Bortlíček), Lýsek a Dobiáš ( 88.Ševčík).

Mosty: Cymorek, Lukosz (74.Marszalek), Bažant (75.Czepczor), Turek, D.Nieslanik, Kufa, Nieslanik T., Šafařík, Jochymek, Bula a Stoszek.

Už se pomalu stává zvykem, že domácím chybí v prvních minutách ten správný tah na branku. I v dnešním zápase tahali za kratší konec a Mosty se dostávaly vcelku snadno na polovinu domácích. Bylo štěstí, že se nedostali k přesnějšímu zakončení. To Dobratice hned z první příležitosti vytěžily maximum,  v 9.minutě protlačil míč do sítě obětavým vběhnutím mezi obránce a gólmana M.Dobiáš. Za minutu se v dobré šanci ocitl po přihrávce Lýska Marek, ale nezakončil přesně. Hosté pohrozili z protiútoku a Pielesz vytáhl první skvělý zákrok zápasu a konečky prstů vytlačil po hlavičce míč nad svoje břevno. Smůlu měl též hostující Bula, kterému Vlado včasným vyběhnutím zmařil gólovku. V 18.minutě se dobře zorientoval ve velkém vápně Dobiáš, v koncovce však klid neměl a nedal z dobré pozice. 27.minuta přinesla druhý gól v síti Mostů. Přenesení hry z pravé strany na levou špatně přečetl hostující zadák, k míči se dostal Lýsek a přesnou přihrávkou našel kapitána domácích a Marián pohodlně zvyšoval skóre, 2:0. V dalších minutách se objevily světlé momenty na obou stranách. Za zmíňku stojí bratrská spolupráce Causidisů a zatím jen zastřelování Marka v koncovce. I Dobiáš měl další stoprocentní nabídku, ale prázdnou branku minul. Hosté se jen sporadicky pokoušeli o kloudnější akci, zejména nestárnoucí Stoszek dělal zadákům problémy, jeho přihrávky spoluhráči nezužitkovali. V poslední minutě se musel zase více potit dobratický gólman a jeho výborné zákroky roztleskaly diváky.

Do druhých čtyřiceti pěti minut nastoupil za I.Klesniaka Spilka. Hosté opět začali lépe, Stoszek byl na pěti metrech úplně sám, ale trefil Pielesze, který mu zmenšil střelecký úhel. Pak přišly dva světlé okamžiky F.Zemana, kdy se úspěšně protáhl kolem svého strážce na pravém křídle a měl dobré možnosti nabídnout míč k zakončení. V prvním případě jeho centr prošel naskrz šestnáctkou, podruhé přehodil brankáře i branku. V 53.minutě přišla nenápadná akce Mostů, rychlý Kufa skvěle trefil míč a napálil jej z úhlu k bližší tyči domácího brankáře, 2:1. To už se v té době přitvrdila hra, a rozhodčí Kubáček několikrát vytahoval z kapsy žlutou kartu. Došlo i na červenou, to v 58.minutě ohodnotil zákrok kapitána T. Nieslanika na Marka Causidise. Přesilovku domácí záhy využili a po krásné spolupráci bráchů zvýšil po přihrávce Mariána Marek na 3:1. Najednou bylo domácích opticky i fakticky více na hřišti a předváděli pěkné fotbalové momenty. To se vždy divákům líbí, a když přijdou i góly, je spokojenost na místě. Poslední desetiminutovka přinesla ještě tři branky a byly vyústěním toho, že domácí chtěli hrát fotbal a také hosté nechtěli odjet s výpraskem. Svůj druhý gól přidal dorážkou Marek, opět po stejné fotbalové parádě s bratrem Mariánem. Za hosty lízl centrovaný míč Kufa a překvapil Pielesze, snížil tak na dvoubrankový rozdíl. Tečku udělal únikem všem hráčům Marián Causidis a v 89.minutě upravil na konečných 5:2.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč