Domů » Sdružení a spolky » Sport » Muži připravili překvapení – zdolali neporaženého lídra soutěže

Muži: 1.B.třída sk.C Dobratice – Dolní Datyně 4:2 (2:1), branky domácích Marián Causidis 2, Světlík a F.Zeman. Překvapivá, ale zasloužená výhra nad suverénem soutěže.

 

 

Do Dobratic přijel tým,který do dnešního dne nechal svým soupeřům jen dva body za dvě remízy. Venku měli střeleckou normu čtyři branky na utkání  (jen v Dobré hráli 2:2) a tak se očekávalo, jak se domácí  fotbalisté na kanonýry z Datyně připravili. Trenér Korabík neměl k dispozici všechny hráče se kterými zpravidla počítá do základní sestavy. Na hřiště se tedy dostala tato sestava: v brance zkušený Pielesz, před ním Béla, Kolář, Lýsek, Liberda, D.Dobiáš, Marián Causidis, Světlík, Skotnica, F.Zeman a M.Dobiáš.

Od prvního hvizdu hlavního rozhodčího Havlíka bylo vidět, že na hřišti je soupeř technicky velmi dobře vybaven. Domácí se snažili držet soupeře na distanc a zbytečně neotevírali hru a hlídali si poctivě hráče na hřišti. Až hbitý Skotnica využil svých fotbalových schopností a dobře provětral obranu hostů. V osmé minutě se dostal až před gólmana, ale jeho střela měla opačnou faleš a míč skončil mimo. Ještě slibnější příležitost zazdil z pětky M.Dobiáš, pro kterého je v poslední době branka příliš malá a netrefuje ani ty nejlepší možnosti. 11.minuta přinesla první radost pro domácí, nejprve skvěle vytáhl hostující brankář střelu na tyč, avšak na dorážku Světlíka zblízka neměl nárok, 1:0 pro Dobratice. O tom, že se na trávníku setkaly dva nejlépe střílející týmy soutěže prokazovali fotbalisté i v průběhu dalších minut. Tyč na druhé straně rozezvučela střela Kubieny a hned z protiútoku kapitán domácích trefil z otočky jen místo, kde stál gólman. Všichni přítomní museli ocenit, v jakém tempu se zápas hrál. Útočné rozpoložení dávalo zabrat obranám i brankářům. Být ve střehu musel být více datyňský Rozbroj při likvidaci střeleckých pokusů M.Dobiáše a F.Zemana. Až ve 25.minutě byl krátký na přízemní střelu Mariána Causidise a rázem to bylo překvapivých 2:0. Navýšit se snažili opět F.Zeman z přímého kopu a také po pěkném sólu Marián, oba poslali míč do stejných míst, vedle levé tyče do ochranné sítě. Domácí už očekávali hvizd rozhodčího, kdy z poslední možné útočné akce přišel nepovedený odkop Liberdy a Baláž přesnou a tvrdou střelou k pravé tyči nedal Vladovi šanci, 2:1.

Do druhé půle poslal trenér domácích na hřiště L.Klesniaka místo benjamínka D.Dobiáše. První pětiminutovka byla z říše snů pro dobratické fotbalisty. Ti totiž zcela zaskočili lídra tabulky a po střelách Mariána Causidise a posléze Filipa Zemana vedli ve 49.minutě už 4:1. To byla pořádná sprcha pro hosty, najednou nevěděli, která bije, a při pohledu na stav skóre nevěřili svým očím. Oni, zvyklí dávat svým protivníkům čtyřku, měli co dohánět. A přišla jejich chvíle. Sevřeli domácí tým na jejich polovině a tlačili se do zakončení. V 51.minutě se vyznamenal Pielesz včasným vyběhnutím, za to o několik sekund později zpytoval svědomí. Po střele z přímého kopu neudržel míč v náručí a Judita doklepl do sítě, 4:2. Třeba poznamenat, že to byla jediná slabší chvilka, protože si Vlado svými dalšími zákroky zasloužil potlesk dobratických diváků. Ti se spíše chytali za vlasy v momentech, které volaly na navýšení skóre. Hledal-li by kdo,  největšího mařiče gólovek, tak by vyhrál Michal Dobiáš. Tomu nestačila ani 7,32 metrů široká branka a dovedl ze dvou kroků trefit brankáře na druhé straně u tyče. Dobratické to tentokrát nemuselo mrzet, podobnou koncovku ukázali i hosté a stav se již do konce nezměnil. Poslední možností pohrdl Světlík, kterému poslal po obehrání tří hráčů ve vápně míč s obrovským zápalem hrající kapitán Marián, placírkou jen lehce poslal mičudu těsně mimo.  Co říci na závěr? Zápas, kdy se hraje nahoru a dolů se musí líbit. Pohledné akce se střídaly na obě dvě strany a porazit vedoucí celek tabulky byl zaslouženou odměnou pro Dobratice. Trenéru Korabíkovi dokázali nominovaní hráči, že bojovností a s chutí lze dovést utkání do zdárného konce. K doplnění statistiky přidávám střídání v domácím týmu: v 82.minutě přišel na plac Boris Causidis a v 88.minutě při taktickém střídání nahradil Skotnicu Ivo Klesniak.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč