Domů » Sdružení a spolky » Sport » V derby vyhrála Dobrá

Dobrá – Dobratice 2:1 (2:0), jedinou branku hostů dal Boris Causidis V závěrečném kole fotbalové sezóny 2012-13 1.B.třídy, skupiny C skončilo derby dvou sousedních vesnic šťastným vítězstvím domácích.

Na stránkách Deníku: http://fm.denik.cz/fotbal_region/liskovec-na-zaver-prohral-20130619.html

                               http://fm.denik.cz/galerie/fotbalovy-souhrn180613g.html

Většinou to bývá v takových zápasech, kde nikomu ze soupeřů o nic nejde, že není na co koukat. V takové pozici se ocitly týmy Dobré  a Dobratic, kterým před posledním kolem patřil klidný střed tabulky.

Celky nastoupily v těchto sestavách:

Dobrá: Glogar – Šmahaj, Imričko, Knödl, Rajnoch – Filipčík, Fojtík (70.Damek),  Platoš,  Pietroszek (80.Figura) – Kováč, Palarčík, trenér  Tomáš Zářický.

Dobratice: Holinka – Béla, L.Klesniak, Kolář, Liberda (84.T.Bortlíček) – D.Dobiáš, I.Klesniak (46.B.Causidis), Marián Causidis, Skotnica – F.Zeman, M.Dobiáš (79.Březina), trenér Marián Korabík.

Domácí fotbalisté si určitě ještě pamatovali na poslední zápas s tímto soupeřem doma, kdy bylo za čtvrthodiny vymalováno po stavu 0:3. To dnes vstoupili do utkání mnohem obezřetněji a už jejich první fotbalová akce ve třetí minutě přinesla Dobré vedení 1:0. O minutu později jen reflexivní zákrok dobratického Holinky zabránil k navýšení skóre. Hosté působili ospalým dojmem a domácí  dobrých dvacet minut byli na hřišti v lepším rozpoložení. Až první dva rohové kopy ve prospěch Dobratic přinesly trošku vzruchu v šestnáctce, leč střelecká potence z minulých zápasů pokulhávala. Tu největší možnost měl ve 24.minutě po pěkném vysunutí M.Causidisem Skotnica, Glogar v brance Dobré včas zmenšil střelecký úhel a dostal míč se štěstím mimo svou svatyni. Hosté se snažili srovnat stav, jenže ve 32.minutě po jejich výpadu do obrany domácích, zachytil míč brankář Glogar a dlouhým výkopem jej poslal na polovinu Dobratic. Tady stačilo lehké posunutí hlavou hrotového hráče na nabíhajícího spoluhráče a Dobrá zvyšovala na 2:0. Pak se dlouho nic nedělo. Hráči nevymysleli pořádnou fotbalovou akci a to určitě nemohlo přítomné diváky nadchnout. Zkrátka, pěkný fotbal nebyl k vidění. Jen těsně před poločasem zajel nešetrně do nohou I.Klesniaka domácí středopolař  a pro dobratického fotbalistu v tomto okamžiku zápas skončil.

Do druhé půli přišel za zraněného hráče nejstarší hráč na soupisce, Boris Causidis. Hosté se snažili využít příznivější strany, kdy brankáři Dobré svítilo do očí ostré sluníčko. V 54. Minutě dobře potáhl míč z vlastní poloviny až k šestnáctce Béle, jehu střelu gólman stačil vyrazit. Příležitost si kopnout přímý kop dostal obávaný šutér B.Causidis ve 57.minutě. I jeho dobře mířenou střelu stačil brankář zneškodnit. Hned z protiútoku si připravili domácí stoprocentní šanci, Rajnoch z pěti metrů hlavičkoval slabě do náruče brankáře. V 65.minutě se dostal na malém vápně k míči B.Causidis a jeho bomba málem utrhla patu bránícího obránce, skóre se ani tentokrát neměnilo. Ohrozit se pokusil z trestného kopu hostujícího gólmana Palarčík, našel jen dobře postaveného brankáře. Pěknou fotbalovou momentku připravili divákům doberští v 72.minutě. Zahráli nacvičený signál po rohovém kopu, kdy překvapili soupeře tak, že za obranou zůstal zcela nepokrytý Filipčík, ale z pěti kroků mu byla branka malá. Posledních zhruba dvanáct minut měly Dobratice snad pět výborných příležitostí něco s nepříznivým stavem iudělat. První zahodil po dlouhém výkopu Holinky B.Causidis, který chytře přeloboval vyběhnuvšího Glagara, ale netrefil branku. Ze stejného místa, stejným způsobem zakončoval o chvilku na to F.Zeman. A výsledek? Stejně trefené místo vedle levé tyče domácí branky. Zdálo se, že najde recept na brankáře nejlepší dobratický střelec, i jemu vykryl v pravý čas dobrý střelecký úhel domácí strážce branky. Až v 87.minutě se Dobratice dočkaly. Před šestnáctkou byl tvrdým zákrokem zkosen Skotnica a míč si nachystal ke střele B.Causidis. Nechytatelnou střelou pod břevno nedal gólmanovi šanci a snížil na 2:1. Do konce zápasu už moc času nezbývalo a domácí si vítězství pohlídali. Jejich výhra znamená pro tabulku to, že se dostali před Dobratice. Jaké bude konečné umístění v tomto ročníku rozhodnou až výsledky ostatních utkání.

Na závěr ukončené sezóny můžeme dobratickým fotbalistům poděkovat za výkony předvedené na hřišti.  Při svém druhém roku působení v 1.B třídě si s přehledem  drželi průměrný standard, který jim zaručoval po jednotlivých kolech umístění ve středu tabulky. Na jaře si v konečné podobě polepšili. Asi nejcennějším skalpem bylo vítězství nad suverénem soutěže, Dolní Datyní. Tento soupeř jen jednou poznal, co je to odjet domů bez bodu, právě proti Dobraticím. Děkujeme také všem fanouškům, kteří si nenechali ujít zápasy dobratických celků ať již doma nebo obětavě zajížděli na hřiště soupeřů v okresech Frýdek – Místek a Karviná.

Věřím, že i pro vás, kteří jste nahlédli do sportovní rubriky obce Dobratice bylo příjemné se dozvědět, jak se hráčům vedlo na hřištích. K výsledkům patří i komentáře, nezbytné fotky i názory trenérů či jiných aktérů při zápasech. Na reportážích se podíleli také pánové Petr Vlček a  Antonín Šigut a jim děkuji za perfektní spolupráci.

Za fotbalovou přízeň prostřednictvím těchto stránek děkuji i vám, co právě čtete tyto řádky, sportovní reportér KaMoš – Karel Moškoř.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč