Domů » Sdružení a spolky » Sport » Stará garda z Dobratic třetí turnaj nevyhrála

Po vítězstvích na dvou předcházejících turnajích starých gard v Havířově a slovenské Oravské Lesné mohli fotbalisté završit svoje vítězné snažení v Polsku. Konczyce Wielkie slavily 65.let od založení klubu a tak v rámci oslav pozvaly na turnaj Old boys kromě pořadatelského týmu celky z Oravské Lesné, Dobratic a Hažlachu.

Domácí organizátoři připravili herní systém každý s každým a tak se hrálo na místním „boisku“ od deseti dopoledne až do podvečera. Počasí bylo fotbalu přívětivé, zpočátku mírně pod mraky a pak polojasno a to úplně stačilo všem účastníkům k tomu, aby oslavili fotbalem jubileum domácího klubu přímo na hřišti. Získat třetí vítězství na třetím turnaji bylo od počátku jen přáním. V kádru Dobratic chybělo pět hráčů ze základního kádru a bez nich bylo těžké soupeře porazit. Poláci si do týmu Hažlachu přizvali bývalého reprezentanta Polska, někdejšího hráče Górniku Zabrze I. Jeleńa, který v současné době hraje právě v sousedním klubu a je bez fotbalového angažmá v kvalitnějším celku. My jsme si přizvali pro zajímavost třineckého hokejového mistra M.Adamského.

Zápasy Dobratic ve zkratce:

Blyskawica Konczyce Wielkie – Dobratice 1:1 Utkání začalo v naší režii, ale ani ty nejvyloženější šance se neproměnily. Tak přišel trest v podobě vedoucí branky domácích. Dobratice až v zoufalém závěru, kdy se hrálo skoro jen na jednu branku, stačily jen vyrovnat. Po zmatku v obraně a hlavičce Parance si přetížení obránci dali raději vlastní gól. Tolik promarněných příležitostí se jen tak na hřišti nevidí.

Oravská Lesná – Dobratice 4:1. Hned po prvním zápase šli Dobratičtí do dalšího boje proti známému rivalovi. I tento zápas se vyznačoval tím, že Dobratice hrály, měly první možnosti, ale zase nic. Pak se dostali slovenští kolegové z ofsajdové pozice ke vstřelení první branky a jejich ambice na vítězství posunul dál polský rozhodčí, který odpískal penaltu, kterou viděl jen on, 0:2. Tady třeba zdůraznit, že organizátoři vůbec neměli k dispozici rozhodčí na lajně, kde se střídaly s praporkem pětileté děti! To k důstojnosti fotbalu, a zrovna při oslavě klubu, neudělalo dobrý dojem na zahraniční účastníky. Ve druhém poločase už trenér Vlček posílal na hřiště i hráče z lavičky. Naděje svitla hned po pěti minutách, to se ve vápně dostal k odraženému míči Adamský a snížil na 1:2. Do konce bylo dost času na zvrat, ale hra na tři obránce s nadějí na zvýšení tlaku v útočné fázi přineslo chyby v obraně a soupeř ze dvou rychlých protiútoků dokonal prohru 1:4.

Ve dvě hodiny odpoledne se konalo slavnostní setkání místních funkcionářů s předáním ocenění významným osobnostem klubu Blyskawica Konczyce Wielkie. V rámci slavnosti předal předseda TJ Dobratice B.Bortlíček krásný pohár s věnováním pro místní klub.

V posledním utkání se představily Dobratice proti již jistému vítězi turnaje, Hažlachu. Hažlach – Dobratice 3:3. Utkání bohaté na branky znamenalo druhý náš bod v turnaji, ale ani ten nepomohl týmu k tomu, aby neskončili jinak než čtvrtý. Branky dávali Adamský a Nogol, třetí si dali Poláci sami. Další zápasy turnaje: Hažlach – Oravská Lesná 3:1, Hažlach – Konczyce Wielkie 3:2, Konczyce Wielkie – Oravská Lesná 4:2

Konečné pořadí: 1.Hažlach 2. Konczyce Wielkie 3. Oravská Lesná 4.Dobratice



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč