Domů » Sdružení a spolky » Sport » Na slovíčko s trenérem mužů – M.Korabík

Do podzimních fotbalových soutěží přihlásila TJ Dobratice tři týmy. Soutěže si zahrají žáci, dorostenci a muži. S jakými ambicemi vstupují se v anketě zeptáme těch nejzodpovědnějších, trenérů. Dnes je na řadě lodivod týmu mužů.

Podzimní zápasy fotbalových soutěží jsou v plném proudu. V sobotu 17.srpna se představili muži na půdě sousedního rivala. Trenérem i v této sezóně je ing. Marián Korabík. Je tedy na místě se zeptat kormidelníka týmu, kam popluje s mužskou fotbalovou lodí TJ Dobratice.

Zde jsou tři otázky: 1.Dobratice začaly zápasem v Dobré třetí sezónu v 1.B.třídě. S jakým cílem do nového ročníku vstupuje trenér a jeho svěřenci? Mým přáním a také samotného vedení klubu je umístění do pátého místa. Myslím si, že kádr i zkušenosti získané ve dvou předchozích ročnících nás k tomu opravňují.

2. Jak probíhala letní příprava? Byla poměrně krátká. Začala až v polovině července, stačili jsme odehrát pět přípravných zápasů. Asi tím největším herním testem bylo pro nás utkání proti juniorce Třince U 19. Hráli jsme pak ještě proti Starému Městu, Nošovicím a na turnaji ve Smilovicích.

3. V týmu se objevily nové tváře, zkus krátce přiblížit kádr, kdo do Dobratic přišel a kdo bude chybět? Už dlouhých šest let je mančaft složený z vlastních odchovanců, vždy doplněný některými hráči na hostování. Nemůžeme ale mít úzký kádr, protože se vyskytnou zranění, nějaké povinnosti hráčů v práci nebo škole a je to potom těžké. Už na jaře jsme doplnili mužstvo a získali na stálo P.Lýska, D.Koláře a také P.Bélu. Do podzimní části se tým rozšířil o další fotbalisty, konkrétně z Bašky přišel J.Uherek, z Frýdku M.Hlaváč a též po různých působeních v jiných klubech M.Oborný. K M.Hlaváčovi chci jen dodat, že tento talentovaný fotbalista je po těžkém zranění kolena a budeme jej testovat, jak se mu podaří návrat na fotbalový trávník. Tým samozřejmě doplňujeme vlastními odchovanci z dorostu a tak je dobré, že mohu počítat s nadějným gólmanem M.Pohludkou nebo T.Bortlíčkem či A.Březinou. Z té druhé stránky tu jsou chybějící tváře i pro naše fanoušky. Nebude k dispozici Marek Causidis, který se sportovně zaměřuje na jinou oblast. Fotbalové stop má stále Lukáš Zeman a pracovně zaneprázdněn je jeho bratr Filip.

Tolik prvotních informací z úst kouče Mariána Korabíka. Jak se budou naplňovat jeho představy mohou diváci posoudit už tuto sobotu při domácím utkání Dobratic proti Lučině.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč