Domů » Sdružení a spolky » Sport » Muži deklasovali Lučinu

muži 1.B.třída sk.C: TJ Dobratice – Finstal Lučina 5:0 (2:0), branky stříleli M.Dobiáš, M.Oborný, M.Hlaváč, Marián Causidis a O.Skotnica

dorost OP: Dobratice – Dobrá 1:2, gól vstřelil Kaňok

žáci: Dobratice – Václavovice 0:8

 

Oba týmy, jak Dobratice, tak i Lučina, nastupovaly k utkání se stejným výsledkem z úvodního kola. Porážky 1:3 chtěli oba soupeři proměnit v první body v novém ročníku. Na hřiště poslali trenéři tyto hráče:

Lučina: Balko – Krzyžánek (46.Dobřický), A.Kielar, Štaufčík, Kovács (29.Tomíček), Majer, Bubík, Čubok, Polášek, Myšinský a Ligocki, trenér J.Koníček

Dobratice: Holinka – Uherek, L.Klesniak, Kolář, Béla (84.Ševčík), Skotnica (80.Platoš), Marián Causidis, Světlík, Oborný, Hlaváč (78. D.Dobiáš) a M.Dobiáš (86. I.Klesniak), trenér M.Korabík.

Kdyby se zápas hodnotil na divácký dojem, tak by asi domácí fandové řekli, že ten jejich tým byl lepší. V prvním poločase výrazně přehrával Lučinu a jen dvoubrankový rozdíl byl až příliš lichotivý. Mnoho možností pochytal mladý Balko, ale na dvě gólovky domácích neměl nárok. Už ve 4.minutě se prezentoval výbornou přihrávkou za obranu M.Hlaváč, který našel nabíhajícího Mariána Causidise a jeho přesný centr dopravil hlavou zblízka do sítě M.Dobiáš. Ze stejného místa za pár sekund už tak úspěšný nebyl Uherek a jeho hlavička dostala míč nad branku. Pak se mohl prosadit Skotnica, i on minul branku. Tlak domácích byl znatelný a hostující obrana dost nemohoucná, stejně jako domácí střelci. Ti dokázali až nemožné věci a jeden vedle druhého se překonávali v tom, kdo nedá tu největší tutovku. Jediné štěstí bylo v tom, že Lučina jen sporadicky přecházela na půlku soupeře a nic nebezpečného nehrozilo. Až ve 35.minutě po další závaru v malém vápně nejprve Marián zblízka trefil jen tyč, odražený míč se dostal ke Skotnicovi a jeho přetažený centr šel přesně k noze Oborného a jeho pravačka už byla přesná 2:0. Ve 40.minutě se naskytla střelecká možnost hostům, přímý kop Majera z 25 metrů šel do míst dobře postaveného Holinky. Poslední slovo měl M.Dobiáš po centru Causidise minul míč z jeho hlavy jen těsně levou tyč Balkovy branky.

Do druhého poločasu šli hosté s další změnou v sestavě ve snaze dorovnat skóre. Získali územní převahu, ale střeleckých příležitostí bylo pramálo. To si domácí zrovna vybrali takový desetiminutový oddechový čas. Asi k tomu, aby pak přišla jejich skvostná další desetiminutovka. Z tlaku hostů přišly totiž rychlé brejky domácích s výbornou koncovkou. Na 3:0 zvyšoval v 55.minutě po akci na hraně ofsajdu novic v týmu M.Hlaváč, kterému nezištně poslal míč až před prázdnou bránu Skotnica. Za dvě minuty na to  zužitkoval centr z levé strany kapitán Marián a hlavou překonal bezmocného gólmana,4:0. Pátý hřebík do sítě Lučiny zabil Skotnica po skvělém vysunutí Mariánem Causidisem. Tento stav byl jasným vyjádřením stavu na hřišti. Lučina si nic fotbalového nevytvořila a fotbal bez střel na branku a gólů se nedá vyhrát. V posledních minutách se za rozhodnutého stavu dostali na trávník další hráči z dobratické lavičky. Zejména Platoš s Ševčíkem si mohli vychutnat pobyt na pažitu a trochu i zavzpomínat na časy, kdy se proti svému soupeři postavili v zápasech okresního přeboru. Příjemné fotbalové počasí přilákalo do Dobratic přes 150 diváků a zejména těm domácím se musel konečný stav velmi líbit.

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč