Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dobratice do čela 1.B.třídy!

Všechny tři týmy dobratické kopané hrály venku na hřištích soupeřů. V sobotu žáci v Lískovci a v neděli dorost v Metylovicích, muži pak v Jablunkově. Výprava k protivníkům přinesly Dobraticím šest bodů a především to, že se muži vyhoupli na čelo tabulky.

Žáci: Lískovec – Dobratice 7:1, gól dal Jásek

Dorost: Metylovice – Dobratice 1:2, branky Pelzl a P.Gongol

Muži: Jablunkov – Dobratice 2:3, střelci gólů Hlaváč, B.Causidis a M.Causidis

Dorost: TJ METYLOVICE – TJ DOBRATICE 1 : 2 (0 : 1)

Sestava našeho dorostu: Pohludka, Bortlíček, Březina, Gongol J. Gongol P. Šibra, Pelzl, Kaňok, Jásek, Bezecný a Dobiáš, střídali Michalák, Vojvodík

 Naši dorostenci zvítězili po disciplinovaném herním výkonu a větší vůli po vítězství. Nebyl jedinec, který by vyčníval nad ostatní. Byla tu parta, která bojovala pod mušketýrským heslem „Jeden za všechny, všichni za jednoho“. Utkání začalo opatrnou hrou, která se dlouhé minuty přelévala mezi oběma šestnáctkami. Náznaky šancí byly jen po střelách ze střední vzdálenosti, které často mířily vysoko nad obě brány. Kluci hráli s velkým nasazením a vypracovali si i více gólových příležitostí. Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek uniknl po křídle Jakub Bezecný a nezištným pasem našel před prázdnou bránou Dominika Pelzla, který gólem do šatny otevřel skóre utkání. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu a obě mužstva hrála opatrně, kde dominovaly obě obrany. Přesto k fotbalu patří i chyby a jednu z nich vyrobila díky špatné komunikaci naše obrana a domácí srovnali na 1:1. Nicméně to bylo jediné zaváhání jinak dobře hrajících dorostenců. Ti se stále více tlačili před soupeřovou branku a po jedné z akcí zahráli domácí ve velkém vápně rukou. Standardní exekutor pokutových kopů Petr Gongol se ani tentokrát nemýlil a strhnul vedení na stranu dobratického družstva. Tento stav i přes zvýšenou snahu domácích vydržel do konce. A tak si dobratičtí odvezli cenné body z horké půdy v Metylovicích.

 

Muži: TJ SPARTAK JABLUNKOV – TJ DOBRATICE 2 : 3 (1 : 0)

Sestava: Holinka, Lysek, M.Dobiáš, Uherek, Světlík, Béla, L.Klesniak, Oborný, Marián Causidis, Hlaváč, Kolář, na lavičce byli připraveni Skotnica, D.Dobiáš, B.Causidis a Platoš, trenér M.Korabík.

Nebyl to nějaký líbivý fotbalový zápas, ale je třeba hned na úvod říci, že to byl zápas kapitána dobratického mužstva Mariana Causidise a jemu dobře sekundujícího týmu včetně všech náhradníků. V průběhu prvního poločasu se na obou stranách střídaly více než vyložené gólové šance. Ve 28. minutě Oborný nádherně uvolnil M. Causidise, který obešel vše, co mu stálo v cestě, ale gól po akrobatickém zákroku domácího obránce z toho nebyl. Pochopitelně stará fotbalová pravda říká: „Nedáš, dostaneš!!!“. A to se potvrdilo i v Jablunkově, záhy přišel trest ze strany domácích a jejich kapitán nechytatelnou střelou otevřel skóre, 1:0. Před koncem první půle ještě obrovskou šanci M.Causidise likviduje domácí brankář. Druhý poločas začíná bratrskou výměnou, kdy za Michala Dobiáše nastoupil jeho bratr Dominik Dobiáš. A velice brzy přišly díky aktivní hře další šance. Po přihrávce Hlaváče na M. Causidise maří příležitost křižující obránce domácích. V této fázi utkání se hraje od branky k brance a šance na obou stranách likvidují oba brankáři. Více se zapotil ten domácí, který vychytal příležitosti Lýska i Oborného. Po necelé hodině hry přišel důležitý okamžik v utkání. Při úniku M. Causidise domácí stoper Čečotka fauloval ve vyložené šanci našeho kapitána a přišel zasloužený trest, červená karta a pokutový kop pro hosty. Ten s jistotou proměnil Hlaváč, 1 : 1. Jenže převaha jednoho hráče v poli není vždy výhoda. O tom se přesvědčili hráči Dobratic. To se totiž po likvidačním faulu na Klesniaka obrana včas nezformovala a domácí Marosz dostal vedení na stranu domácích 2 : 1. Je dlužno dodat, že po takových momentech začaly na hřišti pracovat emoce. Za zraněného hráče nastoupil na trávník veterán v týmu, Boris Causidis. Tento tah se trenérovi Korabíkovi v dalším průběhu utkání vyplatil. Oborný vypracoval akci a nabídl příležitost k vyrovnání právě Borisovi Causidisovi a ten ji již nepustil, 2 : 2. Krátce na to Boris Causidis po faulu odstupuje a na jeho místo nastupuje Platoš, který se po krátkém pobytu na hřišti prezentuje nádherným volejem, leč těsně mimo domácí bránu. A tak si na poslední minuty nechává to nejlepší kapitán týmu Dobratic. V 79. minutě stojí na konci pěkné akce a po ose Béla, Hlaváč střílí vítěznou trefu, 3 : 2. V závěru se na hřiště podíval i Skotnica, který vystřídal Hlaváče. V drtivém závěrečném tlaku domácích a po sérii několika rohových kopů stojí štěstí na straně hostujícího týmu, v 90. minutě zazvonila jen tyčka dobratické branky. Jedno z dalších překvapení kola je na světě i před zraky trenéra Hnojníku a našeho bývalého stopera Davida Grygara. Dobratice z hřiště dosavadního lídra vydolovaly cenné tři body a v průběžné tabulce se dostávají na čelo 1.B.třídy skupiny C!



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč