Domů » Sdružení a spolky » Sport » V předehrávce zůstaly body doma

Dobratice – Nýdek 3:2 (1:1), branky Hlaváč, Marián Causidis a Michal Dobiáš – Babilon a Rakowski. Těsnou výhrou uhájili domácí fotbalisté v předehrávce první pozici v soutěži.

TJ Dobratice – TJ Sokol Nýdek

Sestava hostů: Kantor J., Ciencala (72.Labaj P.), Babilon (72.Raszka), Kocur, Hadrava, Frýda, Strokosz, Spratek, Kantor A.(59.Rakowski), Sikora (59.Labaj R.) a Tlacháč (81.Přibyla), trenér Pavel Mazurek.

Domácí nastoupili takto: Holinka, Béla, Kolář, L.Klesniak, Lýsek, Uherek, Oborný, Marián Causidis, Světlík, Hlaváč (90. Platoš) a M.Dobiáš (83.T.Bortlíček), trenér Marián Korabík.

V nezvyklém čas až o půl šesté se na hřišti odehrálo předehrávané utkání mezi domácími a Nýdkem. Ještě se ani pořádně diváci neusadili a byla pro ně připravena první gólová nabídka. To se do šestnáctky v 6.minutě  prohnal kapitán domácích Marián Causidis a až nedovolený zákrok gólmana Kantora mu překazila radost ze skórování. K překvapení diváků nebyl brankář za tento jasný faul ani potrestán žlutou kartou. Nicméně trest si odpykal záhy, to jej totiž ze značky pokutového kopu překonal Michal Hlaváč, 1:0. Hostům nebylo třeba radit jak vyrovnat. Svedli to za dalších šest minut. Nejprve se domácím podařilo odvrátit míč po rozehrání rohového kopu, ale ten se zpoza šestnáctky dostal zpátky až k volnému Babilonovi a tomu stačilo jen nastavit nohu, 1:1. V dalším průběhu zápasu se opět ukázala zatím největší slabost domácích fotbalistů a to je přesnější zakončení. Získali si mírnou herní převahu, ale střely Causidise, Koláře i Lýska rozvlnily jen ochrannou síť za brankou. Vzruch přinesla až nečekaná hlavička domácího spoluhráče, ale Holinka reflexivním zákrokem  pohromu oddálil na roh.  Třeba na závěr první půle říci, že rozhodčí Plevza ponechal tvrdší zákroky bez povšimnutí a to na obou stranách, ve druhé pětačtyřicítce už musel tahat žluté karty, aby se vůbec ve zdraví dohrálo.

Druhý poločas mají domácí většinou lepší a potvrdili tuto skutečnost náporem hned po hvizdu rozhodčího. Kapitán se pomalu zastřeloval a po jedné jeho střele se odražený míč dostal ke Kolářovi a hostující gólman jen sledoval jeho směr nad branku. Fotbalovou lahůdku připravil pro diváky Béla v 50.minutě, kdy se prokličkoval z vlastní poloviny až na dostřel branky, střelu stačil Kantor vyrazit na roh. Po jeho odehrání podnikli rychlý protiútok hosté Spratkem po levé straně a prudce kopnutý centr našel v malém vápně Sikoru, jehož tutovku vykopl pravou nohou doslova z brankové čáry brankář Holinka. V 53.minutě se šikovně prodral rychleji k míči Causidis na kterého už obránci neměli a pověstná levačka se už nemýlila, 2:1. Srovnat mohli hosté už o tři minuty později. Z necelých 20 metrů zahrávali přímý kop, exekutor Hadrava jen otřel míč o dobře postavenou zeď. Po hodině hry se rozhodl hostující kouč Mazurek udělat ráznou změnu ve hře svých svěřenců a vyměnil najednou dva hráče. Mohlo se mu to podařit, jenže dobře načechraný míč Spratkem poslal Hadrava hlavou z pěti kroků jen do boční sítě. Svou fotbalovou dovednost předvedl také Hlaváč, po individuální akci už neměla jeho střela potřebnou razanci a skončila v rukavicích brankáře.  Rozhodující moment celého utkání přišel v 66.minutě. Nevinná akce začala na půlce vhazováním domácích, po zahrání se pěkně podél lajny protáhl zleva Světlík, ideálně odcentroval a ještě parádně se zavěsil do vzduchu M.Dobiáš a perfektní hlavičkou k pravé tyči nedal Kantorovi ani čuchnout na míč, 3:1. Po chvilce na to reagoval hostující trenér k další dvojité změně a už za minutu se stav měnil. Z hranice šestnáctky napřáhl Rakowski a domácí Holinka viděl míč až u své levé tyče, 3:2. V závěrečných minutách našel ve své kapse žlutou kartu hlavní rozhodčí a stačil potrestat tři hostující hráče a za opravdu nefér zákroky. Další světlý moment připravil  hbitý Béla a svoje druhé sólo vyšperkoval střelou z úhlu do tyče překvapeného gólmana, odražený míč napálil bez přípravy Lýsek nad. Hosté se snažili přitlačit domácí na svou polovinu, ale obrana odolávala všem nájezdům. Střely zdálky s přehledem pokryl Holinka a tak až závěrečný hvizd  sudího zabránil Nýdku v další aktivitě. I přes zlepšený výkon ve druhé půli na body nedosáhli a domácí mohli slavit tříbodový zisk. Minimálně do soboty budou v klidu na první příčce.

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč