Domů » Sdružení a spolky » Sport » 4. ročník memoriálu Petra Hromady

TJ Tošanovice obhájily prvenství na 4. ročníku memoriálu Petra Hromady.

Proměnlivé počasí dlouho dělalo chmury na čele pořadatelů 4. ročníku memoriálu Petra Hromady, fotbalového turnaje starých pánů. Na tento mezinárodní fotbalový turnaj přijali pozvání staří páni z Oravské Lesné, polských Konczyc Wielkich a sousedních Tošanovic. Ti přijeli obhajovat loňské prvenství.
Všechna družstva se dobře znají. Vždyť Češi, Poláci a Slováci již spolu hráli letos potřetí. Zahajovací utkání sehráli domácí Dobratice se sousedy z Tošanovic. Domácí chtěli v tomto utkání zvítězit a oplatit Tošanovicím poslední porážky. Nebylo to jednoduché utkání a přes dvoubrankové vedení nakonec pouze remizovali 2 : 2. Ve druhém utkání porazila Oravská Lesná v souboji zahraničních týmů Družstvo Koncyc Wielkich 2 : 1. V dalším utkání porazily Tošanovice staré pány z Oravy 1 : 0, když Oraváci v posledních vteřinách zápasu nastřelili tyč tošanovické branky. Poměrně velkou naději na dobré konečné umístění dával výsledek dalšího utkání, kdy domácí staří páni porazili družstvo Old Boys Koncyc Wielkich těsným výsledkem 2 : 1. Následovalo utkání, ve kterém Tošanovice deklasovaly Poláky jasně 9 : 1. Tímto výrazným výsledkem vzaly všechny matematické předpoklady za své. Jen ještě výraznější vítězství domácích nad dlouholetým soupeřem z Oravské Lesné dávalo předpoklad k zisku nejcennějšího kovu. To se ovšem nepovedlo a slovenští staří páni udělili domácím krutou porážku v poměru 0 : 4. Tímto výsledkem bylo dáno konečné pořadí v turnaji: 1. TJ Tošanovice, 2. TJ Oravská Lesná, 3. TJ Dobratice a 4. LKS Konczyce Wielkie.
V průběhu turnaje všichni jeho účastníci uctili minutou ticha památku vynikajícího fotbalisty a skvělého srdcaře dobratické kopané Petra Hromady. Početná delegace hráčů, fanoušků a kamarádů rovněž položila na jeho hrob na místním hřbitově kytičku. Čest Petrově památce.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie