Domů » Sdružení a spolky » Sport » Ve Staříči opět řádil Dominik Kolář

Staříč – Dobratice 2:3 (0:1), branky Kocich, Volný – D.Kolář 2, Hlaváč

Cenné tři body vezou dobratičtí muži z horké staříčské půdy. Utkání rozhodl excelentní střelou do šibenice opět Dominik Kolář.

 

FK Staříč – TJ Dobratice

Sestavy – Staříč: Smetana, Kempa (46.Janota), Váňa, Vokoun, Malý (80.Musálek), Prokop, Kolek (56.Folwarczny), Merta, Pešek, Kocich a Volný, trenér K. Pešek.

Dobratice: Reš, Skotnica, L.Klesniak, D.Kolář, Lýsek, Béla (65.Dobiáš),Uherek, Oborný (90.Platoš), Marek Causidis (87.Světlík), Marián Causidis a Hlaváč (74.F.Kolář), trenér M.Korabík.

S novou akvizicí v brance, Pavlem Rešem, vyrukovali dobratičtí fotbalisté do utkání ve Staříči. Hráči vstoupili do zápasu aktivní hrou a prvních deset minut téměř nepustili protivníka na svou polovinu. Dobré kombinační akce měly jedinou chybu a to v tom, že první dvě příležitosti zhatil rozhodčí na pomezí. Ten asi jako jediný viděl ofsajdy, které nemohly být ani náhodou. Paradoxně pak pustil jasné postavení mimo hru kapitánu hostí, ale jeho únik a střelu zblokovala domácí obrana na roh, po něm pálil Oborný nad branku. Na počátku dvacáté minuty po rychlém protiútoku výborně uvolnil Béla Hlaváče a ten poslal míč do sítě, 1:0 pro Dobratice. Bylo to zákonité vyústění herní převahy Dobratic. Ani v dalších minutách se na hřišti nic nezměnilo. Hosté dobře kombinovali uprostřed hřiště, ale jen k šestnáctce domácích. Tam už přes zpevněnou obranu svoje střely nedostali. Pokud nějaká prošla, byl na místě gólman Smetana. Až po půlhodině vyšla domácím útočná akce na jejímž konci byl Kocich, kterému tutovku zmařil Reš. Hned z protiútoku provětral z dobrých dvaceti metrů rukavice staříčského brankáře Hlaváč. Ve 40.minutě přišel faul Skotnicy u hranice šestnáctky a ke střele se dostal domácí šutér Volný. Jeho jedovatou střelu k pravé tyči bravurně zlikvidoval Reš. Na druhé straně se podobně vyznamenal Smetana, kdy po bratrské spolupráci Causidisů vyrazil s námahou na roh pokus Mariána. Do šaten šli hosté se zaslouženým vedením 1:0.

Do druhého poločasu poslali domácí novou sílu v podobě hráče Janoty. Ten se ukázal hned tvrdým zákrokem a obdržením žluté karty. Nabídnutou možnost z osmnácti metrů zmařil střelou do dobře postavené zdi Hlaváč. Úplně stejně si počínal za pár minut domácí Volný, i jeho střela neprošla valem hostujících hráčů. V 58.minutě přišla nenápadná akce domácích. Zleva se protáhl na dostřel branky Kocich a dobře mířenou střelou zpoza šestnáctky srovnal na 1:1. To dodalo domácím vítr do plachet a najednou jich bylo plné hřiště. Agresivní hrou jim patřilo několik minut. Některé zákroky hraničily se zraněním, nicméně rozhodčí tuto hru nechal bez mrknutí oka a žluté karty rozdával za zbytečné řečnění jen dobratickým. V 65.minutě nechali chvilku času ke zpracování míče Volnému a jeho jedovatou střelu Reš jen vyrazil před sebe, naštěstí dorážka šla vedle. Nejvíce dramatičnosti se odehrálo v posledních deseti minutách zápasu. Přitvrdilo se, a to už začal sudí konečně vytahovat pověstné žluté žolíky. A pak přišla první střelecká chvíle Dominika Koláře. To se po nepodařených odkopech od vlastní šestnáctky dostal míč na jeho kopačku a z pořádné dálky zaskočil domácího gólmana. Typickým „angličákem“, střelou k levé tyči se míč otřel o kulatou tyč a zapadl na druhé straně branky. Radost z vedoucí branky trvala jen krátce. Po dvou minutách se ocitl ve vyložené pozici Váňa, ale nedal. Domácí to nemuselo mrzet, protože už za minutu přišel centr z pravé strany a Volný byl ve výskoku nejvýš a hlavou srovnal na 2:2. Blížil se závěr zápasu a s ním i neustálá touha Dobratic strhnout vítězství na svou stranu. Dobrým znamením bylo to, že nebránili remízu, ale aktivní hrou přitlačili Staříč na svou polovinu jako v úvodu utkání. Téměř ze stejného místa zahrávaly Dobratice během chvilky dva přímé kopy po likvidačních faulech domácích. Oba zákroky na Marka Causidise byly oceněny poprávu žlutou kartou. A trest přišel sladký. V 87.minutě si postavil míč k exekuci Dominik Kolář a perfektně vymetl levý horní růžek staříčské branky. Radost byla oprávněná a i početná divácká kulisa dobratických fanoušků hnala tým do posledních sekund zápasu. Domácí se pochopitelně vrhli na zteč, ale obrana s výborně chytajícícm Rešem si cenné vítězství nenechala vzít. Výhra ze Staříče má pro všechny hráče svou cenu a za předvedený výkon si tři body plně zasloužili.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč