Domů » Sdružení a spolky » Sport » Střelecká přestřelka v Dobraticích

Ve šlágru kola 1.B.třídy skupiny C padlo osm branek.

TJ Dobratice – TJ Písek 5:3 (1:2), branky M.Hlaváč a Marián Causidis po dvě, Oborný – Niemiec 2 a Ćmiel

Utkání mládežnických celků:

žáci: Ostravice – Dobratice 12:1, čestný úspěch dal Jásek

dorost: Janovice – Dobratice 0:2, góly Schlesinger a P.Gongol

 

Dobratice – Písek 5:3 (1:2)

Souboj prvního s druhým celkem tabulky, to už samo mluví o tom, že v Dobraticích byl fotbalový svátek. K tomu příjemné podzimní počasí, početná divácká kulisa domácích i píseckých fandů.  Pod dohledem trojice rozhodčích s hlavním sudím V.Kaločem a asistenty R.Dudou a J.Suszkou vyběhly týmy v těchto sestavách:

Dobratice: Reš – Skotnica (46.Světlík), D.Kolář, L.Klesniak, Lýsek – Béla (70.F.Kolář), Oborný, Uherek, Marián Causidis –  M.Dobiáš (46.Marek Causidis) a Hlaváč (90.B.Causidis), trenér M.Korabík.

Písek:  M.Ligocki Kapsia – L. Kantor, M. Sikora, J. Ligocki,  Krzyžanek, Zogata, J.Kajzar, Niemiec   P. Kajzar, Čmiel, trenér Vladislav Ligocki.

Celý zápas by se dal nazvat jako fotbalová zápletka se šťastným koncem pro domácí. Na to, že hrály tabulkově dva nejlepší týmy se na hřišti objevovalo spousty chyb,  na kterých nesli svůj podíl oba soupeři.  Svůj den neměli oba brankáři a tak o konečném výsledku přece jenom rozhodla větší střelecká aktivita dobratických hráčů.

Utkání začalo oťukáváním hráčů mezi sebou spíše ve středu hřiště. Až v 8.minutě se dostal k první střelecké možnosti Hlaváč, gólman byl ve střehu. Hned na to se zjevil v dobré střelecké pozici kapitán Marián Causidis a jeho střela levačkou jen těsně minula pravou tyč písecké branky. Z poklidného průběhu zápasu vybočila 13.minuta. To si na výlet mimo šestnáctku vyběhl Reš a nepochopitelný zkrat ztrestal pohodlně přelobováním Niemiec, 0:1. Pak přišly už známé domácí manýry a to neproměňování i těch nejgólovějších situací. Dominantní úlohu sehrál především M.Dobiáš, který byl dvakrát tváří v tvář brankáři Písku, ale nesrovnal stav. Přesto k vyrovnání došlo. Z přímého kopu se střelou od břevna do sítě prezentoval Michal Hlaváč, 1:1. Remíza byla na ukazateli skóre jen dvě minuty. To nachytal nepřipraveného Reše střelou z dálky opět Niemiec, 1:2. Ani tento nepříznivý stav nebyl důvodem k tomu, aby domácí nepřitlačili soupeře na svou polovinu. Opět měl šanci Dobiáš, po kličce brankáři se dostal mimo střelecký úhel a pak již vše řešila obrana. Hosté zahrozili kanonýrem Kajzarem a jeho pumelici s námahou vyrazil domácí gólman. Když se po uličce Oborného neprosadil ani kapitán dobratických, šli spokojenější do kabin hosté.

Do druhého poločasu udělal trenér Korabík dvě podstatné změny.  Místo nešťastného Dobiáše šel na hřiště Marek Causidis a nevýrazného Skotnicu nahradil Světlík. Už ve 47.vysunul Světlík po křídle Bélu a jeho přesný centr jen lehce olízl Oborný, brankář kryl. Stejný hráč se pak dostal úplně sám před Ligockého, ale také se dostal mimo střelecký úhel a bylo po akci. To, co zazdili dobratičtí jim po hodině vynahradil pro změnu hostující gólman. Po jeho chybě a nedorozumění s obráncem si doběhl s míčem až do branky Marián Causidis, 2:2. Jako by domácí zapomněli, že vyrovnali a stejně jako při prvním srovnání mohli jít hosté znovu do vedení. P.Kajzar z malého vápna možností pohrdl a to jen díky skvělému zákroku Reše. Po rohovém kopu Písku zapomněli  zadáci u zadní tyče na L.Kantora, tomu však míč odskočil vedle levé tyče. Podobně jako ve Staříči, přišly vítězné momenty Dobratic až v poslední čtvrthodině. Poprvé dostal domácí celek do vedení Martin Oborný nádhernou střelou do pravé šibenice Ligockého branky, 3:2.  Hosté však už za minutu dorovnali stav po střele Čmiela z úhlu. Deset minut před koncem si vybral druhou slabší chvilku hostující gólman a s jeho přispěním po nepokrytí míče profitoval podruhé M.Hlaváč, 4:3. Dovršení skóre udělala pohledná akce domácích. To se nepovedl ofsajd systém Písku, za obranu si ze své poloviny naběhl střídající F.Kolář a nezištně přihrál zcela volnému Mariánovi a bylo to 5:3. V závěru se fotbalově blýskl Marek Causidis a po pěkném průniku po pravé straně a jeho přesném centru chyběly střele po hlavičce F.Koláře jen centimetry. Poslední světlý okamžik si nechal pro sebe, a také pro diváky Pavel Reš, který reflexivně vytlačil tečovaný míč mimo svoje tyče. A to bylo vše, skóre se již nezměnilo a domácí mohli slavit. Vítězství patřilo především kapitánu Dobratic Mariánu Causidisovi, který včera oslavil krásné 25. narozeniny. Potlesk spokojených domácích diváků patřil tentokrát především jemu. Kapitáne, gratulujeme!!

Zhodnocení utkání z úst trenéra vítězného týmu M.Korabíka: „Nebyl to nijak pohledný fotbal a o výsledku rozhodly hrubé chyby. Pro diváky určitě zajímavý zápas s osmi góly. Po nevydařeném poločase se mi povedly změny v sestavě a to potěší, stejně jako tři body“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč