Domů » Sdružení a spolky » Sport » Střelecká produktivita mužů pokračuje

V dalším mistrovském utkání rozstříleli dobratičtí fotbalisté Hrádek.

Dobratice – Hrádek 7:1 (2:1), branky Marek Causidis 3, Marián Causidis 2, Dominik Kolář a Uherek po jedné – Duda.

Souhrn v Deníku viz: http://fm.denik.cz/fotbal_region/prehled-fotbaloveho-vikendu-20131029.html

Dobratice – Hrádek

Sestavy, Hrádek: Sekerák, Pszczolka, Bauman, Turoň, Jochymek Jan, Jochymek Radek, Pav M., Bojko (75.Brynda), Duda, Liberda a Schneider ( 46.Kisza), trenér M.Kuczinski.

Dobratice: Reš, Světlík (82.Bortlíček), Kolář D., Béla, Platoš, Kolář F. (80.Březina), Oborný (82.Spilka), Uherek, Causidis Marián, Causidis Marek a Dobiáš (63.Hlaváč, 76.B.Causidis), trenér M.Korabík.

Do Dobratic přijel celek, kterému to na hřištích soupeřů vůbec nejde. Zatím získali jen jediný bodík. Proti domácím, kteří chytli pořádný střelecký apetit, však začali nebojácně. Už ve 4.minutě zahrozil hlavičkou Bojko. V desáté minutě už hosté zásluhou průbojného Dudy vedli. Dobratičtí se pomalu rozjížděli a branku jenom obstřelovali jako v případech Marka, Mariána nebo Dominika. Ještě v 15.minutě zahrozili hosté po odvážném průniku z vlastní poloviny J.Jochymkem. Až v 19.minutě doslova vletěl do šestnáctky Marek Causidis a v plném běhu umístil míč k pravé tyči Sekerákovy branky 1:1. Znovu byl Marek vidět při zahrávání přímého kopu z třiceti metrů. Většina čekala načechrání míče k brance, ale Marek tvrdě vypálil a jen těsně nad. Nevedlo se pak ani jeho bráchovi, Marián to měl na svou slabší pravou nohu. Pěkná akce se povedla domácím po půlhodině hry a po úniku Dobiáše marně natahoval nohu na míč Oborný. Pak se ukázal v dobrém světle hostující kapitán Duda. Nejprve se jeho volej nebezpečně snesl těsně nad branku a přímý kop bravurně konečky prstů vytlačil nad břevno Reš. Blížil se závěr první půle a znovu se divákům představil v pohodě hrající Dominik Kolář. Po rohovém kopu ve 42.minutě a několika nedůsledných odkopech se míč dostal na hranici šestnáctky k jeho pravačce a ta poslala míč mezi spletí nohou přesně k pravé tyči, 2:1.

Druhá část utkání začala střídáním u hostů a naší šancí zvýšit skóre, po střele Marka byla proti tyč. Pak se iniciativy chytli hosté a naši tahali za kratší konec. Dobrá desetiminutovka ze strany Hrádku byla herně pěkná, ale ta střelecká, mizivá. Vždyť to, co z pěti kroků nedal R.Jochymek nebo střídající Kisza už lepší příležitostí být nemohlo. Poslední náznak slibné akce hostů naznačil Pav, který perfektně našel Dudu v malém vápně a i tento zkušený hráč neměl přesnou mušku. Hned vzápětí podnikly útok Dobratice, téměř z poloviny poslal míč za obranu Marián na Marka a tomu přesně vyšel krok k tomu, aby levačkou křížnou střelou na zadní tyč rozvlnil síť, 3:1. Běžela právě 65.minuta a to nikdo z diváků netušil, jaký přijde během dalších minut střelecký koncert v podání domácího fotbalového orchestru. 67.minuta – míč sebral laxně hrající obraně F.Kolář, prodloužil na Marka jeho přihrávka našla Uherka a bylo to 4:1. 69.minuta – dva skvělé zákroky Sekeráka oddálily jen na chvilku další příděl branek. 76.minuta – další ztráta míče Hrádku, rychlý přesun po pravé straně F.Koláře a na konci akce hlavička Mariána Causidise, 5:1. 78.minuta – totální kolaps obrany hostí a na jediného obránce mířila čtveřice v modrém a to nemohlo jinak skončit než gólem, Marián Causidis, 6:1. 82.minuta – znova jednoznačná fotbalová podívaná, rychlý protiútok bratří Causidisů a ten starší nabídl hattrick svému bráchovi, Marek Causidis do prázdné branky na 7:1. Ještě pět minut před koncem mohl svůj střelecký den vylepšit Marek, brankář již nechtěl kapitulovat. Poslední loženku měl hostující J.Jochymek, který by ale potřeboval mnohem vyšší branku než má fotbal. Hosté byli asi moc rádi za závěrečný, předčasný hvizd rozhodčího Hrni. Domácí fanoušci i se všemi ostatními diváky v Dobraticích viděli podruhé za sebou osmigólový zápas a to je pro fotbalové fajnšmekry ten nejlepší fotbalový zážitek. Vítězstvím si dobratičtí jen potvrdili první příčku a pěkně vylepšili skóre.

Slovo domácího trenéra Mariána Korabíka k utkání: „Na to, v jaké sestavě jsme dnes hráli, je výsledek nad moje očekávání. Zaskočily nás zranění sedmi hráčů a tak do utkání museli hráči, kteří jsou spíše na lavičce. Musím hráče za předvedenou hru pochválit a zvlášť chci vyzdvihnout výborný výkon Radka Platoše, který odehrál po delší době celé utkání“.




Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč