Domů » Sdružení a spolky » Sport » Dobratice porazily Fryčovice a jsou mistrem podzimu

Dobratice – Fryčovice 3:2 (2:0), branky Marián Causidis 2 a Michal Hlaváč – Quitt 2

Tato výhra znamená, že tým TJ Dobratice ukončil podzimní část soutěže 1.B.třídy, skupiny C na prvním místě!!

Všem hráčům i vedení týmu gratulujeme!

Sestavy týmů

Dobratice: Pohludka,Světlík, Béla, Lýsek, Skotnica ,F.Kolář (80.Dobiáš), Oborný (88.Platoš), Marián Causidis, Marek Causidis, Uherek, Hlaváč (86.B.Causidis), trenér Marián Korabík.

Fryčovice: Dvorský, Žídek, Zahradník, Staněk, Barana, Rumel (83.Bonk), Žurovec, Quitt, Janek, Holub (40.Soško), Vrtný (69.Makúch), trenér Jan Šponiar.

Rozhodčí: Tatarka, Machala a Chmiel, delegát fotbal.svazu Zdeněk Mudra.

 

Všem bylo před výkopem jasné, že jakýkoliv zisk bodů dává domácím jistotu, že budou podzimními lídry skupiny C fotbalové soutěže 1.B.třídy, bez ohledu na výsledek zápasu ve Starém Městě. Domácí celek nastoupil s benjamínkem v brance Martinem Pohludkou a právě on musel divákům ukázat, jak se kryje robinsonádou první střela. Až po hostech se dostal na dostřel Skotnica, ale minul. To mnohem lepší pozici měl kapitán Marián Causidis po skvělé uličce jen trefil včas vyběhnutého gólmana a dorážku nezvládl opět Skotnica. Tentýž hráč v 19.minutě trefil jen pravou tyč a odražený míč se v chumlu dostal k Mariánovi. Jeho typická zasekávačka zmátla obranu hostí a pak již následovala nechytatelná střela levačkou a míč skončil v síti, 1:0. Od dvacáté minuty se hrál nezáživný fotbal. Deštěm smáčený terén nedával moc možností domácím ke kombinační hře a při nepřesných přihrávkách končil míč na mokrém hřišti často v autu. Z fotbalové letargie všechny probudil Michal Hlaváč. To si ve 37.minutě v hloubi pole vzal na svoje kopačky míč a z dobrých třiceti metrů vyslal nechytatelnou pumelici k pravé tyči Dvorského branky, 2:0. Mohlo být o pár minut pro hosty ještě hůř, míč skončil potřetí za zády gólmana, radost byla předčasná pro postavení střelce v ofsajdové pozici.

Za mírného deště začal i druhý poločas a už v jeho druhé minutě nevyšel Fryčovicím ofsajd systém a po levé straně si až ke gólovému zápisu proběhl Marián Causidis, 3:0. Za tohoto stavu se domácím připomněl minulý zápas a otočená sedmička u ukazatele skóre jako by naznačovala, kam až může skóre narůst. Góly mohly padnout, to by však svoje tutovky museli proměnit Marián C. nebo Oborný. Když se neujal ani signál po rohovém kopu a dobrou střeleckou pozici zblokoval Obornému obětavý obránce, přišel další nečekaný průběh zápasu. Hosté v 67.minutě zahrávali téměř z půlky přímý kop a po něm se měnilo skóre. Načechraný míč až za obranu trefil správně jen hostující Quitt a bylo to 3:1. V tom momentě se Fryčovice vzchopily a převzaly iniciativu. Další možnost spálil opět Quitt, kdy po další standartce lízl hlavou míč a o fous prolétl vedle levé tyče. Dobratice se prezentovaly až dalekonosnou střelou Skotnicy a to bylo vše. Po rychlém výpadu do dobratické obrany v 81.minutě se zleva dostal centr na volného Quitta a ten zblízka snížil na 3:2. Zdánlivě jasný výsledek se změnil ve skóre o gól a najednou se domácí strachovali o všechny body. Trenér Korabík se snažil několika střídáními rozbít aktivitu hostů, ale to bylo asi jediné, co na soupeře platilo. Všichni domácí fandové i celý tým byl nakonec rád za závěrečný hvizd rozhodčího Tatarky. To znamenalo jediné, Dobratice budou prvním celkem tabulky po podzimní části. Je to nečekaný úspěch dobratické kopané a také zasloužený dárek pro početné skupiny fandů. Ti jezdili povzbuzovat naše fotbalisty na všechny hřiště, kam směřovali za svými soupeři. Přejeme fotbalistům krásný pohled na tabulku, zasloužený odpočinek, ale i to, aby nezapomněli, že fotbalový ročník má dvě části.

Vzhledem k hodně mizivému počasí, chybělo v závěru osvětlení, nejsou tentokráte k dispozici příliš kvalitní fotky a to je snad z mé strany jediné mínus z dnešního fotbalu. Klidnou a pohodovou zimu přejem všem čtenářům sportovních stránek za tým spolupracovníků KaMoš – Karel Moškoř.



Sport
  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč