Domů » Sdružení a spolky » Sport » Silvestrovský fotbal a adié roku 2013

Myšlenka, která vznikla před pěti lety v hlavách některých dobratických fotbalistů se proměnila v tradici. A tak se popáté sešli na hřišti už tři generace fotbalové historie dobratické kopané.

Při pohledu na oba týmy se těžko může říci, že hráli proti sobě mladí proti starším. To proto, že se k mladíkům přidal Vlado a právě on byl tím rozhodujícím faktorem zápasu. V prvním poločase strávil mezi tyčemi, ve druhé části občas nastoupil, ale začneme pěkně od počátku. Překvapivě dobré počasí umožňuje mnoho možností i na konci prosince a hrát fotbal nevyjímaje. Na dobratické hřiště vyběhlo přes třicet hráčů. A přišla i početná skupinka fandů s podporou roztleskávaček. Atmosféra na posledním utkání v roce, jak se patří. Po nezbytné společné fotografii jsem písknul do píšťalky a zápas na 2×40 minut začal. Překvapila mě počáteční aktivní hra mladých, kteří vletěli do prvních minut pořádně nažhaveni. A také se ujali vedení a jen díky skvělým zákrokům gólmana Tondy Novosada bylo skóre pro starší tým přijatelný. Až ve druhé polovině první půle jako by se postupně mladíci vytráceli a zkušení harcovníci využili příležitosti. Ta první nastala po ruce v malém vápně a s penaltou si se štěstím poradil Lýsek. Zanedlouho se po centru odrazil  míč po souboji Holinky s Liberdou do branky mladíků a v poločase vedli staří páni 2:1. Po nezbytném doplnění tekutin svařákem a jinými hřejivými prostředky (jen to pivo mělo poněkud jinou a správnou teplotu), se ve druhém díle silvestrovské kopané zase hrál pěkný kombinační fotbal. Mladíci vcelku brzy otočili stav ve svůj prospěch. Tady třeba konečně zmínit tu úvodní story s Vladem. Mladí ho pustili na chvilku na plac a už po prvním kontaktu s míčem asistoval u vedoucí branky mladíků. Pak se jejich rozdíl navýšil na dvě branky. Zase byl u toho Vlado, který využil pas do volného prostoru a podél brankáře poslal míč správně mezi tyče. To ale nebyl konec všem gólům, na nátlak ze strany fanoušků se brzy pískala penalta za přesilu dvou mladíků ve vápně na Borka a nešetrném zákroku vůči staršímu. Koudy – Ševčík snížil z penalty na 3:4, ale jen snad na minutu a opět to bylo o dva góly 3:5. Naději na otočení stavu vykřesal opět Koudy a povedenou hlavičkou (ta se počítá v těchto utkáních za dva góly) vyrovnal na 5:5. No jo, tento výsledek by byl pro veterány velice přijatelný, kdyby nepřišel ke konci zápasu na hřiště znovu Vlado. Tento podceňovaný „mladík“ zůstal  po načechraném míči z rohového kopu nepokrytý, a k překvapení všech trefil hlavou přesně k tyči 7:5. V samotném závěru už stará garda hrála vabank a to se jim nevyplatilo a po dvou slepených gólech bylo hotovo.

O samotný výsledek nešlo (některým asi ano), ale především si cením toho, že si našli hráči čas a přišli se pobavit fotbalem i na závěr roku. Dovolil jsem se před utkáním něterých přímých účastníků zeptat:

S jakým přáním jdete do roku 2014?

Marián Korabík, trenér mužů: „Zdraví a štěstí. A ať chlapci pořádně na hřišti běhají“.

Lukáš Ševčík: „Hlavně zdraví“.

Vladislav Pielesz: „Přání? Abychom obhájili pozici, kterou v soutěži máme“.

Břetislav Bortlíček, předseda TJ: „Aby byli kluci zdraví a šlapali jim to fotbalově jako na podzim“.

Alexandr Causidis: „Všechno nejlepší, hlavně sportovní úspěchy na hřišti, ale taky doma….“.

Miroslav Skokan: „Jasné, 1.A třída“!

Josef Slavický, tajemník TJ: „Postup“!

Marián Causidis, kapitán mužů: „Ať jsme všichni zdraví a vše se daří“.

Tak a to je pro letošní rok poslední sportovní zpráva z mého rejstříku. Dovolte  mi, abych i já vám, všem čtenářům těchto sportovních článků, popřál

zdravím, láskou, pohodou  a úspěchy naplněný rok 2014„. Z pod Prašivé zdraví KaMoš – Karel Moškoř.



  • Modernizace webových stránek hrazena z projektu CZ.03.4.74/0.0/0.0/18_092/0014731

    Logo Evropské unie

ŠANCE pro HONZU
Aktuálně vybráno : 132 000 Kč